anca dumitrescu bizilive 300x161 Presa despre noi

Interviu pentru Bizilive.ro, 21 ianuarie 2018

Jurnalista, Irina Alionte a discutat LIVE cu Anca despre:
– Povestea Vreau să fiu Stewardesă: inceputuri, provocari, echipa si planuri de viitor
– Serviciile oferite de platforma

Urmărește video

Interviu pentru Miscareaderezistenta.ro, 2 noiembrie 2017

“Într-o casă din 1900, într-o zi luminoasă de toamnă, mă întâlnesc cu Anca, o fată blondă cu un zâmbet sincer pe chip, una dintre cele două aripi ale platformei Vreau să fiu stewardesă.Fostă jurnalistă, şi-a dat demisia din presă prin 2012 şi a început să îşi caute drumul cel bun. Aşa s-a întâmplat cu foarte mulţi când au părăsit barca scufundată. Ancăi i-a luat cam un an până când şi-a găsit aripa lipsă, pe Georgiana, şi ea fostă jurnalistă, refugiată în comunicare.”

Citește mai departe

vreau sa fiu stewardesa interviu 300x158 Presa despre noi
anca dumitrescu vforvintage 300x141 Presa despre noi

Interviu pentru VforVintage.ro, 20 octombrie 2017

“Anca Dumitrescu este unul dintre antreprenorii care poate să inspire prin povestea ei de succes alți viitori antreprenori din industriile creative. A transformat Vreau să fiu stewardesă dintr-o idee într-un business și noi am documentat întreaga aventură într-un interviu.”

Citește mai departe

Interviu pentru Publika.md, 3 decembrie 2016

Cei de la Publika.md ne-au fost alături la cel de-al 4-lea curs pregătitor Vreau să fiu Stewardesă organizat la Chișinău. Vezi cum au decurs cele 2 zile de trainig aici.

Urmărește video

anca dumitrescu 11 300x168 Presa despre noi
georgiana ene 300x173 Presa despre noi

Interviu pentru Ea.md, 6 septembrie 2016

“În Republica Moldova e puțin promovată informația despre ce ar trebui să facă un tânăr îndrăgostit de înălțime, care își dorește să devină însoțitor de bord. Deja de 3 ani, în România există o platformă menită să-i ajute pe tineri să obțină o astfel de carieră. Vorbim despre ambițiosul proiect „Vreau sa fiu Stewardesă”, care va organiza deja pentru a treia oară cursuri pregătitoare la Chișinău. Despre ce poate însemna o astfel de provocare pentru tinerii din țara noastră, am discutat cu Anca Dumitrescu, co-fondatoarea acestui proiect.”

Citește mai departe

Interviu pentru Curentul.md, 11 august 2016

În această toamnă, “Vreau să fiu stewardesă” organizează cel de-al doilea curs la Chișinău, un curs dedicat persoanelor care vor să se pregătească pentru o carieră în aviație, informează CURENTUL.

Citește mai departe

anca dumitrescu 6 300x262 Presa despre noi
georgiana ene 5 300x297 Presa despre noi

Interviu pentru ZF Corporate, 5 august 2016

“Proiectul a luat naștere în urmă cu 3 ani, când în România era dificil să găsești informații online pentru acest domeniu și, mai ales, sfaturi de la profesioniști. ”

Citește mai departe

Interviu pentru Adevărul.ro, 14 iulie 2016

Persoanele care îşi doresc să îmbrace uniforma de însoţitor de bord, însă se tem de interviul de angajare şi sarcinile pe care le vor primi în acest loc de muncă pot face mai uşor primii paşi în carieră. „Vreau să fiu stewardesă“ e un soi de şcoală pentru un debut confortabil în acest domeniu. Georgiana Ene şi Anca Dumitrescu, fondatoarele platformei „Vreau să fiu stewardesă“ au coborât în studioul Adevărul Live pentru a vorbi despre proiectul lor. 

