Cum a fost la interviul Saudia – experiența Teonei, fosta noastră cursantă

Ultimele zile au fost extrem de pline pentru Teona, fosta noastră cursantă. Din 11 aprilie până pe 13, timp de 3 zile, a venit la cursul nostru, iar în ultima zi de curs ne-a rugat să o învoim căci primise invitație la interviul Saudia de la București, pe care îl organizam împreună cu firma de recrutare MECCTI. Așa că, după 3 zile de pregătire intensivă, din sala de curs a plecat direct la recrutare. Norocul a fost de partea ei, iar recrutorii companiei aeriene naționale din Arabia Saudia au considerat că ea este candidatul potrivit, așa că i-au oferit ocazia să li se alăture în companie. Partea minunată a fost că noi, împreună cu colegii ei de la curs, am aflat înaintea ei că a trecut de toate probele(Vreau să fiu Stewardesă a fost partener al recrutării Saudia) și am ales să o anunțăm printr-un video-surpiză realizat cu toată grupa de la curs, în care o felicitam pentru reușita ei. A fost un moment emoționant pentru ambele părți, un moment care rămâne pe lista de amintiri memorabile de la cursurile noastre.

După interviul Saudia, Teona a ales să ne spună cum a decurs fiecare probă și care a fost interacțiunea cu recrutorii:

„Duminică la ora 8 m-am prezentat la interviul Saudia, recrutare ce a avut loc în cadrul hotelului Radisson Blu din București. La ora 8:30 a început întregistrarea candidatelor. Fetele care s-au ocupat de această parte au fost foarte draguțe și încurajatoare, asigurându-se că atmosfera este una relaxată. Ne-am primit numărul, după care urma să intrăm în sală pentru a face cunoștință cu recrutorii și pentru a ni se prezenta programul din acea zi.

Odată ajunse în sală, am facut cunoștință cu cei 2 recrutori de la Saudia, o doamnă și un domn, aparent serioși, dar cu priviri blânde, motiv pentru care am reușit să mă relaxez cât de cât. După prezentarea programului, au urmat măsuratorile și verificările. Fără pantofi, a trebuit să atingem cu degetele 212 cm pe vârfuri, apoi am fost măsurate și cântărite pentru a se asigura că ne încadram în BMI(indicele masei corporale), iar mai apoi am fost verificate să nu avem tatuaje, cicatrici sau piercienguri, așa că am fost nevoite să ne rulăm mânecile de la cămașă întrucât am fost inspectate atent în lumină naturală. Doamna recrutoare a fost cea care ne-a verificat și atunci relaxarea și-a făcut apariția pentru că avea un zâmbet foarte reconfortant. Atunci, mi-am dat seamă că ea o să fie “golden ticket”-ul meu. A urmat așteptarea pentru că în ordinea numărului pe care îl obținusem la check-în urmă să intrăm individual în fața recrutorilor. Nu am avut emoții, asta pentru că nu am avut timp, am fost a 2-a la rând. Când mi-a venit rândul, am intrat în sală, iar după saluturile de rigoare mi s-a cerut să merg puțin prin sală în timp ce am fost scanată din cap până în picioare. Am luat loc în fața acestora și mi s-a cerut să mă prezint. Am început foarte încrezătoare “nu e nimic greu în a-mi spune numele și câteva lucruri din CV” mi-am spus, doar că ceea ce gândeam nu se mai potrivea la fel de bine cu ceea ce spuneam.

M-am blocat, iar panica s-a instaurat moment în care “golden ticket” -ul meu a salvat situația! Mi-a înțeles emoțiile și situația și m-a ajutat prin a îmi pune întrebări cu zâmbetul pe buze. Am răspuns cum am știut eu mai bine, cu emoții, cu nesiguranță și cu o oarecare teamă de a mă uită în partea stânga unde se află domnul recrutor pentru că nu reușisem până atunci să creez o legătură cu el. Însă, instantaneu în cap mi-a apărut Anca care îmi repeta mereu “Fii tu și zâmbește! Zâmbește mereu și rămâi sigură pe tine” și asta am făcut!

Așa că am reușit să obțin un zâmbet și din partea celuilalt recrutor de care eram înspăimântată și care mi-a spus ceva ce mi-a dat mai mult curaj “Noi am venit aici pentru a recruta, nu pentru a refuza candidatele ce vor să facă parte din compania noastră!” Au făcut tot posibilul să mă simt relaxată, au glumit, mi-au zâmbit și m-au ajutat unde a fost nevoie. Întrebările la care a trebuit să răspund au fost de toate tipurile, am vorbit puțin despre mine, despre ceea ce fac, despre ce am făcut, despre planurile pe care le am pentru viitor, care mi-ar fi gândirea și reacția în unele din situațiile ce pot avea loc în timpul unui zbor. Emoțiile mele s-au simțit, de asemenea, și câteva urme de nesiguranța au fost acolo, motiv pentru care am rămas plăcut surprinsă de interacțiunea cu recrutorii, dar dezamăgită de felul în care am lăsat emoțiile să se vadă . Mă gândeam că sigur nu o să fiu recrutată. Însă, apelul mult dorit și așteptat a venit!

Mai bine spus, video-ul mult așteptat, deoarece dragele doamne și domnișoare împreună cu restul colegilor mei de la “Vreau să fiu Stewardesă “ mi-au făcut imensă surpriză să mă anunțe prin intermediul unui video că am fost acceptată! A două zi, în același loc, la ora 9 am început prin a semna contractul, iar apoi a urmat briefing-ul. De data această recrutorii au fost cu mult mai relaxați, calzi, glumeți și zâmbitori. Ni s-a prezentat compania și ni s-a răspuns la orice nelămurire am avut. Ziua s-a încheiat prin a servi o mini-gustare printre care fiecare am avut mici conversații despre tot ceea ce se întâmplase până atunci. A fost o experiență plăcută și mă bucur că am avut norocul unor oameni minunați pe tot acest traseu!

Felicitări Teona, you did it! Suntem extrem de mândre de tine și ne bucurăm imens că putem oferi aripi celor care aleg să vină la cursurile noastre! Să zbori cât mai departe!

Anca

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.