“I want it all” – Interviu cu Rafael, fost cursant, actual însoțitor de bord Qatar Airways

Rafael este un tânăr luptător care până a-și croi drumul către nori a făcut pași mici, dar semnificativi spre a-și îndeplini visul. Pasiunea pentru aviație a descoperit-o încă din primele momente în care a pășit într-un avion și de atunci a rămas profund impresionat și cu speranța că într-o zi va ajunge să fie una dintre acele persoane cu “superputeri” care se asigură ca fiecare pasager ajunge la destinație în siguranță și cu o stare de spirit absolut minunată.  A ales să învețe din fiecare experiență ce nu s-a finalizat cu un răspuns pozitiv și tocmai de aceea, astăzi îmbracă cu mândrie uniforma Qatar Airways.

La scurt timp după ce a primit vestea că a fost selectat de echipa Qatar Airways, am primit acest mesaj de la Rafael:

“Bună Anca! Doresc să îți mulțumesc pentru lucrurile învățate la curs și pentru atitudinea ta de a ma împinge sa merg mai departe. Îți mulțumesc din suflet pentru tot. Îmi cer scuze dacă sunt ambiguu în limbaj dar nu îmi găsesc cuvintele potrivite sa îți mulțumesc. Mulțumesc tare mult!!”

Noi mulțumim la rândul nostru că avem norocul să pregătim astfel de cursanți, care prin reușitele lor ne fac mândri de munca noastră. Mai jos, un interviu sincer si emoționant cu Rafael:

Cine este Rafael și cum l-ai descrie dacă ai fi prietenul lui cel mai bun?

Rafael este o persoană matură și de încredere. Este extrovertit și dezinvolt, fiind capabil să gestioneze cu ușurință situațiile care îl iau prin surprindere, fie ele fericite sau mai puțin fericite! Este mereu conștient de sentimentele și emoțiile pe care le trăiește, de aceea reușește foarte ușor să le stăpânească și să își aleagă cu maturitate acțiunile. Este foarte sincer, este onest și îi place să aibă parte de aceleași lucruri de la cei din jurul lui. Preferă adevărul dureros, dar direct, decât ocolișuri sau dulcegării. Este conștient de rolul pe care îl are in echipă și își îndeplinește sarcinile fără prea mare greutate. Are abilitățile și mentalitatea unui lider, ceea ce uneori intră în contrast cu responsabilul echipei, fără a-i pune la îndoială autoritatea și competența. Pune suflet în ceea ce face și este dispus la sacrificii atât timp cât meritele îi sunt recunoscute.

%name “I want it all”   Interviu cu Rafael, fost cursant, actual însoțitor de bord Qatar Airways

Cum ai activat în tine “microbul” zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Microbul “zborului” ca să îl numim în felul acesta, l-am activat când am zburat pentru prima dată . Asta s-a întâmplat prin 2014. Eram încă în liceu și făceam parte dintr-un  proiect Erasmus, iar în cadrul acestui proiect am fost selectat pentru o mobilitate în Spania. Si acum îmi aduc aminte zborul. Am zburat de la București cu Blue Air spre Malaga, a fost una dintre cele mai intense experiențe de până atunci însă o experiență care m-a făcut și pe mine să visez la o viață printre nori. Pentru mine, să vad echipajele de zbor, ținuta lor, prestanța și vibe-ul pe care îl emanau, mai ales mândria cu care purtau uniforma companiei la care lucrau m-au impresionat profund.

%name “I want it all”   Interviu cu Rafael, fost cursant, actual însoțitor de bord Qatar Airways

Rafael și Anca, imediat după interviul Qatar Airways

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

După această experiență a sosit o perioadă de acalmie, Bacalaureat, alegerea unei facultăți , chestii tipice pentru un puștan de 18 ani însă am rămas mereu cu gândul la zburat până anul acesta când am trecut la acțiune. Asta se întâmpla prin februarie, când  m-am decis că e momentul să fac ceva mai mult cu viața mea, așa că am luat hotărârea de a aplica la companii din Germania: Lufthansa și Eurowings deoarece în perioada respectivă locuiam în Germania, însă de fiecare dată am înregistrat câte un email cu părere de rău si că nu mă încadrez în tiparele lor deși vorbesc engleza și germana. În acele momente, deși descurajante , mi-am zis “ok” poate e ceva greșit în ceea ce fac și am nevoie de ajutor și explicații. De aproape 3 ani eram cititor frecvent al paginii web “Vreau sa fiu Stewardesă” și mereu citeam poveștile celor învingători , povești care m-au ambiționat și pe mine.