Urmărește video

georgiana ene 3 Presa despre noi

Interviu pentru Bună dimineața de weekend - Moldova 1, 18 iunie 2016

Georgiana Ene, una din dintre fondatoarele Vreau să fiu stewardesă, a fost invitată pe 18 iunie să vorbească în direct la matinalul Bună dimineața de weekend despre miturile construite în jurul meseriei de steardesă. Poți urmării întreaga emisiune aici.

Urmărește video

Interviu pentru Business Magazin, 15 iunie 2016

Mirajul meseriei de însoţitor de zbor s-a răspândit printre tineri, mai ales în ultimii ani. Un salariu peste medie, călătorii în toată lumea, viaţă cosmopolită şi posibilitate de angajare fără experienţă, dar şi o concurenţă foarte mare, de zeci de oameni pe un loc. Cum poţi convinge recrutorii să te aleagă dintr-o varietate de pasionaţi care îndeplinesc toate criteriile standard?

La asta s-au gândit şi fondatoarele şcolilor de stewardese, care oferă poveşti de succes, cursuri de tips & triks şi te pregătesc în detaliu pentru marele interviu. Iar cererea foarte mare le-a propulsat spre un succes neaşteptat şi, în scurt timp, le-a transformat proiectul într-o afacere.

Citește mai departe

anca dumitrescu 2 Presa despre noi
anca dumitrescu 1 Presa despre noi

Interviu pentru Revista Teo, 10 iunie 2016

Te-ai intrebat vreodata cum ar fi sa ai biroul intre nori? Eu, da. De multe ori. In viziunea mea, a fi insotitor de zbor reprezinta jobul ideal, dar pe care nu am avut, pana acum, suficient curaj sa-l incerc. Pana sa intalnesc aceste doua persoane minunate, care mi-au intarit ideea ca nimic nu este imposibil de realizat, atat timp cat pui suflet in ceea ce faci. Ele sunt Anca si Georgiana iar proiectul lor se numeste “Vreau sa fiu stewardesa“. Va invit sa le cunoasteti si sa aflati, in detaliu, cat de usor este sa faci un smart-business  in Romania atunci cand doua minti stralucite isi unesc fortele.

Citește mai departe

Interviu pentru Turism Club, 31 mai 2016

Sunt foarte puține persoanele care nu și-ar dori să cutreiere întreaga lume, să vadă locuri minunate, să aibă contact cu tot felul de culturi. Dintre cei care au călătoriile pe primul loc în topul pasiunilor, unii reușesc să facă din asta un job: stewarzii. Dacă și tu ai același vis, platforma „Vreau să fiu stewardesă” te poate pregăti pentru o carieră în aviație.

Citește mai departe

georgiana ene 6 300x238 Presa despre noi
georgiana ene 1 Presa despre noi

Interviu pentru Aeronews, 1 martie 2016

Anca Dumitrescu si Georgiana Ene iubesc aviatia. Vrand sa-i ajute pe cei care doresc sa devina insotitori de bord, au plecat din presa si au lansat “Vreau sa fiu stewardesa” – primul proiect de acest gen din Romania si, in opinia noastra, cel mai complet. Indrumati de Anca, Georgiana si de restul echipei, numerosi cursanti si-au vazut visul implinit, zburand astazi pentru companii aeriene de renume.

Citește mai departe

Interviu pentru Revista Bulevard, 15 ianuarie 2016

Anca Dumitrescu şi Georgiana Ene, ambele cu experienţă în jurnalism, comunicare şi organizare de evenimente, au pus bazele unui proiect inedit în ţara noastră, platforma vreausafiustewardesa.ro şi o serie de cursuri şi conferinţe adresate celor care îşi doresc să devină însoţitori de zbor. În cei aproape trei ani de la lansare, fetele n-au rămas în aer, din contră proiectul lor s-a dezvoltat vizibil, şi-au mărit echipa, oferă cursuri în mai multe oraşe din ţară şi îşi doresc să se extindă, să devină principalul furnizor de pregătire și recrutare însoțitori de bord în Europa. Am stat de vorbă cu Anca Dumitrescu, co-fondatoare a platforme, pentru a afla mai multe atât despre lumea antreprenoriatului, cât şi a pregătirii însoţitorilor de zbor.

