Interviul Etihad Airways: Probe

Etihad Airways a revenit la București în căutare de însoțitori de bord pe 12 ianuarie 2016, după mai multe luni bune de așteptare. Ultima dată când compania din Abu Dhabi recrutase la București a fost în mai 2015.  Evelina, una din cursantele Vreau să fiu Stewardesă care a ajuns până la interviul final și acum așteaptă un răspuns din partea lor, ne-a povestit cum a decurs, pas cu pas, interviul de la București și care a fost relația cu recrutorii pe tot parcursul recrutării.

Probele de la interviul Etihad Airways, povestite de Evelina

Interviul Etihad Airways a fost cel mai plăcut dintre toate la care am participat până acum (am fost și la Qatar Airways și la Emirates) și nu spun asta doar pentru că am ajuns la interviul final, ci pentru că recrutorii au fost extrem de drăguți. Au fost 5 recrutori, 4 femei, printre care și o romancă pe nume Valentina și un tip, francez, toți îmbrăcați în uniformă Etihad Airways (erau așa frumoși!). Au fost în jur de 150 de candidați prezenți la Assessment Day!

Ziua a început la fel ca și la Qatar Airways și Emirates, am înmânat CV-urile cu poza tip pașaport și ne-au fost puse câte o întrebare sau două. Pe mine francezul (pentru că la el am picat) m-a întrebat ce fac la momentul actual și dacă îmi place ce fac și de ce am ales Etihad Airways. Apoi a trebuit să ating limita de 210 cm, unde nu am avut probleme. Ne-am așezat cu toții și după ce au trecut toți candidații prin procesul respectiv ni s-a spus cum va decurge ziua. Prima probă (sau a doua, dacă ar fi să luăm în calcul și înmânarea CV-urilor) a fost testul de engleză, grilă, ușor după părerea mea. Apoi am avut o probă în care primeam o întrebare și trebuia să răspundem, probabil voiau să testeze spontaneitatea. Întrebarea mea a fost ușoară: ce superputere ți-ar plăcea să ai?. Drăguț, nu? Au mai fost și întrebări gen: Dacă ai fi președinte ce lege ai schimba? sau Cu ce personaj feminin din istorie ai lua cina?. Apoi ne-au pus un filmuleț legat de oraș și companie prezentat de Valentina și francez, Nicholas. Au fost foarte amuzanți, au făcut glume, au pus întrebări și, de asemenea, au răspuns la întrebări. A urmat apoi o pauză de vreo 40 de minute și a urmat prima eliminare. Au strigăt niște nume, printre care și al meu și ne-au rugat să ne luăm lucrurile și să ieșim din sală. Noi eram “successful”. Cred că după eliminare am mai rămas în jur de 50. A urmat proba de grup, am fost împărțiți în grupuri de câte 6 și fiecare grup avea un supervisor care trebuia să fie diferit de cel cu care dădusem primele probe, așa fiecare candidat ajungea să fie evaluat de fiecare recrutor. Aici s-a văzut cel mai bine ce am învățat la curs, am pus în practică pașii recomandați și așa am trecut și de proba aceasta. Pentru interviul final am rămas 30 de persoane, 12 au dat interviul tot în acea zi, iar a doua zi au fost programați restul, printre care m-am numărat și eu. Am ales să-l dau a doua zi pentru că, după cum spuneam și mai devreme, eram extrem de obosită.

IMG 6491 web 1024x683 Interviul Etihad Airways: Probe

***Evelina si colegii săi de la cursul Vreau să fiu Stewardesă

Despre interviul final, nu știu ce să zic. Discutând cu mai multe fete am observat că sunt cam singura fără experiență, lucru care m-a descurajat. Probabil eram și cea mai mică de acolo. Interviul a durat foaarte puțin, vreo 10 minute, cam așa. Au pus niște întrebări standard la care, probabil, toată lumea a răspuns cam la fel: ce părere ai despre faptul că va trebui să împarți un apartament cu alte fete sau ce părere ai despre relocare? Ei au fost foarte simpatici, una dintre recrutoare, cred că o chema Elizabeth, nota ce spuneam eu, iar Nicholas îmi punea întrebările.

În concluzie, totul a mers bine, per total, dar eu cred că ai nevoie și de foarte mult noroc să ajungi însoțitor de bord. Contează mult ce stare ai în ziua respectivă, să te detașezi de tot și orice ar fi, niciodată să nu te descurajezi dacă ești respins.

Mult succes Evelina, să fie cu noroc și să ajungi printre nori!

[vc_message]

Vino la cursul English for future Cabin Crew și pregătește-ți engleza pentru interviu. Te așteaptă  3 zile de pregătire intensivă în care îți vei îmbunătăți nivelul de limba engleză, vei exersa probele de la interviu și vei învăța cum să treci peste emoții. Detalii și înscrieri aici.

[/vc_message]

5 Comments
 • Tina
  Posted at 12:27h, 28 martie Răspunde

  Întrebare pentru Evelina: cum adică ai fost singura fără experiența ?fara facultate sau experiența in customer service? Ms si mult succes!

 • Vieriu Aris George
  Posted at 12:04h, 07 august Răspunde

  Buna ! A ți putea sa ma anuntați printr in email când au loc recrutări PTR însoțitori de bord la baza din Londra deoarece locuiesc in Anglia
  Va mulțumesc

  • Andreea Julei
   Andreea Julei
   Posted at 18:10h, 07 august Răspunde

   Bună George,
   După cum știi, întraga noastră activitate se dăsfășoară 90% în România, cu excepția cursurilor pe care le organizăm ocazional în Europa și din acest motiv, atenția noastră este concentrată pe interviurile care vor avea loc în țară. Din păcate nu putem urmări activitatea companiilor aeriene și procesul de selecție desfășurat pentru că ar fi o muncă mult prea detaliată. Îți recomand cu mult drag să consulți frecvent site-ul companiilor pentru care îți dorești să aplici, iar în acest mod vei fi mereu informat și pregătit. Îți urăm mult mult succes!

 • Georgiana M
  Posted at 12:54h, 13 octombrie Răspunde

  Buna ziua!
  Am si eu o intrebare pentru ca imi doresc sa particip la acest curs.
  Constituie un avantaj daca fac si un Curs de acordare a primului ajutor, intre timp?

  Multumesc

  • Andreea Julei
   Andreea Julei
   Posted at 10:28h, 18 octombrie Răspunde

   Buna Georgiana.
   Cursul de acordare a primului ajutor iti poate fi folositor ulterior cand vei merge la un interviu de recrutare insotitori de bord, pentru ca vei sti in mare parte ceea ce ar trebui sa faci intr-o situatie e urgenta. Cursul nostru nu cuprinde informatii medicale, de prim ajutor sau alte subiecte ce vor fi acoperite in cazul unui training oferit de catre o companie aeriana. Noi te ajutam sa te prezinti la un interviu, sa faci fata probelor, sa stii ceea ce urmaresc recrutorii si sa poti actiona in consecinta. Te asteptam cu mult drag si te pupam.

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.