Probele de la interviul Flydubai

Compania aeriană Flydubai a anunțat recent că va face o recrutare de însoțitori de bord la București (echipa Vreaă să fiu Stewardesă a fost prima care v-a dat vestea cea bună aici). Interviul este de tip Assessment Day, iar participarea se face în urma aplicării pe site-ul companiei.

Si pentru că la interviu trebuie să fiți cât mai bine pregătiți, astăzi vă spunem care sunt mai exact probele prin care veți trece la Assessment Day-ul Flydubai.

1. Înregistrare

La începutul zilei de interviu, candidații vor completa cu datele personale o serie de documente înmânate de recrutori (nume, vârsta, detalii despre existența unor tatuaje, semne distinctive etc).

2. Testul de înălțime

Conform Flydubai, pentru a fi angajat în cadrul companiei trebuie să ai minim 1.58m. Recrutorii vor măsura fiecare candidat, pentru a se asigura ca înălțimea este cea corespunzătoare.

3. Teste scrise

La interviul de la Fydubai există două tipuri de teste scrise. Unul este de limba engleză (nivel mediu, trebuie să alegi varianta corectă de răspuns sau să citești un text în baza căruia să răspunzi la întrebari). Pe lânga acest test, vei susține unul și la matematică (vei avea de calculat diferențe de fus orar, schimb valutar, diverse înmulțiri, aspecte legate de vânzări). Cele două teste durează în jur de 40 de minute.

4. Prezentarea companiei: condiții, salarii, beneficii

Recrutorii vor susține o prezentare în fața candidaților în care vor vorbi despre salarii, condiții de muncă, beneficiile din cadrul companiei, amănunte despre viața în Dubai. Acordă multă atenție acestei prezentări și, eventual, ia notițe atunci când sunt prezentate informații importante. Te-ar putea ajuta în momentul interviului final.

5. Discuții de grup

Candidații vor fi împărțiți pe echipe și vor primi un subiect de discuție. Astfel, recrutorii vor fi atenți dacă dai dovadă de spirit de echipă, dacă știi să asculți și să dai importanță părerii celuilalt, astfel încât să își dea seama dacă vei putea face față muncii în echipă din avion. Totul este cronometrat, ai la dispoziție între 7 și 10 minute pentru a finaliza discuțiile.

English for Cabin Crew – cursul care îți pregătește engleza pentru interviu.  3 zile de training intensiv în care exersezi probele de la interviu, vocabularul specific aviației, cuvintele cheie și mai ales, modul în care se construiește o prezentare personală care să-i cucerească pe recrutori. Detalii aici.

6. Situații (role-play)

Candidații vor fi grupați doi cate doi și vor avea ocazia să joace diverse ipostaze care să le scoată la iveală abilitățile de customer service. De exemplu, ar putea juca rolul unui client nemulțumit dintr-un restaurant față în față cu un chelner sau diverse alte situații unde trebuie să dai dovadă de customer service și de diplomație în relația cu clientul.

7. Final interview

Dacă ai ajuns până la această etapă, te poți considera norocos, căci ești la doar un pas de îndeplinirea visului. Urmează interviul final, o discuție de câteva minute cu recrutorii, în care vei fi singur în fața lor, pregătit să răspunzi cât mai bine la întrebari. Vei fi întrebat despre aspecte din CV-ul tău: unde ai lucrat înainte, de ce ți-ai dat demisia, când ai dat dovadă ultima oară de spirit de echipă etc. Sau pot fi întrebări legat de cariera pe care vrei să o urmezi: de ce vrei să fii însoțitor de bord, de ce ai ales Flydubai, cât timp ai de gând să profesezi această meserie etc.

După toate aceste etape, tot ce îți rămâne să faci este sa aștepți “the golden call” sau “the golden email” . De obicei, durează cam o săptămâna-10 zile de la interviu.

