Recrutare Emirates: “Interviul acesta a fost despre cum ești tu ca om” – opinie cursantă

La cursul pregătitor de 4 zile pe care l-am organizat în perioada 26-29 septembrie am avut-o cursantă și pe Mara, cu care ne mai întâlnisem în trecut și la English for Cabin Crew. Mara este o fire timidă, dar foarte caldă și cu o energie bună în privire, un om calm și foarte amabil, dar cu o încredere de sine la care trebuie un pic “umblat”. Sperăm noi că în cele 4 zile intensive de curs ceva s-a schimbat la capitolul încredere, căci câteva zile mai târziu Mara reușea să treacă de toate probele interviului Emirates de la București. După interviu, Mara ne-a povestit în detaliu cum a decurs recrutarea pentru ea, cum au fost probele, cât și mici detalii despre atitudinea și modul de prezentare a celorlalți candidați.

mara experienta interviu 2 768x1024 Recrutare Emirates: Interviul acesta a fost despre cum ești tu ca om   opinie cursantă

Bună, Mariana este numele meu, am participat la interviul Emirates de pe data de 02.10.2019 la București și sunt printre cei care au trecut de toate probele. ❤

Am să povestesc aici cum a decurs toată ziua:

Primul lucru făcut în dimineața respectiva, după ce m-am trezit, a fost să fac un duș după care am făcut o rugăciune ( da, poate sună bizar, eu vă zic ce am făcut) apoi m-am aranjat, am respectat toată ținuta cerută de ei pe site și ce am învățat la curs, după care m-am uitat încă o dată în oglindă, am zâmbit larggg și am plecat spre hotel!
Ajunsă acolo, cu 30 de minute înainte, am fost primită cu drag, și îndrumată spre sala unde se ținea cursul. Aici a fost drăguț un lucru, când am ajuns, în sala respectivă mai erau candidați, printre care un cuplu, care mai târziu mi-au spus că ei când m-au văzut, au crezut că sunt recrutoarea 😲, au fost simpatici amândoi. Cât timp am așteptat să înceapă prezentarea, m-am împrietenit cu cei de pe acolo, am vorbit, am întrebat ce credem că nu stăpânesc și asta a fost până am intrat în sala.
Când am intrat, recrutarea era acolo, ne-am așezat pe scaune și ea a început să se prezinte și să prezinte compania. Până să înceapă prezentarea, ne-a pus să scanam un code și să ne înscriem cu numele și adresa de email pe un cont, ca să fim în baza de date. Pe baza înscrierii, fiecare am primit un număr și în ordinea numărului care era afișat pe un video proiector au început probele.

Proba 1: CV Drop

Fiecare, când vedeam numărul apărut, trebuia să ne prezentăm în fața ei, cu CV-ul și o poză. Aici, atenție, a spus o singură poza și CV ul! Atât! Spun asta pentru că mulți nu au fost atenți și au venit cu toată mapa de documente în fața ei, mulți poate au picat din cauza asta… alții nu au fost atenți la numărul primit, alții nu au avut o atitudine ok în fața ei, alții vorbeau peste ea… și tot așa.
Spun astea, pentru că eu eram pe al doilea rând și îi vedem pe toți cum se prezintă.
Eu am avut numărul 69… a fost glume amuzante pe baza numărului meu. Nimic deplasat oricum, a fost cute 🙉

Așa…întrebările de la CV Drop, au fost scurte și la obiect, ceva legat de CV, ori cu ce te ocupi, ori ce ai terminat. Pe mine m-a întrebat despre jobul actual și ce studii am terminat mai exact. I-am explicat că este despre Inginerie Chimică, mai exact Ingineria Produselor Alimentare. Răspunsul ei a fost, “nice!” Mi-a zâmbit, i-am mulțumit pentru timpul acordat și i-am zâmbit înapoi. După ce s-a terminat cu CV-ul, toată lumea a părăsit sala și cam într-o oră și un pic, recrutoarea a afișat pe ușă numerele cu cei care a trecut de CV Drop.

Proba 2: Proba de echipă #1

Când a afișat numerele pe ușă, deoarece eram mulți ne-a grupat și fiecare am intrat la o anumită oră.
Când am intrat eu, etapa a decurs în felul următor: recrutoarea ne-a așezat în ordinea numerelor pe care le aveam în piept, a făcut grupe de câte 3 persoane și ne-a explicat ce aveam de făcut.
Am primit o imagine, fiecare grupă a trebuit să spună ce credem că este în imagine, care este responsabilitatea noastră ca și Cabin Crew și ce putem face extra.Proba s-a desfășurat în picioare, am avut 10 minute la dispoziție, iar ea se uita la fiecare dintre noi în tot acest timp.

