Cum s-a desfășurat interviul Emirates de la Iași – aprilie 2019

Pe 20 aprilie, după un interviu de succes la Brașov, cu doar 2 zile înainte, recrutoarea Randa din Egipt s-a mutat la Iași, unde a organizat o nouă selecție de însoțitori de bord. Spre deosebire de colega ei Kavita (indianca ce a recrutat în martie la Craiova și București), recrutoare care a tăiat în carne vie și a selectat doar câte 6 finaliști atât la Craiova, cât și la București, Randa a fost mult mai deschisă și mai dispusă să selecteze cât mai mulți candidați valoroși. La Brașov a selectat 19 finaliști, iar Iași a ales 21 din 80 câți au fost prezenți în total. În linii mari, interviul s-a desfășurat în mod similar cu cel de la Brașov, despre care am scris aici.

Iată cum a fost interviul:

  1. Predare CV-uri

Interviul a început dis de dimineață la Hotel Ramada din Iași, unde cei 80 de candidați(cu 10 mai mulți decât la Brașov) s-au strâns pentru a-și încerca norocul la compania aeriană Emirates. Recrutoarea Randa le-a preluat CV-urile și fotografia de tip full body tuturor candidaților (fără să mai facă un CV drop normal, cu întrebări pentru fiecare candidat), după care a început prezentarea companiei.

     2. Prima probă de grup

Ulterior, candidații au fost împărțiți în 3 grupe mari, divizate în echipe mici de 2-4 persoane, și fiecare grupă a intrat la prima probă – cea în care trebuiau să prezinte diverse situații din avion și îndatoririle însoțitorilor de bord pentru fiecare situație în parte, în baza unor fotografii oferite de recrutoare(fotografiile descriu fie o situație când un pasager ia masa, un însoțitor de bord se joacă cu copiii din avion, un pasager doarme etc).

  3. A doua probă de grup

După această probă, au fost eliminați o serie de candidați, rămânând „în joc” aproximativ 30 de persoane. Candidații au fost măsurați, astfel încât recrutoarea să poată verifica dacă ating 212 cm și au minim 160 cm înălțime și după au trecut la următoarea probă de grup, de data aceasta în echipe mai mari.

În cadrul acestei probe de grup, candidații au primit o listă cu 6 pasageri, fiecare cu tipologie diferită, și o singură porție de pui rămasă disponibilă. Rolul lor a fost să decidă împreună care pasager, din lista dată de 6, urma să primească porția de pui și de ce, urmând ca pentru ceilalți 5 pasageri să se stabilească ce altceva pot primi ca măsură compensatorie. Candidații au avut 15 minute la dispoziție să rezolve acest task.

  4. Testul de engleză și interviul final – ONLINE

După acest exercițiu, au rămas 21 de finaliști. Acestia au fost rugați să se întregistreze pe platforma online Emirates și să rezolve testul de limba engleză în maxim 24 de ore de la finalizarea interviului face 2 face, urmând ca programarea pentru interviul final să fie stabilită pentru 5 și 6 mai. Testul online de engleză conține 11 întrebări cu o singură variantă de răspuns (un test extrem de ușor, de nivel mediu de engleză).

Din nou, cursanții noștri ne fac cinste și se numără printre norocoșii 21 care au ajuns în marea finală. Felicitări tuturor, să ne vedem printre nori!

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.