Cum se desfășoară probele interviului British Airways

British Airways, compania aeriană națională a Regatului Unit, recrutează în perioada următoare însoțitori de bord. Pentru a fi pregătiți la interviu, am creat un articol în care abordăm acest subiect. Iată mai jos cum se desfășoară, pas cu pas, procesul de recrutare la această linie de aviație și care sunt probele prin care trece un candidat la un job de însoțitor de bord.

Pașii interviulului

 

1.Depunerea aplicației online

Aplicația începe prin completarea unui formular cu datele tale personale, completarea unor declarații și crearea unui  cont pe platformă în cazul în care nu ai. Odată completate acestea, va urma un Online Assessment cu o durată de aproximativ 30 minute. Acesta constă în întrebări cu variante de răspuns despre ce trebuie să facă însoțitorii de bord în anumite situații, întrebări despre tine și despre cum ești la locul de muncă.

Behavioural Personality Test este compus din două părți. În prima parte vei avea câte un videoclip scurt de 1 minut cu o situație din avion sau din viața personală a însoțitorilor de bord, iar la finalul acestuia trebuie să bifezi ce ai face/cum ai reacționa. Exemplu: o persoană apropiată te invită la ziua ei de naștere, dar tu ai zbor și nu poți accepta invitația. Cum reacționezi? Partea a doua constă într-un chestionar asemănător, doar că trebuie să le ordonezi în funcție de most likely to do / most unlikely.

Finalul assessmentului va consta în o probă cu probleme de matematică – Numeracy (calcularea diferențelor de fus orar, conversia monezilor) și o probă de reading pentru testarea nivelului de engleză (Reading Comprehension Exercise).

 

2. Assessment Day la Londra

Dacă evaluatorii asessementului tău vor considera că ești potrivit pentru rolul de Cabin Crew, compania îți va trimite o invitație către Londra. (Atenție! Costurile sunt suportate de tine).

Aici se vor desfășura următoarele probe:

Predarea actelor

Aici vei completa un formular cu datele tale complete și îl vei prezenta recrutorilor cu zâmbetul pe buze. După caz, pentru fete, rujul roșu este nelipsit!

Reach Test

Deși multe persoane nu iau în serios această probă, este una foarte importantă pentru că, pentru a putea atinge compartimentul cu bagaje al avionului, cât și anumite echipamente de urgență, trebuie să ai înălțimea specificată de ei.

Prezentarea companiei 

La fiecare interviu indiferent de natura lui, trebuie sa ai informații despre cine este compania, ce face, informații despre pachetul salarial, beneficii și multe altele. Păstrează-ți entuziasmul cu zâmbetul pe buze pentru că va urma o probă de aur în procesul de recrutare.

Role Play

În cadrul acestei probe se intră pe rând în sala în care se află recrutorul și extragi un bilet cu o situație ce ți se poate întâmpla de la bordul aeronavei. Recrutorul își dorește să vadă că ai imaginație când vine vorba de rezolvare a situațiilor critice. Spre exemplu, avionului nu i se dă ok-ul de la turnul de control pentru decolare, pasagerii devin deranjați de situație iar tu, în calitate de însoțitor de bord, trebuie să gestionezi foarte bine situația astfel încât cei ce călătoresc să fie mulțumiți de compania pe care o reprezinți.

Group Test

Odată ajunși în faza asta, candidații se împuținează și “bătălia” devine mai strânsă. Se împart candidații pe grupuri a câte 4-5 persoane (pe măsură ce numărul candidaților este mai mare, grupul va fi și el mai mare). Fiecare grup primește o foaie cu o situație din avion, se discută câteva minute pe baza acesteia și se stabilesc ce acțiuni primează și care nu. Pe toată durata probei, recrutorii se vor plimba printre grupuri pentru a urmări persoanele ce au aptitudinile căutate de ei. La finalul probei, fiecare grup își va prezenta și motiva deciziile. Ceea ce e de reținut este că deși trebuie să treci cu brio probele, totodată trebuie și să dovedești că poți lucra în echipa și că orice decizie “greșită” a fost luată colectiv și nu individual.

Final Interview

După atâtea emoții acumulate timp de ore întregi, ce mai contează alte câteva ore (pentru că uneori interviul unui singur candidat poate dura și o oră) pentru un mic chit-chat cu reprezentații companiei britanice. În cadrul acestei ultime probe, recrutorii vor aștepta de la tine să punctezi fiecare detaliu semnificativ din experiența acumulată. Importante este sa nu te rezumi doar la CV, don’t limit yourself!

Verificarea istoricului profesional

Aceasta este partea în care recrutorii vor verifica istoricul tău profesional pentru a vedea dacă datele din CV corespund cu experiența ta. 

Despre British Airways:

British Airways, compania aeriană a Marii Britaniei,  a fost înființată în anul 1974 și este una din cele mai mari companii aeriene din lume. Sub sloganul To fly. To serve, compania operează peste 170 de destinații în întreaga lume, spre 70 țări diferite și transportă peste 40 de milioane de pasageri anual. Peste 14.000 de însoțitori de bord lucrează în prezent pentru British Airways.

Mult succes!

Te pregătim să treci cu succes de interviul cu orice companie aeriană:

1.Cursul de pregătire pentru însoțitori de bord te ajută să treci cu succes interviul la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

2.Pentru a aplica pentru un post de însoțitor de bord vei avea nevoie de un CV. Noi te putem ajuta prin a construi un CV personalizat care va face diferența în fața recrutorilor. Detalii aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.