Probe interviu Emirates

Cum s-a desfășurat interviul Emirates de la București – august 2018

Pe 23 august, inimile a peste 250 de candidați au bătut puțin mai tare odată cu emoțiile generate de o nouă recrutare Emirates programată la București. În total, au fost 255 de candidați prezenți și o singură recrutoare, Boyu, din China (aceeași recrutoare de la interviul din Cluj Napoca) astfel că a durat 4 ore pentru ca fiecare persoană să poată să își predea CV-ul și să aibă o scurtă conversație cu recrutoarea.

La proba de CV drop, fiecare candidat a răspuns la întrebări standard de tipul “How are you today?” “Why do you want to become cabin crew?”, “What exactly do you do at work?” etc. După această probă 95 de persoane au rămas în “joc”.

Primul joc de grup

Cei 95 de candidați au fost împărțiți în 2 grupe mari, de 45, respectiv 50 de persoane, care au intat pe rând să susțină primul exercițiu de grup. Apoi, fiecare grupă mare a fost împărțită în echipe mai mici, de 3-4 persoane. Ce a urmat a fost un exercițiu de creativitate, spirit de echipă și multă inventivitate – un fel de joc tip “ghicitoare”.  Fiecare echipă a primit o meserie despre care membrii acesteia au fost nevoiți să ofere cât mai multe “hinturi” și informații relevante în fața unei echipe adverse, astfel încât aceasta din urmă să ghicească despre ce e vorba.
Fiecare candidat a avut ocazia să vorbească în fața tuturor și să vină cu idei constructive, astfel încât exercițiul a acoperit foarte bine și componenta de public speaking.

După această probă au rămas la interviu 50 de persoane.

Al doilea joc de grup + reach test + grooming check

Înainte de a începe cel de-al doilea exercițiu de grup, candidații au trecut prin testul de înălțime, au fost verificați în ceea ce privește potențiale tatuaje la vedere, cicatrici sau semne distinctive și, la final, au fost împărțiți în 4 echipe.

Cel de-al doilea exercițiu de grup este unul deja “consacrat” în cadrul recrutărilor Emirates: celebra navă de croazieră pe care nu mai sunt cabine disponibile, dar din cauza unei erori de sistem ai câteva persoane care așteaptă să primească o cameră. Grupul trebuia să discute și să decidă împreună cum rezolvă această situație în timpul oferit de recrutor.

După această probă, 27 de persoane s-au calificat pentru ultimele etape ale recrutării care urmează să fie susținute online: English test + interviul final

Pentru că interviul a durat în total peste 13 ore, recrutoarea a fost îngăduitoare cu cei 27 de finaliști și le-a permis să dea testul de engleză online azi, cât și pe cel psihometric, urmând ca finaliștii să fie programați la interviul final pe data de 26 august.

A fost o zi de foc, însă a meritat tot efortul pentru cei 27 de finaliști care azi sunt mai aproape de a-și vedea visul transformat în realitate. Felicitări tuturor candidaților, iar pentru cei care nu au reușit să ajungă în finală nu vă descurajați, luptați în continuare, credeți în voi, pregătiți-vă cât mai mult și folosiți-vă ambiția ca pe cea mai bună armă. Cer senin tuturor!

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.