După 10 minute a spus stop și fiecare grupă trebuia să prezinte imaginea.
Ei bine aici…mulți au făcut greșeli pe care ea, cred că le nota, pentru că avea o tabletă în mână în tot acest timp. După proba aceasta, la fel, a afișat pe ușă ce numere au trecut mai departe pentru proba următoare.

mara experienta interviu 768x1024 Recrutare Emirates: Interviul acesta a fost despre cum ești tu ca om   opinie cursantă

Proba 3: Proba de echipă #2

A fost big group de 8 persoane în cazul meu, proba s-a desfășurat de data aceasta stând jos, pe scaune. La fel am primit o imagine, cu o situație. La grupa mea s-a dat o situație cum că suntem la bordul avionului, avem un singur desert, care era al pilotului 🙄, un Chocolate Cake și aveam la bord 6 pasageri care voiau același tip de prăjitură, iar noi nu avem decât unul! Care era al pilotului! Aici am avut 15 minute, votul nu era permis. Trebuia să spunem pe cine alegem și să le explicăm celorlalți de ce ei nu primesc prăjitura…
După cele 15 minute, a spus stop, s-a așezat pe scaun și a început să pună întrebări. A întrebat: Cine dorește să prezinte situația din imagine, și pe cine am ales să primească desertul. O colegă de lângă mine, a prezentat.
După care, recrutoarea s-a pus în postura pasagerului nervos, era unul dintre pasageri și a întrebat 3 colege din grupa mea, el de ce nu primește desert? A insistat cu întrebarea asta…răspunsurile nu au prea au fost pe măsură, drept dovadă că acele 3 fete au picat la proba aceasta.
Aici, atenția a contat cel mai mult. Pe mine nu m-a întrebat nimic, eram un pic panicată… dar țin să menționeze că eu cât timp a durat proba, am discutat cu grupul, am fost prima care a venit cu o idee, am spus-o pe un ton frumos. Aveam emoții dacă să vorbesc sau nu, dar când ea a spus start, nimeni nu spunea nimic, după 4 -5 sec, eu am început să vorbesc. Cred că a sesizat asta, dar încă o dată mi-am spus părerea nu am exagerat în a explica, am respectat pe toată lumea, mi-am spus numele când am început să vorbesc! La un moment dat, o colegă din grupa a cam început să ma contrazică, nu am ripostat, am înțeles-o și doar am argumentat răspunsul meu. Am avut grija să aduc în discuție și faptul că trebuie să ne grăbim, lucru care le fel a contat. Încă o chestie, foarte importantă, pe durata probei, multe colege au uitat că trebuie să își țină picioarele într-o poziție corectă, sacoul pe ele, unele și-au dat haina jos… Greșeli mici, dar care la fel, au făcut diferența.

Fata care s-a contrazis cu mine, a fost întrebată cum mulțumește ea clientul nervos. Nu a răspuns ce trebuie, a spus că: nu mai avem la bord, dar vă putem da un pahar cu vin. Nu poți sa-i spui unui om care practic, îi era foame că nu ai, dar îi dai niște vin. Deci, trebuia să fim cât de cât cu picioarele pe pământ.

Bineînțeles că după ce s-a terminat proba, fata respectivă a ținut să zică “Că m-am luat de ea” , sunt sigură că nici acum nu a înțeles exact unde a greșit. Eu mi-am cerut scuze, și atunci în timpul probei și după pe sală. Acum, a rămas la latitudinea ei…

Nu mai știu câte am rămas exact la proba asta, dar cred ca 4… sau ceva de genul.  După ce s-au terminat toate probele, am fost chemate în sală cele care  rămăsesem, ni s-a adus la cunoștință ce trebuie să facem în continuare, am semnat niște documente cu faptul că nu avem tatuaje și alte semne. Dacă le aveam trebuiau declarate.  Ne-a spus că urmează un test de engleză, unul de personalitate și un interviu final, acestea desfășurându-se online. Am stabilit data interviului final și cam asta a fost. Nu îmi amintesc exact când ne-a măsurat, dar cred ca după proba big group… sper să nu greșesc. Încă un lucru, a spus tare și răspicat dacă avem tatuaje să le declarăm și ea decide dacă sunt vizibile sau nu.

Aici știu că dacă cineva spunea că are, îi spunea să rămână puțin să discute cu ea. Un sfat pentru fetele sau băieții care vor să fie Cabin Crew: cred că este foarte important să fiți voi, să zâmbiți, să fiți atenți, respectați ceea ce vă este cerut, nu fiți aroganți, nu aruncați cu pietre dacă cineva a trecut și voi nu… mai degrabă învățați din greșeli. Nimeni nu este perfect, toți facem greșeli. Interviul aceasta nu a fost doar despre cum să treci de el, a avut multe altele scopuri, începând de la cum arăți și cum vorbești până la cum ești tu ca om.

Printre cei 16 care am rămas, a fost și un băiat, care pe 2 Octombrie, atunci în ziua cu interviul a fost ziua lui. Eu, m-am dus la el spre final să-l întreb cum este și am intrat în discuție. I-am spus La mulți ani! L-am luat în brațe și i-am urat succes în continuare! Succes pe care l-a și avut! Chiar mă bucur pentru el, era un om drăguț.

Eu încă o dată, țin să vă mulțumesc din suflet pentru tot și toate! Ție Georgiana, pentru că m-ai încurajat la curs și tuturor celor care au contribuit la asta. Am avut niște zile extrem de grele la București, orașul în sine, și toate informațiile care mi se păreau greu de digerat și situația mea emoțională care este una destul de complicată. A fost greu și este… dar eu mă las pe mâna lui Dumnezeu, el o să le așeze așa cum trebuie pe toate!

Vă pup și vă îmbrățișez cu drag!

Mara

Îți mulțumim dragă Mara pentru aceste cuvinte minunate, îți urăm succes la interviul final și abia așteptăm să te vedem în uniformă!!

Să zbori,

Cu drag,

Echipa Vreau să fiu Stewardesă

 

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.