Probele interviului Wizz Air din 8 septembrie de la București

Pe 8 septembrie, compania aeriană Wizz Air a organizat un nou interviu de angajare însoțitori de bord la București. A fost o zi lungă și grea pentru cei peste 150 de candidați prezenți la interviu, din care doar 30 de finaliști au reușit să treacă de toate probele.

Robert, unul din cursanții noștri, s-a numărat printre finaliștii acestui interviu și ne-a descris, pas cu pas, modul de desfășurare a recrutării:

       1. Prezentare personală

La ora 9 am intrat cu toții într-o sală de conferințe unde a avut loc o prezentare a zilei, ni s-au prezentat etapele interviului pe care trebuie le parcurgem. Am fost cam 150-200 de participanți la interviu și 4 recrutori care au fost împărțiți în 2 camere de câte 2 recrutori. După prezentarea zilei am intrat unul câte unul pentru self presentation. Aveam 60 de secunde la dispoziție ne prezentăm, iar la sfârșit am primit un număr pe care trebuia -l ținem minte pentru tot restul zilei. Cam după fiecare 50 de candidați, din fiecare cameră ieșea câte un recrutor cu anumite numere scrise pe o foaie. Dacă numărul tău era printre cele scrise, însemna treci în etapa următoare. Prima proba s-a terminat în jurul orei 14:30, iar până la 15:00 am avut o pauză.

 

         2. Role-play

La ora 15:00 a început proba a doua, de role-play și din cauza faptului eram destul de mulți rămași, aproximativ 50 și era destul de târziu, recrutorii au decis la proba de role-play vom lucra în echipe de câte 2. Colega mea a fost o fată pe care am cunoscut-o în ziua interviului, făceam parte din același echipaj. Am tras un bilet cu o situație și a trebuit o rezolvam. În cazul nostru, o pasageră ținea o anumită dietă și nu putea consuma altceva în afara de Pepsi Light, dar noi nu mai aveam Pepsi Light available. După proba de role play am mai rămas 30, atât eu cât și colega mea de echipaj am mers mai departe. La fel, recrutorii au ieșit cu numerele care au trecut mai departe scrise pe o foaie.

 

         3. Prezentarea companiei

A urmat company presentation, o prezentare a companiei, flotei, planului de dezvoltare, informații despre training-ul pe care cei care vor trece de interviul final vor trebui îl urmeze. Company presentation a durat aproximativ o oră, timp în care am aflat informații foarte utile și despre pachetul salarial, comisioane, exemple de rostere, etc. După company presentation s-a renunțat la group exercise deoarece era deja foarte târziu și interviul ar fi durat până după ora 00 și deja lucrasem în echipa la proba de role play.

 

         4. Interviul final

În jurul orei 18:30 a început ultima etapa, final interview, unde unul câte unul intram vorbim cu o echipă de recrutori. La final interview mi s-a cerut CV-ul și mi s-au pus întrebări legate de experiența mea în customer service, de exemplu povestesc o întâmplare mai puțin plăcută cu un client, pe care am rezolvat-o, o întâmplare amuzantă cu un client, punctele mele forte și punctele slabe, descriu într-un cuvânt, în ce bază mi dori cel mai mult lucrez (aici au părut foarte încântați pentru le-am spus sunt flexibil și fi dispus lucrez în orice baza din Europa). Final interview a durat cam 15-20 de minute / persoană, eu am terminat în jurul orei 22, dar încă mai erau aproximativ 8 candidați care își așteptau rândul pentru interviu. La sfârșit, ești anunțat vei primi un răspuns pe email în 2-3 zile, iar dacă acesta este pozitiv, trebuie alegi 3 baze preferate unde ți-ar placea lucrezi și vei fi sunat fii anunțat când ar trebui începi training-ul.

A fost o zi obositoare, dar a fost cu siguranță o experiență plăcuta și de neuitat, însă uiți cu totul de oboseală în momentul în care treci și de interviul final și realizezi ești cu un pas mai aproape de a deveni însoțitor de bord. Mulțumesc mult pentru tot ajutorul acordat și pentru toate informațiile oferite la curs, sunt niste informații foarte utile care chiar fac diferența la interviu, de la detaliile pentru grooming până la simulările de role play, experiența mea de la curs a fost de nota 10+.”

Felicări Robert, abia așteptăm să te întâlnim la bordul aeronavelor Wizz Air!

Dacă vrei și tu să fii cel mai bine pregătit candidat de la interviu și să îmbraci uniforma Wizz Air cât mai repede, te așteptăm din 16 septembrie la următorul curs de pregătire Vreau să fiu Stewardesă. Detalii și înscrieri la acest link.

 

1 Comment
  • Laura Simona Ghirca
    Posted at 16:58h, 10 septembrie Răspunde

    Ne puteti da raspunsul la situatia cu doamna care era la dieta dar nu mai era Pepsi Light?

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.