Probe interviu Emirates

Probele de la interviul Emirates din octombrie 2018

16 finaliști așteaptă cu sufletul la gură ca recrutorii Emirates să le dea vestea cea bună în urma interviului susținut pe 9 octombrie 2018 la București. Din totalul de aproape 200 de candidați, doar 16 au reușit să o convingă pe recrutoarea Emma din UK că sunt potriviți să îmbrace uniforma companiei aeriene din Dubai.

CV DROP

Interviul a început la 8 dimineața, dar încă de pe la 7.30 holurile hotelului Pullman din București erau deja pline de candidații îmbrăcați impecabil, niște veritabili însoțitori de bord gata să decoleze. Pentru început, fiecare candidat și-a lăsat cv-ul și a avut o scurta interacțiune cu recrutoarea, care i-a întrebat diverse lucruri despre jobul actual, motivul pentru care își doresc să fie însoțitori de bord, dacă au mai aplicat și înainte la Emirates etc.

Probă de creativitate/Prezentarea colegului

După proba de CV Drop, doar 76 de candidați au mers mai departe, la următoarele probe ale interviului. Candidații care au rămas au fost împărțiți pe echipe de câte 2-3 persoane și au avut de rezolvat un exercițiu de a îmbinat perfect abilitățile de comunicare cu creativitatea. Mai întâi, fiecare grupă a primit un cartonaș pe care era scris un cuvânt (de exemplu tootbrush sau flip-flops), iar task-ul a fost ca fiecare membru al echipei să găsească o întrebuințare cât mai creativă a acestui cuvânt. Cel de-al doilea task a fost ca membrii echipei să se prezinte unii pe alții în fața recrutorului. După această probă doar 28 de candidați au fost aleși să meargă mai departe.

Ziua s-a terminat cu proba de reach test, în care recrutorea s-a asigurat că toți candidații îndeplinesc cerința companiei legată de înălțime: minim 160 cm înălțime și să atingă pe vârfuri, cu mâna ridicată, 212 cm.

Jocul de grup

Cei 28 de candidați au avut de rezolvat un task în echipă, dovedind recrutoarei dacă au sau nu abilități de muncă în echipă și orientare spre client, calități esențiale pentru orice viitor însoțitor de bord. Proba de gruă a fost din nou situația cu hotelul care nu avea suficiente camere disponibile pentru clienții săi, iar candidații au fost nevoiți să decidă în cadrul grupului cui vor da camerele libere și de ce. După această probă s-au decis cei 16 finaliști.

Testul de engleză, interviul final

Testul de engleză, testul psihologic și cel de grup au fost programate online, în zilele următoare interviulul. Interviul final va fi susținut luni, pe 15 octombrie.

Felicitări tuturor celor care au avut curajul și ambiția să meargă la interviu, indiferent de rezultate. Primul pas spre nori a fost făcut deja. Vă ținem pumnii. Să zburați!

Anca

Vrei să devii însoțitor de bord, dar engleza ta nu e cea mai bună? Vino la Cursul English for Cabin Crew. Îți îmbunătățești engleza, înveți tehnici de public speaking și de depășire a emoțiilor, te pregătești intensiv pentru interviurile cu companii aeriene și înveți vocabular de specalitate alături de un trainer cu experiență semnificativă în aviație. Detalii și înscrieri aici.

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Probele de la interviul Emirates din octombrie 2018

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

2 comments

 • Tudor octombrie 12, 2018   Reply →

  Ar fi binevenit un articol despre criteriile de selectie la cele trei mari companii din orient care fac angajari destul de des la noi.E de la sine inteles ca pentru recrutoare e o grija in minus faptul ca nu ofera feedback dar sunt de adreptul dezgustat de modul in care sa facut selectia la ultimele Open day uri Emirates.

  • Rucsandra Mihai octombrie 15, 2018   Reply →
   Rucsandra Mihai

   Bună Tudor,

   Mulțumim pentru idee. Criteriile de selecție ale companiilor din Middle East se bazează pe profilul însoțitorului de bord pe care și-l doresc. În afară de calitățile necesare unui însoțitor de bord, recrutorii vor să vadă atitudinea candidatului la interviu, cât de pregătit este, groomingul, și cum se adaptează probelor de interviu. Ce fac și ce nu fac corect atunci cănd rezolvă un exercițiu, cum se integrează în atmosfera interviului, și multe altele.
   Feedback nu se oferă niciodată, de către nici o companie.
   Noi te putem ajuta în acest sens cu cursurile noastre de pregătire, pentru a putea trece cu succes de interviul la orice companie aeriană. Majoritatea cursanților noștri îmbracă o uniformă a unei companii aeriene.
   Acceseză acest link și ai să găsești informații despre aceste cursuri:

   https://vreausafiustewardesa.ro/cursuri-stewardesa-2/

   Sunt sigură că ai să găsești unul care ți se potrivește. Noi te așteptăm cu drag la curs!
   O zi faină!

   Rucsandra

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.