Citește mai departe

georgiana ene 4 Presa despre noi
anca dumitrescu 4 Presa despre noi

Interviu pentru Metropotam, 7 ianuarie 2016

Ce inseamna  “stewardesa”? Trebuie sa fiu inalta? Cat trebuie sa platesc pentru a invata aceasta meserie?

Ne-am pus si noi aceste intrebari si am gasit raspunsul alaturi de Anca Dumitrescu, co-fondatorul platformei “Vreau sa fiu stewardesa”, unde oamenii invata punctual demersurile pentru a urma aceasta cariera.

Citește mai departe

Interviu pentru Decât o revistă, 25 noiembrie 2015

Vreau să fiu stewardesă este genul de afacere care îţi trezește imediat reacţia: „De ce nu m-am gândit eu la asta?”. Anca și Georgiana s-au cunoscut la o conferinţă dedicată antreprenoriatului. Se gândeau să pornească pe drumul ăsta, dar doar Anca făcuse câţiva pași, cu Papion PR & Events, un proiect prin care organiza evenimente culturale. Georgiana, în schimb, avusese mai multe slujbe. „Am lucrat ca ziarist, am lucrat în bancă, până la 28 de ani tot încercasem.” Deși la început Anca i-a părut Georgianei mult prea copilăroasă, au început să se întâlnească și să discute despre ce ar putea face împreună.

Citește mai departe

georgiana ene 2 Presa despre noi

Reportaj ProTV Moldova, 14 noiembrie 2015

Reportaj despre primul curs marca Vreau să fiu Stewardesă la Chișinău.

Urmărește video 

Interviu pentru Startup Cafe, 23 octombrie 2015

“Vreau sa fiu stewardesa”, isi spunea Georgiana Ene, in urma cu cinci ani. Asa ca,  a urmat cursurile Scolii de Aviatie Civila din Bucuresti cu gandul de a se angaja la Tarom. Doar ca planurile ei nu au coincis cu cele ale companiei aeriene, care anuntase la momentul respectiv ca nu mai face angajari. Dar toata aceasta experienta s-a transformat cativa ani mai tarziu intr-un prim pas catre antreprenoriat.

Citește mai departe

anca dumitrescu 3 Presa despre noi
anca dumitrescu 7 269x300 Presa despre noi

Interviu Banii.md, 1 octombrie 2015

Vreau să fiu Stewardesă  se extinde în Republica Moldova, unde va organiza periodic cursuri de pregătire pentru viitoare stewardese.

Primul curs va avea loc în perioada 14-15 noiembrie. Cursurile de pregătire se desfăşoară în limba englezăşi vor fi susţinute de către un trainer cu o experienţă de peste 12 ani în aviaţie, din care 10 ani şi jumătate ca însoţitor de bord Qatar Airways, scrie Business Magazin.

Citește mai departe

Interviu Transilvania Business, 18 iunie 2015

Vreau să fiu Stewardesă. O platformă care oferă aripi. O echipă care împlinește visuri…
Fără să fiu superstițioasă în vreun fel, cred că 13 este numărul meu norocos. În 2013, am lansat prima platformă din România dedicată persoanelor care visează la o carieră în aviație și, de atunci și până acum, acest număr 13 m-a însoțit, sub diverse forme, în toate întâmplările frumoase prin care acest proiect a trecut. Și n-au fost puține la număr, o pot spune cu mândrie.

Citește mai departe

georgiana ene 7 300x300 Presa despre noi
anca dumitrescu 8 300x252 Presa despre noi

Interviu pentru Cariere Online, 29 mai 2015

Este o carieră la care am visat la un moment dat mulți dintre noi. Dar de la a vrea să fii însoțitor de zbor până la a deveni unul… este un drum destul de lung. Sau nu? Depinde cui te adresezi. Anca Dumitrescu și Georgiana Ene, co-fondatoare ale site-ului vreausafiustewardesa.ro ne-au răspuns mai pe îndelete la întrebarea: „cum faci să devii însoțitor de zbor?”

