Povestea Futurei Lucherelli, fostă cursantă, viitoare stewardesă Wizz Air

Futura Lucherelli, cu zâmbetul ei perfect și pasiunea nesfârșită pentru aviație, ne-a cucerit de când a intrat pe ușa sălii noastre de curs, în ținuta perfectă pentru un interviu cu o companie aeriană. Avea emoții și fluturi în stomac când se gândea la posibilitatea ca într-o zi să îmbrace uniforma de stewardesă, dar sclipirea aceea din ochii ei ne determina să credem că momentul acesta va veni curând. Ceea ce s-a și întâmplat căci la câteva săptămâni de la terminarea cursului pregătitor Vreau să fiu Stewardesă, Futura s-a prezentat la un interviu Wizz Air și a reușit să se numere printre norocoșii finaliști. Crede că un interviu la o companie aeriană este despre cine ești tu și ce ești dispus să faci pentru acest job, iar crezul acesta se pare că i-a purtat noroc. Azi Futura e unul din membrii marii familii Wizz Air.

Cine este Futura și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

Futura cea nouă este puternică și încrezătoare, îi sclipesc ochii atunci când vine vorba despre acele mari “păsări din fier”, luptă cu adevărat pentru pasiunea ei. Futura poate să-și atingă visele cu buricul degetului, dacă se chinuie puțin și învață să stea pe vârfuri. Dacă m-ai fi întrebat acum o luna cum este Futura, ți-aș fii spus că ea se vedea mică în lumea aviației, credea că nu poate atinge doar cu iubire singurul ei vis.

Cum ai activat în tine “microbul” zborului. Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Cred că au existat mai multe semne care m-au făcut să mă îndrăgostesc de zbor. Am avut o pasiune pentru avioane, zburând de când eram mică. Visam mereu că sunt în aeroport sau că sunt într-un avion și începusem să mă uit tot mai mult pe cer la avioane. Simțeam că trebuie să fiu cât mai aproape de ele și într-un final am descoperit că există jobul acesta și nu mi-am mai desprins gândul de la el. Când mergeam la aeroport și vedeam echipa de stewardese și de piloți, îmi dădeau lacrimile și zâmbeam cu toată gura; îi admirăm atât de mult.

IMG 9726 819x1024 Povestea Futurei Lucherelli, fostă cursantă, viitoare stewardesă Wizz Air

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Inițial am vrut să îmi strâng bani pentru un o școală de aviație, însă după am aflat că mă pot prezența la interviu și fără aceasta și nu e necesar să fac o asemenea investiție (am scris mai multe despre acest subiect aici). Am vrut să aflu mai multe despre interviu și despre companie, așa că am apelat la voi și cadrul cursului vostru pregătitor am reușit să aflu toate informațiile de care aveam nevoie. Eram pregătită să mă prezint la interviu.

Urmează ca în curând să îmbraci uniforma Wizz Air. Cum a fost la interviu? Ne poți spune prin ce probe ai trecut? 

Interviul a început la 9 dimineața, am vrut să fiu sigură că ajung la timp așa că m-am cazat chiar la hotelul unde se ținea, deși nu dormisem toată noaptea (emoțiile m-au devorat), eram în formă și pregătită să înfrunt toate probele. Prima probă a fost prezentarea personală, deși îmi scrisesem prezentarea pe foaie și îmi făcusem un plan cu ceea ce urma să spun, atunci când am ajuns în fața recrutoarelor, am atins doar câteva din ideile mele, dar am zâmbit.

