“Nu am zburat niciodată”. Povestea unui însoțitor de bord la început de drum

Nu am zburat niciodată, nici măcar nu îmi dădeam vreo șansă că voi avea puterea financiară de a călători cu acest mijloc de transport a cărui descriere și însușiri depășesc orice registru stilistic, iar cuvintele alese pentru a vorbi despre el ar fi de prisos. E pur și simplu mirific să îl privești, dar oare cum ar fi să și călătorești cu avionul?!, mereu mă întrebam acest lucru când priveam cerul albastru și vedeam cum aeronavele îl traversau. Să pleci de la această premisă și să ajungi să lucrezi ca însoțitor de bord pentru una dintre cele mai mari companii aeriene din lume, e un lucru MARE. 

Viața așa cum este ea ne pune la încercare zi de zi, minut cu minut, în orice secundă a vieții suntem puși în postura de a lua decizii, e greu să le alegi întotdeauna pe cele bune, asta pentru că pentru a fi acolo unde puțini ajung trebuie să te lipsești de anumite lucruri, uneori foarte dragi.

rsz f80a9854 Nu am zburat niciodată. Povestea unui însoțitor de bord la început de drum

Așa ca, dragă cititorule, de vrei sa alegi această meserie trebuie să fii pregătit. Nu vreau să îmi repet distinșii colegi însoțitori de bord, navigând pe site vei găsi toate informațiile necesare, de altfel, pune întrebări și ți se va răspunde sau, mai mult, vino la curs. 

Într-o zi frumoasă de vară, în timp ce navigam pe net am găsit anunțul postat de Qatar Airways cu privire la recrutarea de însoțitori de bord și de aici a urmat un lung proces de informare, emoții și fericire. Pe acest site am găsit toate informațiile de care am avut nevoie. La recrutare am trăit cele mai mari emoții din viața mea, e imposibil să descrii acest sentiment, așa că din acest motiv te sfătuiesc să fii pregătit.

La curs am întâlnit trei fete deosebite care m-au ajutat enorm în tot acest proces și cu siguranță voi zâmbi mereu când îmi voi aduce aminte de trainer și organizatori. Dacă ești acea persoană care ar da totul pentru a-și îndeplini visurile, iar ambiția, grooming-ul și persevernța sunt atuurile tale, atunci ar trebui să-ți încerci șansa asta pentru că ea nu apare de multe ori în viață.

Doha… Here I come. ☺

Cu respect, 

Laurențiu C.

——–

*Pe Laurențiu l-am cunoscut la Pregătirea pentru interviul Qatar Airways pe care am organizat-o pe 2 august 2014. În urma cursului Laurențiu a fost trecut de toate probele interviului, iar pe 16 octombrie a primit biletul către Doha.

Dragă Laurențiu, cer senin să ai!

Dacă vrei să treci cu succes de interviul Qatar Airways, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Te așteaptă o zi de curs intensiv, în care vei exersa toate probele de la interviu, vei învăța cum să te prezinți în fața recrutorilor și cum să le răspunzi la întrebări, tehnici de public speaking și de depășire a emoțiilor. Detalii și înscrieri aici.

Georgiana Ene avatar 80x80 Nu am zburat niciodată. Povestea unui însoțitor de bord la început de drum

About Georgiana Ene

Georgiana este co-fondator al proiectului Vreau să fiu Stewardesă, coordonează organizarea cursurilor și evenimentelor și are în grijă imaginea și buna funcționare a site-ului. Are o experiență de peste 10 ani în jurnalism, marketing și comunicare.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.