Probele interviului Etihad Airways de la București – februarie 2019

Pe 17 februarie, Etihad Airways a recrutat din nou însoțitori de bord la București, după o pauză de aproape 3 ani. Interviul a fost de tip Assessment Day, iar toți candidații prezenți au primit în urma aplicării pe site-ul companiei o invitație de participare la recrutare. În total, au fost puțini peste 60 de candidați și 5 recrutori trimiși de Etihad: Mohamed (din Egipt, 14 ani experiență în companie), Halima Mari (Emirati) Yasmin (din Frața) Valentina (România) și Eva (Slovacia).

 1. Inregistrarea candidaților și reach test

Pentru început, cei 5 recrutori s-au prezentat în fața candidaților și au încercat să transmită energie bună și încurajări, astfel încât cei prezenți să treacă mai ușor de emoțiile interviului. Ulterior, recrutorii le-au făcut un mic briefing candidaților despre etapele pe care le vor parcurge în cadrul acelei zile.

Mai departe, recrutorii au format 2 echipe: Halima cu Eva și Valentina cu Yasmin. Valentina și Yasmin s-au ocupat să preia registration form-ul și verificau validitatea invitației, dupa care fiecare candidat făcea reach test-ul și primea scurte întrebări din partea recrutorilor (cum te simți astăzi, de ce ești aici, de ce ai ales un astfel de job, dacă ai tatuaje vizibile etc). Pe lângă asta, au verificat sumar și mâinile candidaților, iar fiecare dintre ei a primit un sticker cu numele său și un număr.

2. Test de spontaneitate

Apoi, fiecare candidat mergea la cealaltă tabară formată din Halima și Eva unde primeau o întrebare sau două bazate pe CV, după care urma o probă de spontaneitate și creativitate: candidatul avea de ales o 1 imagine din cele 3 pe care le avea pe masă și trebuia să vorbească timp de 1 minut despre asta. Timpul era cronometrat cu o clepsidră.

3. Test de engleză

Când numărul candidaților care au terminat proba de creativitate a ajuns la jumătate, unul din recrutori – Mohamed – a luat primul grup și i-a dus alături, într-o cameră separată, unde a urmat testul de engleză. Ulterior, și cealaltă jumătate care terminase proba de creativitate a trecut prin testul scris de engleză. Testul a fost unul de nivel mediu spre avansat, iar unii candidați spun că ar fi mai greu decât la Emirates și Qatar Airways.

4. Prezentarea companiei

După finalizarea testului de engleză de către toată lumea, candidații au fost invitați într-o sală mai mare, unde recrutoarea Valentina le-a făcut o prezentare detaliată a companiei, în timp ce ceilalți 4 recrutori au decis cine să treacă mai departe. Aproximativ jumătate din cei prezenți au primit “boarding passul” spre următoarele probe, în timp ce cealaltă jumătate a trebuit să plece acasă.

5. Exercițiu de grup 

Ulterior, cei rămași au fost împărțiți în echipe de câte 5 și au trecut printr-un exercițiu de grup, unde au trebuit să arate că au spirit de echipă și pot comunica foarte bine.

După această probă a urmat încă o prezentare detaliată a companiei și a condițiilor de muncă la Etihad Airways, iar ulterior candidații rămași în cursă au trecut prin interviul final.

Așteptăm veștile bune de la ei și le ținem pumnii. Felicitări tuturor celor care au participat la interviu!

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

4 Comments
 • Mire N
  Posted at 21:47h, 20 februarie Răspunde

  Buna seara.
  Care este varsta maxima de participare?

  • Rucsandra Mihai
   Rucsandra Mihai
   Posted at 14:51h, 21 februarie Răspunde

   Bună Mirel,

   La nici una din companiile aeriene nu este menționată vârsta maximă de participare. British Airways angajează chiar și persoane cu vârsta de 45 ani, fără experiență anterioară în aviație.
   Companiile aeriene din Orientul Mijlociu angajează și persoane cu vârsta peste 35 ani, dacă au experiență în aviație.
   Mult succes!

   Rucsandra

 • Diana
  Posted at 12:21h, 05 martie Răspunde

  Am trecut prin toate probele în februarie, inclusiv interviul final, am fost 16 rămași, dintre care 8 au susținut interviul duminica și ceilalți 8 luni dimineața. Din păcate după o săptămână am primit un mail standard de rejection, însă mi-am dat seama de ce și acum mă pregătesc sa merg la Emirates. Cel mai important e să comunici că îți dorești cu adevărat acest job, în cazul meu (având multă experiență în alt domeniu, au fost sceptici și au înțeles că vreau doar să iau o pauză, să încerc altceva). Restul colegelor cu care am ținut legătura au fost acceptate, unele dintre ele erau deja stewardese sau aveau multa experiență în customer service.

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 14:01h, 05 martie Răspunde

   Bună Diana,

   Ne pare rău că nu a mers bine cu Etihad, dar în același timp e bine că ți-ai dat seama unde a fost greșeala și ce trebuie să îmbunătățești pentru următorul interviu. Îți ținem pumnii pentru interviul Emirates, să fie acesta cu noroc! Mult succes, să zbori!

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.