Probele de la interviul Emirates – update 2018

Emirates a început din martie 2018 să organizeze din nou o serie de interviuri de tip OPEN DAY, în mai multe țări din Europa și Middle East, după o pauză de un an și jumătate de la recrutări. Dacă săptămâna trecută vă spuneam că la interviul din Dubai s-au prezentat aproximativ 4000 de candidați și recrutarea s-a transformat în haos, la Open Day-ul de la Roma au fost peste 600 de candidați, dar în Germania a fost mult mai lejer.

Alexandru, unul din finaliștii interviului care a avut loc la Hamburg, ne-a povestit cum a decurs interviul Emirates și care au fost probele prin care a trecut. Împărtășim cu voi informațiile primite, căci ne dorim să fiți cât mai bine informați despre cum decurge recrutarea Emirates, având în vedere că un număr însemnat din cititorii noștri își dorește să lucreze pentru această mare companie aeriană arabă.

1.Prezentarea companiei + CV drop

Ziua de interviu a început cu prezentarea companiei și depunerea CV-urilor de către fiecare candidat în parte.

“Am fost la interviul de pe 21 aprilie în Germania. Nu au fost mulți candidați, cred că undeva în jur de 60. Am fost toți invitați în sală, ni s-a prezentat compania după care rând pe rând a trebuit să depunem CV-urile și am primit câteva întrebări scurte despre ce facem acum. Apoi am fost invitați toți afară pentru 15 minute ca să aranjeze scaunele pentru probele de grup.”

2. Probele de grup

Candidații au trecut prin mai multe exerciții de grup unde le-au fost testate abilitățile de lucru în echipă, comunicarea, creativitatea și spontaneitatea.

“După aproape 20 de minute am fost invitați iarăși în sală toți. Am avut o probă de grup pe perechi de 2-3 persoane. Proba a constat în a descrie ce am face noi cu un anumit obiect de pe un cartonaș. Eu și colegul meu am avut un prosop, ceilalți o orhidee, oglindă, șlapi de plajă, ochelari de înot, etc. După, fără nicio altă pauză, ni s-a mai dat un cartonaș în care trebuia sa descriem abilitățile unui job. Apoi au fost eliminați aproape jumate. După încă o proba de grup în care ni s-a dat să ajungem la un numitor comun într-o situație dificilă. Au urmat iar eliminări.”

3. Testul scris de limba engleză

După probele de grup și eliminările de rigoare, candidații au trecut prin testul scris de limba engleză. Nimeni nu a fost eliminat.

“A fost un test ușor, doar ca mi-ar mai fi trebuit puțin timp. Au fost doua texte lungi de citit după care alte exerciții pe baza acestuia. Fără matematică sau ceva prea dificil. Mi s-a părut unul din cele mai ușoare teste de engleză de la interviuri”

4. Interviul final

“A doua zi am susținut interviul face to face, care a ținut aproape o oră, cu întrebări din CV. Am avut de descris cu lux de amănunte dificultăți de la joburi, întâmplări, când am ajutat pe cineva etc. A fost relaxant, însă nu cel mai ușor. Iar seara înainte de interviul face to face, am avut de completat un test psihologic care nu este cel mai ușor (însă rezultatele lui nu influențează în niciun fel procesul de recrutare).”

Cam așa a fost pentru Alexandru interviul Emirates, iar acum așteaptă cu sufletul la gură veștile din partea companiei. Noi îi ținem pumnii și îi mulțumim că ne-a împărtășit aceste informații.

Succes tuturor!

Pe 15 iunie te pregătim să treci succes de următorul interviu Emirates de la București. Te așteaptă o zi intensivă de curs în care vei exersa toate probele interviului și vei învăța de la trainerii Vreau să fiu Stewardesă ce trebuie să faci pentru a-i cuceri pe recrutori. Detalii și înscrieri aici. 

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Probele de la interviul Emirates   update 2018

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.