probele qatar airways

Probele de la interviul Qatar Airways – update ianuarie 2016, București

Deși până în acest moment avem foarte multe articole pe site despre cum se desfășoară interviurile cu mari companii aeriene, încercăm să le updatăm în permanență, dat fiind că probele de la interviu se schimbă mereu și ne dorim ca cititorii noștri să fie cât mai bine informați cu privire la procesul de recrutare.

Așadar, în continuare, vă prezentăm cum a decurs recrutarea Qatar Airways de la București din 24-25 ianuarie 2016. Irina, una din cursantele Vreau să fiu Stewardesă care a ajuns până la interviul final ne-a povestit, pas cu pas, cum a decurs fiecare probă și care a fost atitudinea recrutorilor pe toată durata interviului.

PROBELE QATAR AIRWAYS

“Recrutarea a început în jurul orei 9 am, așa cum au și anunțat în ziua precedentă la CV Submission. Au fost 2 recrutoare, foarte drăguțe, una din Malaezia și una din Polonia. Ne-au poftit pe toți în sală unde ne-au chemat apoiu pe fiecare în parte să ne dea stickerul cu numărul pe care l-am avut la Assessment și numele nostru, apoi ne-au spus cum va decurge ziua, ce probe vom avea etc.

1. Test de engleză

Ziua a început cu prima probă, testul de engleză, test relativ simplu. Acesta a constat în 3 exerciții (primul- am avut un text de citit apoi de răspuns la câteva întrebări, al doilea a fost un exercițiu de gramatică unde a trebuit să alegem varianta corectă, iar la ultimul exercițiu am avut un text unde a trebuit să potrivim noi cuvintele ce lipseau). Pe lângă aceste exerciții, am avut și un eseu de scris, pe diverse teme cum ar fi: etica la locul de muncă, care sunt calitățile tale etc.

2. Reach test, alegerea unui bilețel

În urma testului de engleză a urmat o pauză de aprox. 45 de minute, apoi am fost chemați iar în sală unde recrutoarele au strigat numerele persoanelor care au fost respinse. Nu foarte multe, în jur de 10- 15. A urmat apoi a doua probă unde a trebuit să mergem unul câte unul într-o sală separat unde am făcut reach testul și ne-au întrebat dacă avem semne din naștere sau tatuaje, apoi recrutarele ne rugau să alegem un bilețel de pe masă (unii au avut de ales între forme geometrice, alții culori). Eu am avut de ales o culoare dintre cele scrise pe bilețele. După această probă a mai urmat o eliminare, în baza a ce anume cred că nimeni nu a înțeles exact. Recrutoarele au spus că vor face eliminarea asta în baza cv-ului, a cunoștințelor de engleză și a primei impresii,cât a fost de adevărat sau nu, asta nu știu.rt”]

3. Probă de public speaking

În urma acestei eliminări am rămas în jur de 55-60 de persoane (aproximativ) care au trecut la proba următoare. Inițial au zis că proba următoare va fi o probă de grup însă după pauză se pare că s-au răzgândit.

Când am intrat în sală după pauză ne-au spus că din cauza faptului că am rămas destul de mulți nu vor avea cum să facă o probă de grup așa că proba a constat în tragerea unui bilețel și vorbit în fața sălii (la microfon) despre tema pe care o aveai pe bilet. Temele au fost diferite pentru fiecare (câteva exemple: cum transmiți buna dispoziție persoanelor din jurul tău? Dacă ai avea o superputere care ar fi această și de ce? Dacă ai fi o celebritate cine ai vrea să fii și de ce? Care a fost cel mai jenant moment din viața ta? Care este cea mai mare realizare a ta de până acum? etc.)

4. Interviul final

În urmă acestei probe am rămas în jur de 40 de persoane care au ajuns la interviul final. Înainte de acesta ni s-a făcut prezentarea companiei, cum este în Qatar etc, ni s-au dat mai multe documente de completat, apoi fiecare pe rând a intrat la interviul final. Acesta a durat în medie cam 10 minute de fiecare în care recrutorele s-au uitat pe documente, am mai completat ce era de completat și cam atât. Pe unii am înțeles că le mai punea și câte o întrebare legată de customer service, din experiență lor. Pe mine nu m-au întrebat nimic. Cam așa a decurs ziua, iar recrutarea s-a terminat în jurul orei 10 seara”

Așadar, acestea au fost probele de la interviul Qatar Airways de la București, un interviu care s-a durat mai bine de 12 ore pentru candidații care au ajuns până la interviul final. Proba de vorbit în fața celorlați candidați, la microfon, îmi confirmă încă o dată importanța cunoșterii tehnicilor de public speaking de către candidații, aspect pe care punem un accent extrem de mare la toate cursurile Vreau să fiu Stewardesă.  Un viitor însoțitor de bord trebuie să știe să vorbească și să argumenteze liber în fața unui public, să nu aibă emoții atunci când susține o prezentare și să reușească să își controleze cât mai bine limbajul corpului în acele momente. Despre acest aspect am scris pe larg într-un alt articol.

*întreg interviu s-a desfășurat în limba engleză

Sper să vă fie cu folos aceste informații pentru viitoarele recrutări Qatar Airways și să vă îndepliniți cât mai repede visul de zbura. Nu uitați că informația înseamnă putere și pregatirea este esențială înainte de orice interviu.

