Cum s-au desfășurat interviurile Emirates de la Constanța și Sibiu – august 2019

Compania aeriană Emirates a revenit în România în august 2019 pentru o serie de interviuri de angajare însoțitori de bord. Pe 15 și 17 august s-au desfășurat 2 interviuri Emirates, la Constanța și Sibiu, iar in total au trecut mai departe 13 persoane (8 la Constanța și 5 la Sibiu).

Dacă la Constanța au fost 41 de candidați în total, la Sibiu lucrurile au fost puțin mai relaxate, doar 30 de candidați fiind prezenți la recrutare. Ambele interviuri au fost realizate de către Lara, recrutoare Emirates ce a mai fost și în trecut în România pentru selecții.

Iată cum a decurs ziua de interviu

CV Drop

Recrutoarea a preluat CV-urile și documentele fiecărui candidat și le-a verificat, însă nu a făcut eliminări în această etapă. Toți candidații au mers mai departe, către prima probă de echipă.

Proba de echipa #1

Ca de obicei în ultimele luni de recrutări Emirates, prima probă de echipă a constat într-o activitate de grup (grupuri mici de 2-3 persoane) în care fiecare echipă a avut de răspuns la o serie de întrebări despre o fotografie cu o situație de la bordul aeronavelor Emirates. Recrutoarea a verificat abilitățile de comunicare, ascultare, atenția la detalii și coordonarea membrilor echipei. Ulterior, o serie de candidați au fost eliminaț.

Proba echipa #2 

La această probă, candidații rămași în cursa pentru interviu, au lucrat în echipe mai mari (9-12 persoane) și au primit ca task rezolvarea unei situații de customer service de la bordul aeronavei. Recrutoarea a următit atent modalitatea de lucru în echipă, abilitățile de customer service ale fiecărui candidat, limbajul corpului și modul de exprimare. Încă o serie de candidați au plecat acasă după această probă, în finală rămânând 8 candidați la Constanța și 5 la Sibiu.

Testul engleza, testul psihometric și interviul final – online

Finaliștii au susținut testul engleza și testul psihometric online, în 24 de ore de la finalizarea interviului, urmând ca zilele următoare să susțină și partea de interviu final, cu un recrutor Emirates, tot online.

Observații

Ce mă uimește foarte tare la interviuri, este că, în ciuda informațiilor care se găsesc oriunde pe internet, pe siteuri/bloguri sau youtube, un număr foarte mare de candidați s-a prezentat fără să respecte regulile de grooming (ținută, make-up, păr) impuse de companiile aeriene la rectrutări. Au fost candidați care au venit în blugi, păr desprins, pantaloni în loc de fustă, pantofi cu toc foarte înalt și lista poate continua. Oricine intră pe pagina de cariere Emirates va vedea acolo un ghid exact al ținutei de interviu, explicat în cele mai mici detalii. De asemenea, la o căutare pe google distanță, găsești orice fel de informație dorești cu privire la ținuta de la interviu. Doar la noi pe site, avem 2-3 articole scrise pe larg despre acest subiect. Din punctul meu de vedere, a nu respecta dress code-ul impus de interviu reprezeintă o mare lipsă de respect față de recrutori, față de compania aeriană pentru care aplici și, în final, o lipsă de respect inclusiv față de jobul pe care ți-l dorești, în care imaginea și grooming-ul sunt unul din cele mai importante aspecte.

Așadar, ține de voi și de standardele voastre, să fiți mereu impecabili atunci când vine vorba despre ținuta de interviu, pentru că toate aceste detalii spun o poveste despre voi, cine sunteți și ce așteptări aveți de la sine, înainte ca ceilalți să vi-o ceară.  “Keep your standards even when everyone around you is losing theirs.” Habeeb Akande

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.