Cum s-a desfășurat recrutarea Gulf Air de la București – mai 2019

Așa cum cititorii noștri știu deja, din 2019, Vreau să fiu Stewardesă a devenit partener exclusiv al firmei de recrutare internațională MECCTI în România, organizând până acum interviuri pentru companiile aeriene Gulf Air și Saudia. 

Ca urmare a acestei colaborări, sâmbătă, pe 18 mai, la hotel Novotel din București, o parte a echipei Vreau să fiu Stewardesă a fost prezentă la recrutarea Gulf Air, compania aeriană națională a statului Bahrain.

Interviul a fost de tipul Assessment day și a început la ora 8:30. Candidatele s-au prezentat cu promptitudine și la ora 9 a început înregistrarea acestora. Fiecare și-a spus numele primind un număr de înregistrare, iar organizatorii s-au asigurat că toate candidatele au cu ele actele necesare. 

Prima proba a fost cea de grooming check. Candidatele au fost întrebate și apoi verificate minuțios daca au tatuaje vizibile sau cicatrici. Una dintre recrutoarele Gulf air este și Grooming officer, de aceea după cum au confirmat și participantele la interviu, fiecare detaliu referitor la standardele grooming impuse de companie a fost atent urmărit.

Verificarea a fost mai riguroasă pentru zona gâtului și pentru mâini până puțin mai sus de cot. Li s-a cerut fiecăreia să își ruleze mâneca de la cămașă până la cot pentru a fi verificate cu multă atenție. De asemenea, candidatele au fost cântărite și măsurate pentru a vedea dacă se încadrează în cerințele impuse. După prima probă au rămas 13 aspirante la postul de stewardesă.

A urmat testul de engleza la care candidatele s-au descurcat foarte bine, rămânând toate pentru următoarea probă.

Pentru proba de grup, concurentele au fost împărțite în două grupuri de 6, respectiv 7 persoane.  Acestea au avut de ales un oraș/țara care să devină noua destinație operată de Gulf Air și au avut voie să folosească internetul pentru inspirație. În urma dezbaterii, cele două grupuri și-au prezentat destinațiile și-au argumentat alegerile în fața recrutoarelor. La acest exercițiu a fost analizată comunicarea din fiecare grup, modul de lucru și organizare în echipă și justificarea prin argumentare. Recrutoarele au eliminat, în urma probei de grup, 6 candidate, rămânând pentru interviul final cele 7 norocoase pretendente.

La interviul final, candidatele au intrat câte 3 în sala respectiv 2 în sală, pentru a purta o discuție cu recrutoarele. Întrebările au fost cu precădere despre customer service și eventualele experiențe ale candidatelor în acest domeniu. Fiecare concurentă a fost invitată să se prezinte, recrutoarele arătându-se interesate să afle mai multe detalii despre acestea.

Deși proba de înot nu pune de obicei probleme, se pare că una din candidate nu a reușit să înoate minimul cerut de companie, 50 metri. Astfel că la final de zi au rămas 6 fete, care urmează să își îndeplinească visul de a deveni însoțitoare de bord.

Noi le urăm zboruri line!

Articol scris de Roxana Ionuț, fostă stewardesă Gulf Air 

Dacă vrei să lucrezi ca însoțitor de bord, vino la cursurile Vreau să fiu Stewardesă și vei beneficia de o pregătire completă pentru interviul cu ORICE companie aeriană. Trainerii noștri te vor învăța tot ce ai de făcut pentru a trece cu succes de interviu. Iată cursurile pe care le avem programate în următoarele 2 luni:

   • 8-9 iunie: curs Vreau să fiu Stewardesă la Cluj Napoca(detalii aici)
   • 20-23 iunie 2019: cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă de 4 zile, la București (detalii aici)
   • 25-27 iulie 2019: cursul English for Cabin Crew la București (detalii aici)
   • sesiuni private de pregătire, față în față sau pe Skype, dacă nu poți ajunge la cursurile noastre. (detalii aici)
Nicoleta Gherman avatar 80x80 Cum s a desfășurat recrutarea Gulf Air de la București  mai 2019

About Echipa Vreau să fiu stewardesă

În 2013, proiectul Vreau să fiu Stewardesă a devenit oficial prima platformă din România dedicată celor care vor să aibă o carieră ca însoțitori de bord. De atunci am pregătit peste 1400 de cursanți, iar faptul că 80% dintre cei care au mers la interviuri s-au angajat reprezintă cea mai mare bucurie a noastră.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.