Citește mai departe

Interviu pentru ro.blastingnews.com, 23 martie 2015

Avantajele si dezavantajele vietii de stewardesa! Adevarata motivatie a companiilor straine in recrutarea romancelor! Forta de munca ieftina, frumusetea romancelor, cunoasterea limbii engleze la nivel avansat de o proportie covarsitoare dintre acestea precum si mobilitatea tinerelor in ceea ce priveste relocarea lor sunt doar cativa din factorii care incurajeaza angajatorii straini sa creasca numarul de recrutari in Romania.

Citește mai departe

georgiana ene 8 300x263 Presa despre noi
anca dumitrescu 9 300x166 Presa despre noi

Interviu pentru Gandul.info, 15 februarie 2015

Job-ul de însoţitor de bord vine la pachet cu un salariu ce pleacă de la 1.000 de euro şi cazare în hoteluri din întreaga lume. Călătoria în jurul lumii este inclusă în pachet. Aparent, tot ce trebuie să faci este să zâmbeşti, să îţi păstrezi calmul şi să faci faţă momentelor tensionate. Dar pentru toate acestea trebuie antrenament. Anca Dumitrescu şi Georgiana Ene şi-au dezvoltat o afacere prin care îi ajută pe aspiranţii la această meserie – de steward – să obţină ceea ce îşi doresc.

Citește mai departe

Interviu pentru b365.ro, 17 august 2014

Două tinere din Bucureşti au pus pe picioare primul site cu şi despre stewardese din România, o platformă care îţi arată toate condiţiile necesare pentru a deveni însoţitor de zbor, dezvăluite de persoane care au activat în această meserie. Pe lângă aceste informaţii, interviuri cu însoţitorii de bord din România şi o serie delicioasă de întâmplări ciudate prin care au trecut aceştia de-a lungul timpului, Vreausafiustewardesa.ro organizează şi cursuri de pregătire pentru interviurile de recrutare desfăşurate de companiile aeriene în România. Cât costă cursurile, care sunt condiţiile esenţiale pentru a deveni stewardesă, dar şi regulile stricte mai puţin cunoscute care trebuie respectate în această meserie, aflaţi dintr-un material B365.ro.

Citește mai departe

georgiana ene 9 262x300 Presa despre noi
anca dumitrescu 10 300x298 Presa despre noi

Interviu pentru TRANSILVANIA BUSINESS, 17 iunie 2014

Anca Dumitrescu și Georgiana Ene au dezvoltat în ultimele 9 luni prima platformă românească dedicată viitorilor însoțitori de bord. Articole de informare, cursuri și simulări de recrutare completează pregătirea temeinică a unei viitoare cariere în zbor.

Citește mai departe

Interviu pentru Wall Street, 29 septembrie 2013

Desi industria aeriana nu trece printr-o perioada tocmai favorabila, oferta de locuri de munca pe aceasta piata are un caracter constant, fara fluctuatii majore. Anual, companiile aeriene recruteaza peste 500 de insotitori de zbor din Romania, pentru care aplica peste 6000 de persoane, conform statisticilor oferite de site-urile de recrutare. Aceste date le-au facut pe doua tinere pasionate de zbor, cu experienta de peste cinci ani in presa online si organizare de evenimente corporate, sa lanseze un proiect care sa sprijine pe alti pasionati sa urmeze o cariera de stewarzi.

Citește mai departe

georgiana ene 10 300x175 Presa despre noi
anca dumitrescu 5 Presa despre noi

Comunicat de presă de la lansarea Vreau să fiu Stewardesă, 27 septembrie 2013

Începând cu 1 octombrie se va lansa oficial proiectul Vreau sa fiu Stewardesa.ro, prima platformă din România special concepută pentru persoanele care își doresc o carieră ca însoțitori de zbor. Vreau să fiu stewardesă reprezintă un instrument de informare pentru persoanele care vor să urmeze cursurile de pregătire în domeniu, dar și o interfață de comunicare pentru școli de aviație și companii aeriene.

Citește mai departe