Povestea lui Dima: un băiat simplu din Republica Moldova care și-a împlinit visul la Qatar Airways

Oamenii din Republica Moldova au acest “ceva” special pe care mi-e greu să îl definesc. Poate că e vorba de autenticitate, de simplitate, sunt oameni dintr-o bucată, extrem de muncitori și ambițioși și ori de câte ori organizam cursuri la Chișinău îmi confirm acest crez despre ei. De multe ori spun, moldovenii sunt “buni ca pâine caldă” și credeți-mă că nu e nicio exagerare în această afirmație. Și ca să nu mă credeți doar pe cuvânt, mai jos vă invit să citiți un interviu care vă poate confirma cele spuse de mine. Veți face cunoștință cu Dima Bîlhac, un băiat muncitor și ambițios, crescut la țară în Republica Moldova, cum el singur ne spune, care de 7 luni își trăiește visul ca însoțitor de bord Qatar Airways:

Dragă Dima, spune-ne câte ceva despre începuturile tale în aviație.

Vă salută Dima, un băiat simplu, crescut și educat la țară, într-un sătuc la granița dintre România și Republica Moldova. După absolvirea universității, mi-am dorit mult să rămân în țară, credeam că pot schimba ceva, apoi, dupa mai multe încercări, am renunțat neputincios în fața unui sistem ingrat.

Pe atunci, sora mea lucra ca stewardesă pentru Emirates,  am vizitat-o într-o vacanță și de acolo a pornit totul, am aflat cum e să fii însoțitor de bord, stilul de viața, prioritățile, dezavantajele și mi-am pus în gând ca într-o zi să reușesc să obțin acest job. Peste un an, am obținut un job ca ground staff in Dubai, la Emirates, iar din acel moment au pornit încercările mele de a deveni însoțitor de bord.

La câte interviuri ai participat până să obții jobul mult dorit?

Am mers cred că la mai mult de 7 interviuri la diferite companii, in principal din Orient, iar multe ori credeam ca făceam totul perfect, fara greșeală și mă întrebam de ce nu trec. Totul depinde de experiența și emoțiile pe care le transmiți celor din jur! Desigur, o bună pregătire nu strică, mult noroc și zâmbet.
Pe cei care doresc acest job îi îndemn să nu renunțe dacă cu adevărat asta e ceea ce doresc să facă și să țină cont ca ,, Numărul de încercări mărește probabilitate succesului!

De cât timp lucrezi pentru Qatar Airways?

Lucrez ca însoțitor de bord Qatar Airways de 7 luni, iar când îmbrac uniforma mă simt satisfăcut, împlinit. Mereu ma străduiesc să fiu pozitiv, cu o bună dispoziție și tratez fiecare zbor, destinație ca fiind ceva nou pentru mine. Qatar-ul ca țară este în continuă dezvoltare, iar noi petrecem maximum 10 zile lunar în Qatar, așa că mereu e ceva nou de descoperit.

dima insotitor de bord Qatar airways Povestea lui Dima: un băiat simplu din Republica Moldova care și a împlinit visul la Qatar AirwaysCare este destinația ta preferată?

Din toate destinațiile vizitate până acum, Cape Town-ul este orașul meu preferat, deoarece e locul unde poți sa faci plajă, hiking si să maninci feluri de mâncare care chiar arată ca în poza din meniu.

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă?

Echipei Vreau sa fiu stewardesă îi urez multă baftă, felicitări pentru munca depusă și saă inspire în continuare tinerii spre a reuși în drumul către jobul dorit!

Cele bune!
Dima Bîlhac

4-5 aprilie 2020: Curs Vreau să fiu Stewardesă la Chișinău. Te pregătim să lucrezi ca însoțitor de bord la mari companii aeriene în cadrul unui curs intensiv pe care îl organizăm la Chișinău. Mai multe detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.