Interviul Emirates de la Timișoara: experiența unei cursante Vreau să fiu Stewardesă

Alina este una din fostele noastre cursante cu care am păstrat o legătură foarte strânsă. În ultima vreme, a participat la numeroase interviuri cu mari companii aeriene, iar în martie a ajuns până la ultima probă a interviului Emirates. Din păcate, nu s-a finalizat cu succes această experiență de interviu, însă Alina nu s-a dat bătută și, după 6 luni, și-a reîncercat șansele la compania din Dubai. Iată cum a decurs pentru ea recrutarea de la Timișoara, din 4 septembrie 2019.

“Dimineața interviului, Ora 9: În jur de 34 de potențiali cabin crew ne-am prezentat la Hotel Timișoara, iar Randa, recrutoarea, ne-a pus la dispoziție câteva zeci de minute pentru a ne ruga să ne înregistrăm pe site. Persoanele care au întârziat peste ora 9 au fost și ele primite.

 

1. Prezentarea companiei & CV drop

Randa a început ziua interviului cu prezentarea companiei, care a durat mai mult de 1 ora și jumătate. După ce prezentarea companiei s-a terminat, am fost rugați să depunem CV-urile, primind astfel numere de ordine. După această probă, toți cei 34 am mers mai departe.

 

2. Proba de grup #1

A urmat cea de-a doua probă, în care, așezați într-un cerc, am făcut echipa de 3 persoane și am primit imagini din avion. Pe spatele imaginilor de aflau întrebări: Ce reprezintă imaginea respectivă? Care sunt responsabilitățile unui cabin crew în situația data? Cum putem să oferim o experienţă memorabilă pasagerilor noștri în situația dată? Recrutoarea ne-a analizat atât munca în echipă, cât și individual.

______________________________________________________________

Recrutorii Emirates sunt foarte riguroși în ceea ce privește nivelul de limba engleză al viitorilor însoțitori de bord. Echipa Vreau să fiu stewardesă simulează testele de engleză de la recrutarea Emirates și toate probele de la recrutare la cursul English for cabin crew. Detalii aici.

______________________________________________________________

 

3. Proba de grup # 2

După această probă a eliminat în jur de 10 persoane. Proba următoare a constat în proba de grooming și în împărțirea în două grupuri, a câte 10, respectiv 13 candidați. Am avut de rezolvat o situație din avion, în care avem un beef meal și un chicken meal, iar noi trebuia să alegem un pasager căruia să îi oferim meniul respectiv, iar pentru ceilalți pasageri să avem un backup. Pentru această probă am avut 15 minute. Recrutoarea în tot acest timp trecea printre noi și ne analiza. După finalizarea probei am fost rugați să prezentăm soluția grupului și recrutoarea alegea numere la întâmplare, cărora le punea diferite întrebări referitoare la situația respectiva (de exemplu :”Alege un alt pasager din lista de mai jos și spune-mi cum îi explici situația dacă nu îi oferi chicken meal-ul!”.
După această probă am rămas doar 7. Am fost rugați să intrăm, pentru a completa câteva documente și ni s-a comunicat să terminăm cele doua teste(psihometric și english test în 24 de ore)
Răspunsul celor 2 teste l-am primit în 2 zile, iar la interviul final pe care îl vom susține marți s-au calificat 6 persoane (una fiind eliminată la testul de engleză).
Succes, Alina! Îți ținem pumnii să ajungi cât mai repede stewardesă Emirates!
Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.