Cum s-a desfășurat recrutarea Gulf Air de la București – mai 2019

Așa cum cititorii noștri știu deja, din 2019, Vreau să fiu Stewardesă a devenit partener exclusiv al firmei de recrutare internațională MECCTI în România, organizând până acum interviuri pentru companiile aeriene Gulf Air și Saudia. 

Ca urmare a acestei colaborări, sâmbătă, pe 18 mai, la hotel Novotel din București, o parte a echipei Vreau să fiu Stewardesă a fost prezentă la recrutarea Gulf Air, compania aeriană națională a statului Bahrain.

Interviul a fost de tipul Assessment day și a început la ora 8:30. Candidatele s-au prezentat cu promptitudine și la ora 9 a început înregistrarea acestora. Fiecare și-a spus numele primind un număr de înregistrare, iar organizatorii s-au asigurat că toate candidatele au cu ele actele necesare. 

Prima proba a fost cea de grooming check. Candidatele au fost întrebate și apoi verificate minuțios daca au tatuaje vizibile sau cicatrici. Una dintre recrutoarele Gulf air este și Grooming officer, de aceea după cum au confirmat și participantele la interviu, fiecare detaliu referitor la standardele grooming impuse de companie a fost atent urmărit.

Verificarea a fost mai riguroasă pentru zona gâtului și pentru mâini până puțin mai sus de cot. Li s-a cerut fiecăreia să își ruleze mâneca de la cămașă până la cot pentru a fi verificate cu multă atenție. De asemenea, candidatele au fost cântărite și măsurate pentru a vedea dacă se încadrează în cerințele impuse. După prima probă au rămas 13 aspirante la postul de stewardesă.

A urmat testul de engleza la care candidatele s-au descurcat foarte bine, rămânând toate pentru următoarea probă.

Pentru proba de grup, concurentele au fost împărțite în două grupuri de 6, respectiv 7 persoane.  Acestea au avut de ales un oraș/țara care să devină noua destinație operată de Gulf Air și au avut voie să folosească internetul pentru inspirație. În urma dezbaterii, cele două grupuri și-au prezentat destinațiile și-au argumentat alegerile în fața recrutoarelor. La acest exercițiu a fost analizată comunicarea din fiecare grup, modul de lucru și organizare în echipă și justificarea prin argumentare. Recrutoarele au eliminat, în urma probei de grup, 6 candidate, rămânând pentru interviul final cele 7 norocoase pretendente.

La interviul final, candidatele au intrat câte 3 în sala respectiv 2 în sală, pentru a purta o discuție cu recrutoarele. Întrebările au fost cu precădere despre customer service și eventualele experiențe ale candidatelor în acest domeniu. Fiecare concurentă a fost invitată să se prezinte, recrutoarele arătându-se interesate să afle mai multe detalii despre acestea.

Deși proba de înot nu pune de obicei probleme, se pare că una din candidate nu a reușit să înoate minimul cerut de companie, 50 metri. Astfel că la final de zi au rămas 6 fete, care urmează să își îndeplinească visul de a deveni însoțitoare de bord.

Noi le urăm zboruri line!

Articol scris de Roxana Ionuț, fostă stewardesă Gulf Air 

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.