Povestea Danielei, viitoare stewardesă Wizz Air: Despre curaj și un prim interviu cu noroc

În iunie 2019 am cunoscut-o pe Daniela, la cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă de la București. Ușor timidă la început, își făcea curaj să aplice pentru un job de stewardesă, iar la curs capta cu maximă atenție toate informațiile predate. A doua zi după finalizarea cursului a participat la primul ei interviu cu o companie aeriană. Astfel, primul interviu a însemnat pentru Daniela și prima reușită, numărându-se printre candidații care a trecut cu succes de toate probele. La început de 2020, Daniela termina trainingul la Wizz Air, iar acum ne împărtășește povestea drumului ei printre nori:

Cine este Daniela și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

Dacă aș fi cea mai bună prietenă a Danielei, aș spune despre aceasta că este o persoană capabilă să controleze o situație decât să se lase controlată de situație. Este o fire veselă, mereu cu zâmbetul de copil pe buze, dar totodată suficient de matură încât să iși asume responsabilitatea pentru acțiunile sale atunci când lucrurile nu merg bine.

Cum ai activat în tine “microbul” zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Locuiesc într-o zonă în care traficul aerian este destul de intens și, încă de mic copil, privirea îmi fugea după fiecare avion care trecea desupra casei mele.

Primul zbor a fost o experiență pe care nu aș putea vreodată să o asociez cu vreo întâmplare petrecută la sol. Privelistea îți lasă impresia că ești în paradis, iar zambetele și pozitivitatea însoțitorilor de bord ajutau la menținerea atmosferei de vis.Deși, unchiul meu a fost cel care mi-a propus să mă prezint la interviu, părinții mei au fost cei care m-au susținut în fiecare moment.

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

De la dorință la acțiune a fost un singur pas de făcut. Dupăce am ascultat povestea unei stewardese și am citit zeci de povești ale însoțitorilor de bord, am luat hotărârea că vreau să fiu o viață întreagă printre nori. Astfel, m-am înscris la cursul pregătitor “Vreau să fiu stewardesă”, iar după terminarea acestuia, m-am prezentat la interviu.

La câte interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingătoare? 

A doua zi de la terminarea cursului pregatitor Vreau să fiu Stewardesă a avut loc o recrutare a companiei Wizz Air, de tip “Open day”. Acesta a fost primul și singrurul interviu la care m-am prezentat și cel norocos!

Cum a decurs interviul Wizz Air? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți invingi emoțiile?

La interviu am fost prezenți 56 de candidați, iar în decursul a mai multor ore s-au susținut 4 probe. Cea mai dificilă proba a fost prima, deoarece cu toții eram plini de emoții și tot atunci a fost impactul cu “noul “. Nu știam cine sau ce întrebări ne așteaptă după acea ușă, ce așteptări aveau recrutorii de la noi și ce anume punctau. Pentru a depăși momentul în care emoțiile au fost la cote maxime, mi-am luat inima în dinți și m-am făcut prezentă printre primii candidați.

%name Povestea Danielei, viitoare stewardesă Wizz Air: Despre curaj și un prim interviu cu norocDe ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Consider că un aspect important pentru recrutori a fost curajul de care am dat dovadă, fiind printre primele fețe văzute de aceștia. De asemenea, onestitatea și naturalețea au fost un atu pentru mine.

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul cursului Vreau să fiu Stewardesă. Cum ți s-a părut și în ce măsură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii Vreau să fiu Stewardesă?

În cadrul cursului Vreau să fiu stewardesă, am întâlnit niște persoane minunate și pline de viață, cu experiente dobândite în aviație, pe parcursul mai multor ani. Acest curs mi-a fost de foarte mare ajutor deoarece ne-au fost prezentate diverse probe pe care le-am fi putut întâmpina la orice interviu al unei companii aeriene. De asemenea, după ce am pus in practica fiecare probă, ne-a fost dat câte un feedback individual, ajutându-ne să ne perfecționăm.

Cum a fost la training, ți s-a părut greu? Cât a durat și cum s-a desfășurat?

Perioada dintre interviu și începerea training ului a fost una plină de nerăbdare și entuziasm. Training-ul a fost foarte complex, dar bine structurat. Subiectele abordate au fost diferite. La distanță de aproximativ 3-4 zile se încheia câte un subiect din care dădeam examen.

daniela vreau sa fiu stewardesa cursanta Povestea Danielei, viitoare stewardesă Wizz Air: Despre curaj și un prim interviu cu norocPartea teoretica a fost desfășurată în București: au fost prezentate tipurile de avioane pe care operează compania, codurile aviației, principiile zborului, locația și folosirea echipamentelor de urgență.

În cea de-a doua parte, au fost abordate subiecte precum: Dangerous goods, Security, Aviation medicine course (unul dintre cele mai interesante cursuri, din punctul meu de vedere, deoarece am învățat cum să le salvăm viața pasagerilor noștri, cum să îi îngrijim pe cei cu mici probleme de sănătate, dar și cum să ajutăm la nașterea unui copil) și Safety demo. De asemenea, ne-a fost prezentat și explicat îndetaliu catering equipment, după care a urmat un curs de customer service.

La finalul training-ului teoretic, am învățat despre grooming-ul unui îsoțitor de bord, dar și despre limitele de zbor ale acestuia.

In prima zi din Budapesta am susținut examene scrise. Cea de-a doua zi, a fost cea mai complexa: dimineața am avut proba de înot, după care am simulat toate procedurile de urgență de la bordul unei aeronave, până la stingerea unui foc la bord. În ultima zi, am avut un curs practic în care am fost învățați cum să ne autoapărăm.

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmezdaniela wizz air stewardesa  scaled Povestea Danielei, viitoare stewardesă Wizz Air: Despre curaj și un prim interviu cu noroce exemplu și să lucreze ca însoțitori de bord?

Singurul sfat pe care l-aș putea da cititorilor care își doresc să devină însoțitori de bord este să aibă curaj și să se prezinte la interviu, chiar dacă nu reușesc din prima, să nu fie dezamagiți și să renunțe la idee, ci să se ambiționeze mai mult și să se gândească la faptul cănimic nu este imposibil. Daca alții au reușit, vor putea și ei.

Un mesaj pentru echipa Vreau sa fiu Stewardesa 🙂

Echipei Vreau sa fiu Stewardesa îi mulțumesc pentru ajutorul acordat și pentru feedback-ul realist pe care l-am primit la finalul cursului. Am ținut cont de toate sfaturile primite și am ajuns unde mi-am dorit. Faceți o treabă minunată împreună, chiar reușiți să oferiți aripi cursanților vostri.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.