Probele interviului Emirates de la Timișoara – experiența unei cursante

Pe 12 octombrie 2018 a avut loc o nouă recrutare Emirates la Timișoara. Vesna, una din cursantele noastre, ne povestește cum a decurs pentru ea ziua de interviu și care au fost probele prin care a trecut.

Interviul a început la 8 dimineața, dar încă de pe la 7.30 holurile hotelului erau deja pline de candidați. Eu nu credeam că trec de CV drop, în comparație cu celelalte colege de la curs, nu mi s-a părut că am creat o chimie cu ea. Pe toată lumea a întrebat – what is your first name – și eram sigură că și pe mine mă va întreba acelasi lucru. Eram deja pregătită să ii răspund ce înseamnă numele meu în limba rusă (Vesna înseamnă primăvară ) și să îi mai spun ceva despre multiculturalitate, având în vedere că eu sunt sârboaică. Dar mie nu mi-a zis nimic, poate și pentru că am luat-o eu cu vorba, i-am urat bun venit la Timișoara. M-a  întrebat diverse lucruri despre jobul actual, ce lucrez, ce fac exact la muncă, și i-am răspuns pe scurt. Am adăugat doar că eram timidă la început și că jobul m-a ajutat să devin mai încrezătoare, empatică și customer oriented. Și atunci Emma m-a rugat să îi spun ceva despre mine, și i-am spus că sunt o persoană pozitivă, prietenoasă, de încredere. Și am încheiat cu câteva cuvinte despre diversitate, multiculturalitate, exact ce se regăsește într-o companie aeriană.

Asta a fost toată discuția de la CV drop, sincer Emma nu mi s-a părut interesată, nu mi-a pus alte întrebări, sau să zâmbească excesiv cum a făcut cu alți candidați. Inclusiv cu colegele mele de la curs a avut o chimie mai bună, am crezut că am vorbit prea mult cu ea și sigur nu o să trec mai departe. Dar se pare că numărul 15 a fost numărul meu norocos în acea zi, pentru că am trecut. Și au trecut și celelalte două colege de la cursul Vreau să fiu Stewardesă.

După afișarea rezultatelor de la această probă, Emma a întors din drum câteva persoane care nu erau subliniate pe listă pentru proba următoare și le-a invitat în sală.

A urmat proba următoare, unde am intrat aproximativ 40 de candidați din 60 câți am fost la început. Ne-a împărțit în grupuri de câte  două și trei persoane și am avut de prezentat o meserie. Mie mi-a căzut jewelry designer. Mi s-a părut mai ușor asta decât să găsesc utilizări creative la un obiect, așa cum a avut colega mea, și anume – ciocolată.

La proba aceasta, la grupurile de trei persoane, a picat un obiect și o profesie, să spui despre ele câte o întrebuințare. La profesie să spună ce calitate trebuie să ai ca să practici aceea profesie. Și apoi să decidă cum ar putea cel din profesia respectivă să foloseasca în mod creativ obiectul respectiv.

Recrutoarea a scos la un moment dat o parte dintre candidați afară, și ceilalți care am rămas înăuntru am dat și proba de prezentare a colegului. Și aici iar am crezut că nu o să trec mai departe, fiindcă nu aveam nimic senzațional de zis despre colega mea. Am zis că a fost balerină, cercetașă, dar cred că cel mai mult a contat ce am spus noi colegului despre noi, așa cum am învățat la cursul Vreau să fiu Stewardesă.

Doar unii dintre noi am avut și proba de prezentare a colegului, alții nu au dat-o. Nu am înțeles  sincer de ce a procedat așa. Au picat la această probă și candidați care dăduseră prezentarea colegului, dar și care nu o făcuseră. Apoi au revenit și cei rămași afară înăuntru, după care am ieșit cu toții pentru a aștepta rezultatele.

Și iar am avut noroc și am trecut mai departe, la proba de arm reach test. O singură fată a fost eliminată la această probă, avea 160 cm, dar nu atingea înălțimea maximă stând pe vârfuri. Emma i-a recomandat să facă yoga sau pilates pentru a putea atinge înălțimea respectivă la următorul interviu.

