Care au fost probele de la interviul Qatar Airways – decembrie 2019

Pe 8 decembrie, compania aeriană Qatar Airways a organizat un nou interviu de angajare însoțitori de bord la București. Ultima dată când operatorul aerian a recrutat în România a fost în septembrie 2019. La interviu s-au prezentat peste 150 de candidați, cărora li s-a cerut anterior interviului să aplice pe siteul Qatar Airways și să obțină un applicant id în vederea participării la recrutare.

Cele două recrutoare care s-au ocupat de selecție au fost Laura și Katherine. Din toți candidații prezenți, 25 au reușit să ajungă până la proba finală. Iată cum s-a desfășurat interviul și care au fost probele prin care au trecut candidații:

1.CV DROP

Candidații au predat documentele (CV, fotografii, applicant id) celor 2 recrutoare, cu care au avut o scurtă interacțiune, timp în care au răspuns la întrebări specifice unui interviu cu companii aeriene: de ce doresc să fie însoțitori de bord, ce job au în prezent, de ce au ales Qatar Airways etc. Pe durata discuției, recrutoarele au fost foarte atente și la partea de grooming, cicatrici & tatuaje. Jumătate din candidați au plecat acasă după această probă.

2.English test și prezentarea companiei

Cele 2 recrutoare au realizat o prezentare amplă a companiei Qatar Airways și a jobului de însoțitor de bord, urmată de testul scris de limba engleză. Acesta a fost de nivel mediu, cu întrebări de tip grilă și fără eseu. Aproximativ 15 persoane au fost eliminate după această probă.

3. Test de înălțime și întrebări individuale

Recrutoarele au vrut să fie sigure că toți candidații rămași în cursă ating 212 cm, așa că fiecare din ei a trecut printr-un reach test, urmat de o verificare atentă a tatuajelor și cicatricilor. Ulterior măsurării, fiecare candidat a primit o serie de întrebări din partea recrutorilor și au completat un set de documente necesare în procesul de selecție. 25 de persoane au trecut de această probă și au ajuns astfel în finală. Nu a existat o probă de grup de data aceasta.

4.Interviul final

Cei 25 de finaliști au fost programați a doua zi la interviul final, fiecare primind o oră la care trebuie să se întoarcă la hotel pentru o ultimă discuție cu recrutoarele în care să le convingă de aptitudinile lor. În decurs de câteva zile de la interviu, aceștia vor afla dacă au trecut mai departe. Le ținem pumnii și îi felicităm pentru reușită. Un mare bravo cursanților noștri care au reușit!

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.