IMG 9693 1024x768 Povestea Futurei Lucherelli, fostă cursantă, viitoare stewardesă Wizz Air

După ce au intrat toate persoanele, recrutoarea a ieșit să ne anunțe cine a trecut, din maxim 40 de candidați, rămăsesem doar jumătate. A urmat proba de Role play, care mă speria mult având în vedere că nu știam ce situație urma să abordez și cum. Am avut noroc și mi-a picat o situație similară cu cea pe care am simulat-o la cursul “Vreau să fiu stewardesă”. Am trecut și de aceasta cu bine.
A urmat proba de grup unde rămăsesem aproximativ 15 candidați, a fost destul de ușoară, știind de la curs ce să fac și ce nu. După această probă, recrutoarele ne-au prezentat compania, iar după aceea a urmat interviul final unde urma să fiu față în față cu recrutoarele pentru 15 minute, acestea punându-mi întrebări pe baza CV-ului. La această probă am fost mult mai liniștită, recrutoarele mi-au zâmbit mereu și au fost foarte drăguțe cu mine. M-am putut deschide cu ușurință în fața lor. Interviul s-a încheiat în jurul orei 16, cu 11 candidate care urmau să afle răspunsul după maxim 2 săptămâni.

Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

Cum am spus mai sus, cea mai grea probă am considerat că este cea de Role play deoarece depinde foarte mult cum abordezi situația de pe bilețel și cât de bine poți convinge recrutoarele că știi să o rezolvi.
Emoțiile m-au însoțit pe întregul interviu, dar dorința mea pentru acest job a fost atât de mare încât am reușit să mă stăpânesc și să dau tot ce am mai bun din mine. Mă pregătisem psihic pentru acest interviu.

IMG 9681 e1528266411304 768x1024 Povestea Futurei Lucherelli, fostă cursantă, viitoare stewardesă Wizz Air

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Cred că zâmbetul a contat cel mai mult, la sfârșitul zile mă dureau fălcile la cât de mult am zâmbit. Am fost calmă și am reușit să răspund tuturor cerințelor cu sinceritate. Cred că asta le-a determinat să mă aleagă. Până la urmă despre asta este interviul, despre cine ești tu și ce ești dispus să faci pentru acest job.

Ai urmat cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă alături de echipa noastră. Cum ți s-au părut trainingul și interacțiunea cu trainerii?

De când am intrat pe ușă am simțit o căldură din partea voastră, am fost primită în familia voastră și aveam impresia că vă cunosc de o viață. A fost plăcut să mă aflu într-o cameră cu atât de mulți oameni care iubesc ceea ce iubesc și eu, să pot împărți cu voi visul meu. Am reușit să învăț atât de multe într-un timp atât de scurt și dacă nu aș fii urmat acest curs, m-aș fi dus pierdută la interviu.

IMG 9656 1024x768 Povestea Futurei Lucherelli, fostă cursantă, viitoare stewardesă Wizz Air

Ai vreo amintire frumoasă sau lecție importantă cu care ai rămas în urma cursului? 

Sentimentul acela pe care îl ai atunci când împarți o pasiune cu alte persoane care au aceleași interesuri, asta este o amintire plăcută. Cursul în sine a fost o lecție importantă, am învățat să nu spun niciodată “Nu” și să scot în evidență ceea ce sunt și am făcut, nu ceea ce nu am făcut.

IMG 9710 1024x768 Povestea Futurei Lucherelli, fostă cursantă, viitoare stewardesă Wizz Air

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplu și să lucreze că însoțitori de bord? 

Le-aș transmite tuturor celor care vor să lucreze ca însoțitori de bord să urmeze unul din cursurile “Vreau să fiu stewardesă” deoarece este foarte important să te pregătești pentru interviu, iar acest curs este perfect pentru asta. Am crezut că sunt destul de informată în ceea ce privește acest job, însă odată ajunsă la curs mi-am dat seama că sunt mult mai multe de învățat.

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă 🙂 

MULȚUMESC! MULȚUMESC! MULȚUMESC!
Ați scos din mine alt om, mi-ați oferit un “avion” de încredere și un sprijin enorm. M-am simțit ca într-o familie și încă simt asta. Aș veni la cursuri și acum, după ce am obținut acest job, doar de dragul vostru!

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.