Cum a decurs interviul Emirates de la Timișoara – martie 2020

Pe 11 martie, compania aeriană Emirates a recrutat însoțitori de bord la Timișoara, unde 55 de candidați s-au prezentat pentru a-și încerca șansele la una din cele mai prestigioase companii aeriene din lume.

Recrutoarea care s-a ocupat de întregul proces de selecție a fost Boyu din China, recrutoare Emirates ce a mai fost și în trecut în România pentru interviuri.

ÎNREGISTRAREA CANDIDȚILOR PE SITE-UL EMIRATES

Înainte de începerea probelor de interviu, recrutoarea i-a rugat pe toți candidații să se întregistreze pe siteul Emirates, unde fiecare și-a făcut un cont în baza datelor personale.

PREZENTAREA COMPANIEI & DETALII DESPRE DUBAI

Deoarece Emirates dorește ca fiecare candidat să fie extrem de bine informat despre cum va decurge ziua, ce înseamnă să fii însoțitor de bord Emirates și cum este să trăiești în Dubai, la început recrutoarea a ținut o prezentare de aproximativ o oră despre aceste detalii.

CV DROP

Recrutoarea a preluat CV-urile și documentele fiecărui candidat, le-a verificat, și o parte din candidați au fost eliminați.

PROBA DE ECHIPA #1

Ca de obicei în ultimele luni de recrutări Emirates, prima probă de echipă a constat într-o activitate de grup – de data aceasta candidații au fost împărțiți în perechi de câte 2,  în care fiecare echipă a avut de răspuns la o serie de întrebări despre o fotografie cu o situație de la bordul aeronavelor Emirates. Recrutoarea a verificat abilitățile de comunicare, ascultare, atenția la detalii și coordonarea membrilor echipei. 17 persoane au rămas în cursa pentru job după această probă din totalul cei 55 de candidați.

ARM REACH + ÎNTREBARE DIN CV

Fiecare candidat a fost măsurat astfel încât recrutoarea să se asigure că îndeplinește condițiile impuse de Emirates cu privire la înălțime și verificat de tatuaje sau eventuale semne din naștere. În acest timp, recrutoarea se uita peste CV-ul fiecărui candidat și, la final, îi pune acestuia o întrebare legată de experiența menționată în CV. La candidații cu experiență în customer service a pus întrebări legate de acest subiect.

PROBA ECHIPA #2 

La această probă, candidații rămași în cursa pentru interviu, au lucrat în echipe mai mari (8-9 persoane) și au primit ca task rezolvarea unei situații de customer service de la bordul aeronavei. Recrutoarea a urmărit atent modalitatea de lucru în echipă, abilitățile de customer service ale fiecărui candidat, limbajul corpului și modul de exprimare. Încă o serie de candidați au plecat acasă după această probă, în finală rămânând 9 persoane, doar fete.

TESTUL ENGLEZA, TESTUL PSIHOMETRIC ȘI INTERVIUL FINAL – ONLINE

Finaliștii au susținut testul de engleză și testul psihometric online, în 24 de ore de la finalizarea interviului, urmând ca zilele următoare să susțină și partea de interviu final, cu un recrutor Emirates, tot online.

Observații

  • CV-ul cu care mergi la interviu împreună cu fotografiile sunt cartea ta de vizită, ai grijă să fie impecabile. Au fost candidați care s-au prezentat la acest interviu inclusiv cu CV-uri preluate de pe ejobs! NU! CV-ul trebuie fie ceva care te recomandă, arată impecabil și îți scoate în evidență calitățile! Fă-l să arate bine, să spună o poveste despre tine, ai grijă să nu fie foarte lung(nimeni nu are timp să parcugă CV-uri lungi) și să conțină toate informațiie la zi. Dacă ai nevoie de un CV perfect și nu știi de unde să începi, poți apela la echipa noastră – detalii ai aici.
  • ținuta este iarași extrem de importantă. NU mergi la aceste interviui în blugi sau în sacou roz, pentru că roz este culoarea ta preferată! Atenție mare la ținută, acesta trebuie să fie business și să respecte anumite condiții – aici am scris pe larg despre cum trebuie să fie aceasta

 

Așadar, ține de tine și de standardele tale, să fii mereu impecabil atunci când vine vorba despre un interviu cu o companie aeriană, pentru că toate aceste detalii spun o poveste despre tine, despre cine ești  și ce așteptări ai de la sine, înainte ca ceilalți să țo-o ceară.

“Keep your standards even when everyone around you is losing theirs.” Habeeb Akande

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

 

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.