Apoi ne-a întrebat dacă avem cicatrici, eu am zis că nu, iar apoi când a trebuit să completez formularul, am văzut că scria și de depigmentări și am avut atât de mult curaj, că am întrebat-o direct dacă semnul meu de pe mână este ok. Ea a fost foarte deschisă și mi-a zis că nu are nimic, și a trecut în formular birth pigmentation.

Și așa am ajuns la proba de foc, proba de grup. Dar așa de încrezătoare am fost la această ultimă probă, cea cu hotelul, cum nu vă imaginați. Realizez că dacă nu veneam la curs nu știam ce să fac, nu aveam atât curaj să intervin să  vorbesc. Proba a fost exact așa cum ne-ați spus la curs, unii au fost bossy, au început să se contrazică, să se certe. Eu am fost prima care a ales efectiv două variante, le-am argumentat, și după aceea a început showul )). Eu am ascultat liniștită, am mai intervenit de 2 ori, un pic forțat, că ei nu mi-au dat cuvântul. Chiar m-am uitat la Emma, ea observase că eram cu mâna pe sus, fără succes, dar am zis că nu pot să aștept după ei, acum era momentul meu, și am intervenit să vorbesc. Am fost la locul meu, nu m-am impus. Emma a pus întrebări celor care nu au prea vorbit sau s-au contrazis. Și încă ceva, ne-a spus de la începutul exercițiului că nu avem voie să votăm!

Ca grup, am căzut de acord la o variantă, o familie cu un copil care mergea regulat la control la un spital din apropiere. A doua variantă nu s-a hotărât, nu am ajuns la un numitor comun. Eu mi-am exprimat părerea la început, am argumentat de ce am ales așa, după care am asistat doar, și cred că am făcut bine! Și am reușit să trec și de această probă !! Cu toate că nu am fost la capacitate optimă de funcționare, din cauza durerii puternice de cap pe care am avut-o toată ziua.

M-a durut capul toată ziua de la stres, foame, sete, a fost foarte obositor, dar singurul lucru bun a fost că nu am avut deloc emoții. Și asta de la durerea de cap. Am avut emoții mult mai mari la vorbitul în fața colegilor de la curs decât la interviu.

Dar a fost o zi magică, așa a fost să fie !

Vesna a trecut și de celelalte probe online, testul de engleză și cel de personalitate și acum așteaptă interviul final, miercuri.

Îi urăm mult succes !

Să zbori, Vesna!

Dacă vrei să lucrezi ca însoțitor de bord, vino la cursurile Vreau să fiu Stewardesăși vei beneficia de o pregătire completă pentru interviul cu ORICE companie aeriană. Traineri noștri te vor învăța tot ce ai de făcut pentru a trece cu succes de interviu. Iată cursurile pe care le avem programate în următoarele 2 luni:

  • 26-27 octombrie – curs Vreau să fiu Stewardesă la Cluj Napoca (detalii aici)
  • 19-21 octombrie – cursul English for Cabin Crew la București (detalii aici)
  • 3-4 noiembrie – curs Vreau să fiu Stewardesă la Iași (detalii aici)
  • 15-18 noiembrie – cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă de 4 zile, la București (detalii aici)
Mihai Rucsandra avatar 80x80 Probele interviului Emirates de la Timișoara   experiența unei cursante

About Rucsandra Mihai

Rucsandra are experiență de 28 de ani în aviația comercială și privată. A zburat cu toți președinții României de după 1990 și a promovat până la funcția de șef de cabină, oferind mereu pasagerilor săi cel mai înalt nivel de customer service. Rucsandra este însoțitor de bord cu o experiență semnificativă în domeniu, dar și trainer acreditat. Consideră că aviația este despre oameni, încredere, cunoștințe, și responsabilitate, despre onestitate, pasiune, profesionalism și competență.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.