Probele de la interviul Qatar Airways

În perioada 18-21 iunie, echipa Vreau să fiu Stewardesă a organizat un nou curs pregătitor pentru interviul la o companie aeriană. La nici o săptămână de la terminarea cursului, doi dintre cursanții noștri ne anunță că pleacă la Sofia pentru interviul Qatar Airways care urma să aibă loc acolo în acel weekend. După 2 zile de interviu, văd scris în grupul nostru de pe Facebook următorul mesaj (cursanții noștri au grupuri dedicate pe Facebook, unde schimbăm impresii de la interviu, răspundem la întrebări, rămânem în contact cu fiecare dintre ei):

Dragelor, cu părere de rău țin să vă informez că, nici eu, nici Mădălina, nu o să vă asistăm la următoarele recrutări de la Iași și București. Amândoi am fost acceptați la Qatar Airways după toate probele recrutorilor. Acum așteptăm aprobarea CEO-ului după 23 Iulie, pentru că acum e perioada Ramadanului. Now our job is in the CEOs hands. De la 9 până acum cand am terminat, la 18, m-am gândit numai la vorbele trainerului de la curs. Și la cum mă certa, mi-a prins așa de bine, Mulțumesc din suflet! Mulțumesc Anca, Georgiana, și vouă fetelor pentru toate gândurile bune!!!

Bogdan

Așadar, Bogdan și Mădălina, doi dintre cursanții noștri așteaptă în acest moment veștile bune de la Qatar Airways. Mădălina a împărtășit cu noi probele prin care a trecut la interviu și sunt sigură ca vă vor fi de util pentru recrutarile viitoare organizate de Qatar Airways.

O să încep prin a spune câteva remarci personale. În primul rând , tot ceea ce am învățat/exersat pe durata cursului ''Vreau să fiu stewardesa'' am aplicat în totalitate, în fiecare probă a interviului. În al doilea rând, nu trebuie să te lași copleșit de numărul concurentelor, de aspectul lor fizic , durata foarte îndelungată a interviului și de faptul că nu apuci să mănânci nimic timp de zece ore 🙂

Mădălina

Probe interviu Qatar Airways

 1. Toți candidații au fost invitați într-o sală de conferințe, ni s-a pus un film de prezentare. Apoi cele două recrutoare ne-au cerut să depunem CV-ul , unul câte unul și ni s-a dat un nr. de ordine

 2. După aceea am primit testul de engleză, care nu a fost deloc complicat: câteva întrebări referitoare la un text dat, de încercuit răspunsul corect în cazul unei posibile discuții dintre cabin crew și pasager, diferite tipuri de conversie, un text cu niște cuvinte lipsă. Pentru fiecare întrebare existau patru variante de răspuns, însă numai unul era variantă corect. La final am avut de făcut un mic eseu. Timp de lucru 20 minute. Apoi 45 de minute am așteptat rezultatele. Ne-am întors cu toții în sală , iar cei care și-au auzit ”numărul” strigat au fost rugați să rămână la locurile lor. 

 3. A urmat proba la care eu am avut cele mai mari emoții – probă înălțimii 212 cm. Am fost chemați, pe rând, într-o altă încăpere. Tot acolo am avut de ales un bilețel , pe care era scris un cuvânt despre care trebuia să vorbim. După aceea a urmat o nouă selecție , în urmă căreia mi-am auzit , din nou ”numărul” strigat.

 4. Jocul de grup – ne-am descurcat atât de bine la această probă și am fost atât de uniți, încât ne-au acceptat pe toți. 

 5. După aceea a urmat prezentarea ofertei salariale, detalii despre viață în Doha, discuții, întrebări, completarea unui formular oficial (destul de complicat și elaborat). La final a avut loc o întâlnire individuală cu cele două reprezentante ale companiei. Am avut o discuție scurtă, ceva mai relaxată despre motivația de a deveni cabin crew.

Cam asa a decurs interviul Qatar Airways de la Sofia, susținut de cursanții noștri Mădălina și Bogdan. Ambii așteaptă acum acceptul CEO-ului Qatar Airways pentru a fi angajați.

Suntem mândri că avem astfel de cursanți ambițiosi, care își urmează visul și luptă pentru el. Ca să fii învingător ai nevoie de curaj, pregătire riguroasă și un strop de noroc. Ceea ce vă urez și vouă, dragilor!

Și nu uitați: urmează 2 recrutări Qatar Airways în perioada următoare în România:

 • 4 și 5 iulie la Iași;
 • 25 și 26 iulie la București;

Echipa Vreau să fiu Stewardesă te pregătește să treci cu succes de interviul Qatar Airways. Organizăm o zi de curs pregătitor în care vei exersa toate probele de la interviu, vei învăța cum să treci peste emoții și ce ai de făcut ca să îi cucerești pe recrutori. Detalii și înscrieri aici. 

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Probele de la interviul Qatar Airways

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

3 comments

 • Ana iulie 5, 2015   Reply →

  Buna Anca, felicitari pentru site-ul foarte bine pus la punct pe aceasta tema.

  Eu as fi interesata de job-ul ca stewardesa chiar daca de cativa ani lucrez intr-o companie multinationala. Poti sa-mi spui, te rog, daca angajatorii unei companii aeriene ar astepta dupa cineva ca sa-si indeplineasca perioada de pre aviz (o luna) la locul de munca curent inainte de a incepe cursurile? De aceea, as vrea sa stiu daca toate companiile aeriene au pretentia ca tu sa-ti platesti cursul si toate cheltuielile pe perioada cursului. MUltumesc

  • Anca Dumitrescu iulie 6, 2015   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Buna draga Ana,

   De obicei, de la momentul in care mergi la interviu pana cand te angajezi propriu-zis si zbori spre noua ta casa trec mai bine de 2 luni, asa ca ai timp suficient sa rezolvi si lucrurile cu jobul actual, astfel incat sa fie totul ok. De ex la Qatar Airways intreg procesul de angajare poate dura si 4 luni (au fost cazuri). Orisicum, e mai mult de o luna perioada, ceea ce este ok pentru tine.

   Referitor la training, companiile arabe platesc ele acest curs, cazarea si transportul tau. Pratic tu nu mai nicio cheltuiala. In Europa, Ryanair este compania care te pune sa platesti cursul.

   Mult succes!
   Anca

 • Aura iulie 28, 2015   Reply →

  Buna Anca,

  Spune-mi te rog, daca nu am pasaport as avea vreo sansa la interviu?

Leave a comment