Cum s-a desfășurat interviul Qatar Airways de la București – mai 2019

Pe 4 mai 2019, compania aeriană Qatar Airways a organizat un interviu de tip Assessment Day la București. Recrutarea a început la ora 8.00 la Hotel Hilton din București, unde aproximativ 80 de candidați așteptau cu emoție să afle dacă sunt sau nu potriviți să îmbrace uniforma companiei de 5 stele din Qatar. Doar 13 candidați au ajuns în finală, după o zi de foc. Iată cum au decurs probele de interviu:

  1. CV DROP

Interviul a fost organizat de două recrutoare Qatar Airways, ambele din Polonia.

Interviul a început prin anunțul uneia dintre recrutoare despre modul în care se va desfășura ziua. Aceasta a intrat în sala de interviu la ora 8 fix și i-a invitat pe candidați rând pe rând în sala de dincolo, unde fiecare din ei trebuia să predea CV-ul și să răspunda la o serie de întrebări.

Candidații au primit câteva întrebări precum “Ce faci în prezent?“ sau „De ce vrei să fii cabin crew?. Tot în cadrul acestei etape, fiecare candidat a primit câte un număr pe care a trebuit să își treacă și applicant ID-ul primit pe mail în urma aplicării online pe site. Doar 34 de candidați au trecut de această probă.

2. Prezentarea companiei & English Test

Candaților le-au fost prezentate detalii și informații utile despre companiei, beneficii, pachet salarial etc, urmând ca după să treacă prin testul scris de engleză, foarte asemănător la nivel cu cel de tip Cambridge. Testul a fost format din 5 secțiuni cu alegerea variantei corecte de raspuns, iar nivelul a fost unul mediu. Imediat după testul de engleză a avut loc a doua triere a candidaților.

3. Reach test, grooming check & test de spontaneitate

Proba cu nr. 3 a fost cea de reach test, combinată cu întrebări de spontaneitate, primite de fiecare candidat în parte. Candidații au fost măsurați, astfel încât recrutoarele să se asigure că ating 212 cm, verificați de cicatrici sau tatuaje, iar ulterior fiecare a extras un bilețel cu o serie de întrebări în care au trebuit să arate că gândesc creativ, pot oferi răspunsuri spontane și nu se pierd. 13 candidați au trecut de această probă.

4. Interviul final

Înainte de începerea interviului final, candidații au completat toate hârtiile necesare pentru angajare, după care fiecare din ei a intrat să discute în privat cu recrutoarele, în jur de 10-15 minute. Întrebările puse de recrutoare au fost atât pe baza experienței trecute în CV de fiecare candidat, cât și întrebări personale sau despre Qatar Airways.

Felicitări celor 13 finaliști și cursanților noștri care se numără printre aceștia. Să ne vedem printre nori!

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.