Dacă vrei să devii însoțitor de bord, înscrie-te la cursul pregatitor marca Vreau să fiu Stewardesă. Te așteaptă 4 zile de curs intensiv, exersarea probelor de la interviu, CV perfect și fotografii profesionale. Un trainer cu peste 12 ani experiență în aviație alături de un specialist HR se vor ocupa de pregatirea ta pentru interviu. Detalii și înscrieri aici.

15 Comments
 • Teo
  Posted at 12:01h, 02 februarie Răspunde

  Buna,
  Intradevar, motivul celei de a2a eliminari a fost greu de inteles in conditiile in care ne-au spus ca am trecut mai departe de testul de engleza iar daca CV-ul sau prima impresie nu erau atat de bune,probabil nu primeam invitatie la AD. Majoritatea celor prezenti ne-am gandit ca alegerea figurei geometrice sau a unei culori le ajuta la formarea unor grupe de candidati pentru proba de grup.Probabil a avut de a face faptul ca eram foarte multi pentru proba de grup si ar fi durat prea mult o alta proba.
  A-ti uitat sa precizati ca la testul de engleza a mai fost un exercitiu cu 5 intrebari de matematica constand in inmultiri si impartiri.
  Succes celor care participa la Cluj!

  • JUDEX
   Posted at 16:22h, 17 martie Răspunde

   ESTI AGRAMATA FATOOOOO….

 • dinu Cristina
  Posted at 14:56h, 02 februarie Răspunde

  Buna ziua.! Ar fi posibil sa lucrez ca Stewart si daca locuiesc in italia ?vorbesc ff bine italiana si engleza bine. 003934738473567356 va Multumesc!

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 15:25h, 02 februarie Răspunde

   Buna Cristina,

   Poti ca stewardesa indiferent unde locuiesti acum. Te poti pregati pentru a obtine acets job la unul din cursurile noastre. Urmatorul incepe la Bucuresti, pe 18 februarie: https://vreausafiustewardesa.ro/curs-de-stewardese/
   Te asteptam cu drag!

 • Maria
  Posted at 09:37h, 03 februarie Răspunde

  Buna,
  Proba de public speaking se desfășoară in limba romană sau engleza?
  O zi plăcuta!! 🙂

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 10:05h, 03 februarie Răspunde

   Buna Maria,

   Tot interviul se susține în limba engleză. De fapt, interviurile cu toate companiile aeriene se susțin în limba engleză. De cele mai multe ori, recrutorii sunt străini și nu știu decât limba engleză, aceasta fiind singura limbă în care puteți comunica. În plus, lb. engleza este obligatorie la un nivel avansat pentru orice viitor însoțitor de bord. Succes!

 • Dragos
  Posted at 19:25h, 28 februarie Răspunde

  buna anca
  O cicatrice pe fata in josul obrazului de la o taietura imi poate lua toate sansele pentru obtinerea unui astfel de job?
  multumesc

 • Loredana
  Posted at 00:07h, 19 iunie Răspunde

  Buna,
  exista o vartsa maxima la angajare? Au fost angajate viitoare stewardese cu varsta de 30 de ani?
  Multumesc!

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 09:12h, 24 iunie Răspunde

   Bună Loredana,

   Până la 35 de ani poți aplica liniștită pentru un job de stewardesă. Mult succes!

 • Loredana
  Posted at 00:07h, 19 iunie Răspunde

  Buna,
  exista o varsta maxima la angajare? Au fost angajate viitoare stewardese cu varsta de 30 de ani?
  Multumesc!

 • Dalia
  Posted at 12:05h, 08 august Răspunde

  Buna ziua! Te felicit, Anca Dumitrescu, pentru profesionalismul de care dai dovada! Doresc sa stiu daca se poate trece cu vederea asupra inaltimii..in cazul in care lipsesc 5 cm. fata de inaltimea ceruta? Multumesc anticipat!

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 15:27h, 08 august Răspunde

   Bună draga Dalia,

   Din păcate criteriul legat de înălțime este obligatorie și nu se fac excepții de la el, indiferent cât de bine pregătit ai merge la interviu. Dacă nu poți atinge înălțimea solicitată de ei, vei avea probleme să ajungi la echipamentul de urgență din avion și atunci nu poți respecta normele de safety on board solicitate de companie. Te sfătuiesc să te orientezi către alte companii aeriene care nu au cerința de atinge 212. De ex Flydubai cere să ai minim 158 cm. Succes!

 • Crina
  Posted at 19:45h, 21 august Răspunde

  Buna! Am aplicat pt Qatar,am 1.73 inaltime,arat ok,am 30 de ani,cunosc 4 limbi straine,un job ok in Romania intr o institutie publica si cv ul destul de stufos. M am prezentat la depunerea cv-urilor ca la carte,fusta pana la genunchi,dres,camasa alba,sacou,coc,machiata natural,am avut toate documentele,inclusiv pozele,am fost in stare sa port o conversatie ok si sa raspund intrebarilor puse in engleza si totusi nu am trecut de proba cv-ului. Care ar putea fi motivele? Multumesc

 • Ileana
  Posted at 04:04h, 28 februarie Răspunde

  Hello. My name is ileana and I’m 36 years old and i was wondering if i have any chance on becoming a member of cabin crew?! And if possible may i find out this before Thursday because if yes then ill be able to fly to cluj napoca for Saturday morning interview. Thank you indeed ileana

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 21:14h, 14 martie Răspunde

   Hello Ileana,

   You have all the chances in the world to become cabin crew. Considering your age, I would encourage you to try with European airline companies, that are more relaxed regarding the age of their cabin crew. In the Middle East for example, after you turn 35 it’s more difficult to get a cabin crew job.

   Good luck,
   Anca

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.