Salariu

Ultimele noastre informații obținute despre salariile de la Flydubai ar fi acestea (***precizăm însă că informația aceasta nu este updatată din 2013):

 • Salariu de bază: 3000 AED
 • Indemnizație pentru casă: 3000 AED
 • Indemnizație de transport: 750 AED
 • Flying pay (variază în funcție de zboruri): 2000 AED
 • Comision din vânzări la bord (variabil): 1000 AED

Total: 9750 AED ( aproximativ, în fiecare lună)

Pentru o mai bună pregătire vă invităm să citiți și alte articole scrise până acum despre compania Flydubai, cât și interviuri cu doi dintre însoțitorii lor de bord români:

Cum decurge un interviu online cu Flydubai

Stewardesă la FlyDubai. Povestea Oanei Brândușel

PAUL TUFESCU – De la pictor de biserici la însoțitor de bord

Dacă vrei să îți mărești șansele să fii recrutat ca însoțitor de bord, îți recomandăm să te pregătești alături de un trainer cu 10 ani experiență în aviație și un recrutor însoțitori de bord. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici.  

16 Comments
 • Adrian
  Posted at 14:16h, 15 ianuarie Răspunde

  In urma aplicarii online , am trecut probele: de personalitate ,engleza si psihologicul( pentru AD de la Bucuresti ) . Am primit email in aceasta dimineata pentru interviul online aveti idee la ce intrebari sa ma astept ?

  • ralu
   Posted at 15:00h, 16 ianuarie Răspunde

   Felicitari Adrian!!! Inteleg ca dupa testul online, in cazul in care esti admis va fi un interviu tot online? Mai sunt si alte probe in afara de acestea? Nu trebuie sa te deplasezi in Buc .(in cazul in care esti din provincie) pt un interviu face to face sau pt alte probe cum erau inainte (ex. munca de echipa, etc?)

 • Banea Simona
  Posted at 16:13h, 15 ianuarie Răspunde

  Bună ziua,
  Ştiţi cumva cand vor veni la Bucureşti cei de la Flydubai?

 • Catalina
  Posted at 14:15h, 16 ianuarie Răspunde

  Buna ziua , eu am 18 ani si mai am cateva luni pana la bacalaureat . as putea sa aplic pentru interviu ? Sau trebuie dupa ce termin cu bacalaureatul ?

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 00:21h, 17 ianuarie Răspunde

   Buna Catalina,

   In primul rand trebuie sa ai o diploma de bacalaureat, iar pentru companiile din Orient minim 21 de ani 🙂

   Bafta!

 • Adelina
  Posted at 00:03h, 26 ianuarie Răspunde

  Buna! cand are loc interviul de la Chisinau? S-a tinut deja? Multumesc!

 • Raluca
  Posted at 18:45h, 03 februarie Răspunde

  Buna! La flydubai este valabila regula cu cele 6 luni?multumesc

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 21:01h, 03 februarie Răspunde

   Buna Raluca,

   Da, la Flydubai se aplica aceasta regula.

   Bafta!

 • ady
  Posted at 20:01h, 03 februarie Răspunde

  Buna ziua! daca nu am diploma de bac credeti ca am vro sansa la vro companie? Multumesc frumos!

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 21:02h, 03 februarie Răspunde

   Buna Adi,

   Asa cum ti-am spus si mai devreme azi, la companii precum Ryanair sau EasyJet nu se cere diploma de bacalaureat. Cel mai bine este sa te uiti pe anuntul de recrutare al fiecarei companii aeriene si sa vezi acolo ce fel de cerinte obligatorii au.

   Bafta!

 • larisa
  Posted at 09:17h, 02 martie Răspunde

  unde pot sa aplic pt Flydubai ?
  multumesc

 • Andreea
  Posted at 13:56h, 24 mai Răspunde

  Bună ziua, am 1.56,5 înălțime, se obtine derogare sau este bătută în cuie înălțimea minima ? Este vreo companie aeriana are ca și criteriu înălțimea de 1. 56 ?

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 08:12h, 25 mai Răspunde

   Buna Andreea,

   Daca atinci 2.10 cu mana, ridicata pe varfuri, atunci te poti anagaja la Etihad Airways sau daca atingi 2.12 la Qatar Airways.

   Succes!

 • Roxana
  Posted at 15:57h, 07 martie Răspunde

  Buna! In cazul in care un candidat este acceptat,cam in cat timp cu aproximatie incepe trainingul? Multumesc!

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 16:18h, 07 martie Răspunde

   Bună Roxana,

   Vor trece cam 2 luni de la interviu până la momentul în care vei începe trainingul.

   Multă baftă!
   Anca

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.