%name “I want it all”   Interviu cu Rafael, fost cursant, actual însoțitor de bord Qatar Airways

La câte interviuri cu companii aeriene ai participat până fii învingător?

La un moment dat, pe la mijlocul lunii februarie , am pus mâna pe telefon și sun la biroul “ Vreau sa fiu Stewardesă”, mi-a răspuns Anca cu o voce caldă, dar în același timp cu izul de  “cum te pot ajuta?”. Am întrebat dacă mai sunt locuri disponibile pentru cursul de pregătire din luna aprilie și dacă îmi poate da IBAN-ul să pot efectua transferul pentru începutul aventurii mele. După cum am menționat si mai devreme , deja aplicasem în Germania la companiile aeriene locale dar fără success. Apoi, imediat după terminarea cursului pregătitor din aprilie, am fost la Brașov pentru interviul de la Fly Emirates, dar se pare că și de această dată a fost fără succes, fiind eliminat chiar după prima probă. Deși am fost foarte dezamăgit de acest rezultat, nu am încetat să sper și să îmi doresc acest lucru. Știind că la începutul lunii mai urma sa aibă recrutări la București pentru Qatar Airways, în acel moment mi-am spus, “de ce nu? Hai să mai încerc încă o dată, eu chiar vreau să zbor”. La începutul lunii mai m-am întors în România pentru interviul cu Qatar Airways.

%name “I want it all”   Interviu cu Rafael, fost cursant, actual însoțitor de bord Qatar Airways

Cum a decurs interviul Qatar Airways? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

Interviul cu Qatar Airways a fost o aventură întreagă, de la faptul că în primă fază am fost respins până la ziua interviului în care am experimentat cele mai nebune emoții. Nu pot uita faptul că l-am invocat pe Freddy Mercury care m-a făcut sa ajung învingător. Asta s-a întâmplat la CV drop , când una dintre recrutoare m-a întrebat cu ce mă ocup și de ce aș as vrea să fiu cabin crew pentru  Qatar Airways iar în acel moment i-am răspuns “Eu am un cântăreț preferat , Freddy Mercury. îl cheamă și cântă melodia “I want it all”, în acel moment recrutoarea a luat o hârtie , mi-a scris numele și numărul spunându-mi că mă așteaptă la ora 11  pentru a continua interviul. După acel moment, am avut un feeling și mi-am zis “ eu dacă am trecut de pasul ăsta, până la finalul zilei nu mă mai opresc sub nicio formă, vreau să plec învingător” și chiar așa a fost. Gândindu-mă acum la interviu, probabil cea mai dificilă probaă a fost să îmi stăpânesc emoțiile însă spre surprinderea mea am reușit să le mențin cât de cât sub control. Norocul meu a fost că la interviu în acea zi mai fuseseră și alți cursanți și mi-a fost mult mai ușor să relaționez și să trec peste emoții.

%name “I want it all”   Interviu cu Rafael, fost cursant, actual însoțitor de bord Qatar Airways

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Sincer să fiu, nu știu care a fost factorul determinant care m-a ajutat să fiu selecționat, probabil vibe-ul pe care l-am avut în acea zi, atitudinea, experiența sau pur și simplu, pentru cei de la Qatar, în  ochii lor prezint potențial, însă în mod cert, pe toată durata interviului am zâmbit, am fost sigur pe mine și mi-am calculat fiecare cuvânt și mișcare.

%name “I want it all”   Interviu cu Rafael, fost cursant, actual însoțitor de bord Qatar Airways

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.