Cum s-au desfășurat interviurile Emirates de la București și Iași – octombrie 2019

Compania aeriană Emirates a revenit în România în octombrie 2019 pentru o serie de interviuri de angajare însoțitori de bord. Pe 2 și 4 octombrie  s-au desfășurat 2 interviuri Emirates, la București și Iași, iar în total au trecut mai departe 25 persoane (18 la București și 7 la Iași).

Dacă la București au fost în jur de 120 de candidați în total, la Iași lucrurile au fost puțin mai relaxate, doar 50 de candidați fiind prezenți la recrutare. Ambele interviuri au fost realizate de către Boyu, recrutoare Emirates ce a mai fost și în trecut în România pentru selecții.

Iată cum a decurs ziua de interviu

PREZENTAREA COMPANIEI & DETALII DESPRE DUBAI

Deoarece Emirates dorește ca fiecare candidat să fie extrem de bine informat despre cum va decurge ziua, ce înseamnă să fii însoțitor de bord Emirates și cum este să trăiești în Dubai.

CV DROP

Recrutoarea a preluat CV-urile și documentele fiecărui candidat, le-a verificat, și o parte din candidați au fost eliminați.

PROBA DE ECHIPA #1

Ca de obicei în ultimele luni de recrutări Emirates, prima probă de echipă a constat într-o activitate de grup (grupuri mici de 2-3 persoane) în care fiecare echipă a avut de răspuns la o serie de întrebări despre o fotografie cu o situație de la bordul aeronavelor Emirates. Recrutoarea a verificat abilitățile de comunicare, ascultare, atenția la detalii și coordonarea membrilor echipei. Ulterior, o serie de candidați au fost eliminați.

PROBA ECHIPA #2 

La această probă, candidații rămași în cursa pentru interviu, au lucrat în echipe mai mari (9-12 persoane) și au primit ca task rezolvarea unei situații de customer service de la bordul aeronavei. Recrutoarea a urmărit atent modalitatea de lucru în echipă, abilitățile de customer service ale fiecărui candidat, limbajul corpului și modul de exprimare. Încă o serie de candidați au plecat acasă după această probă, în finală rămânând 18 candidați la București și 7 la Iași.

TESTUL ENGLEZA, TESTUL PSIHOMETRIC ȘI INTERVIUL FINAL – ONLINE

Finaliștii au susținut testul de engleză și testul psihometric online, în 24 de ore de la finalizarea interviului, urmând ca astăzi să susțină și partea de interviu final, cu un recrutor Emirates, tot online.

Observații

Trebuie ținut cont de atitudinea pe care o ai pe toată durata interviului, în momentul în care ai primul contact cu recrutorul la CV Drop, atunci când lucrezi în echipă și lista continuă. Drept urmare, candidații ce au gesticulat prea mult sau au stat într-o poziție neadecvată au fost eliminați. Micile detalii contează.

Așadar, ține de voi și de standardele voastre, să fiți mereu impecabili atunci când vine vorba despre ținuta de interviu, pentru că toate aceste detalii spun o poveste despre voi, cine sunteți și ce așteptări aveți de la sine, înainte ca ceilalți să vi-o ceară.  “Keep your standards even when everyone around you is losing theirs.” Habeeb Akande

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.