Povestea Andradei: De la stewardesă Smartlynx la un vis împlinit la Emirates

Andrada nu e doar un chip frumos (aș spune eu extrem de frumos!), ci și o minte ascuțită, o personalitate puternică și un om luptător, care are puterea să-și transforme toate visele în realitate. Și-a început cariera printre nori în ianuarie 2018, ca stewardesă Smartlynx, la scurt timp după ce a terminat cursurile pregătitoare Vreau să fiu Stewardesă. Însă, inima ei a bătut mereu pentru companiile mari din Orient. Și pentru că Universul conlucrează mereu cu noi și ne ajută să pășim pe drumul pe care ni-l dorim, Andrada e acum pe cale să îmbrace uniforma Emirates și să reprezinte una din cele mai prestigioase companii aeriene din lume. Am dorit să aflu mai multe despre pașii ei spre noi, despre experiența ei ca stewardesă Smartlynx și etapa următoare cu Emirates, așadar iată povestea ei:

Pentru început, spune-ne cine este Andrada și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

Dacă ar trebui să o descriu pe Andrada, aș începe spunând că e persoană extrem de ambițioasă, pozitivă, cineva pe care te poți baza și în care poți avea încredere. E „tânără și neliniștită” și dacă e un lucru cu care nu o să se împace vreodată, acela ar fi monotonia. E o visătoare, dar e suficient de motivată să își transforme visele în realitate.

Cum ai activat în tine „microbul” zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?andrada stewardesa emirates smartlynx Povestea Andradei: De la stewardesă Smartlynx la un vis împlinit la Emirates

Cred că „microbul” l-am avut întotdeauna, mereu am visat să călătoresc și să-mi fac amintiri peste tot în lume, să cunosc alte culturi, tradiții și să am o viață lipsită de rutină. Însă momentul în care am decis că acest job e perfect pentru mine a fost după ce am terminat liceul. Am început să mă documentez despre ce presupune acest job și care sunt beneficiile și cu cât citeam mai mult, cu atât mă îndrăgosteam mai tare și știam că locul meu e printre nori.

Ți-ai început cariera de stewardesă la Smartlynx. Cum ai ajuns să lucrezi aici și pentru cât timp ai zburat în uniforma acestei companii?

Am aflat de Smartlynx de la un prieten și m-am decis să caut mai multe informații despre această companie, deoarece nu auzisem de ei până atunci. Susțineau interviul online, via Skype, și mi-am zis că merită să încerc. Am primit răspunsul pozitiv în apropierea sărbătorilor de iarnă, iar în ianuarie 2018 începusem deja trainingul. Am zburat pentru SmartLynx timp de un an și, deși nu știam la ce să mă aștept, pot spune că a fost e experiență minunată.

Cum a fost perioada petrecută la această companie? Ce lecții ai învățat în tot acest timp? E adevărat că zborul provoacă dependență?

A fost un an plin de aventuri și experiențe noi, un an în care am avut ocazia să locuiesc în 5 țări și 9 orașe, lucru care m-a făcut să învăț să mă adaptez mult mai ușor decât o făceam înainte. „Altă lună, alt oraș” a fost motto-ul meu timp de un an, iar „acasă” îmi era camera de hotel. Fiind o companie de tip ACMI(n.r. companie care închiariază aeronava cu tot cu echipaj), SmartLynx mi-a oferit oportunitatea de a lucra cu multe companii aeriene, așadar service-ul de la bord era întotdeauna diferit. Toate aceste lucruri m-au ajutat și m-au făcut să percep anumite situații diferit, să am mai multă răbdare dar și să mă maturizez. Și da, cu siguranță zborul provoacă dependență!

De la Smartlynx ai făcut un pas important spre Emirates. Care a fost motivul pentru care ai decis ca viitoarea ta casă să fie în Dubai?

În momentul în care m-am hotărât că acesta este jobul visurilor mele, am început să caut companii și cum e să lucrezi pentru fiecare și inevitabil am aflat de Emirates, Etihad și Qatar. M-au ajutat foarte mult să aflu despre viața in Orientul Mijlociu poveștile de pe pagina Vreau să fiu Stewardesă, unde am realizat că toate sunt companii foarte bune, însă Emirates și Etihad am simțit că mi s-ar potrivi cel mai bine. SmartLynx mi-a oferit foarte multe beneficii și nu regret că primul an de zbor l-am petrecut în cadrul acestei companii, însă așteptam de foarte mult timp să fac pasul spre Emirates sau Etihad. Îmi doresc stabilitate și oportunități de a mă dezvolta mai mult, atât în carieră, cât și pe plan personal și de aceea sunt sigură că am făcut alegerea corectă.
smartlynx stewardesa Povestea Andradei: De la stewardesă Smartlynx la un vis împlinit la Emirates

Cum a decurs interviul cu reprezentanții Emirates? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

Interviul la care am participat s-a desfășurat la Chișinău și a fost de tip Assessment Day. Așadar, după ce am aplicat online și am primit invitația pentru interviu, o mare parte din emoții s-au dus, știind că nu mai trebuie să trec prin proba de CV drop. Sinceră să fiu, în ziua interviului nu am avut emoții mai deloc, sau nu le-am simțit, un rol foarte important avându-l și cursul Vreau să fiu Stewardesă, care mi-a oferit toate informațiile necesare dar și încrederea în mine. Am mers cu premisa cu care îmi trăiesc și viața mereu, aceea că un lucru care e menit să se întâmple, se va întâmpla la momentul potrivit. Am avut o singură reprezentantă Emirates, iar atitudinea ei calmă și prietenoasă ne-a ajutat foarte mult să ne simțim încrezători și pozitivi. Cea mai dificilă probă consider că a fost interviul final, care a fost online și a durat 45 minute, timp în care am primit o serie de întrebări destul de dificile, bazate pe experiența anterioară. Pentru fiecare întrebare, trebuia să dau exemplu o situație concretă prin care am trecut, urmând ca pe baza răspunsului meu să mai primesc încă o serie de alte intrebări legate de felul în care au reacționat celelalte persoane implicate, cum am gestionat situația și multe alte detalii. M-a ajutat foarte mult să trec peste emoțiile interviului final faptul că m-am pregătit înainte cu răspunsuri pentru diferite situații posibile, așadar evitând să fiu luată prin surprindere și să nu știu ce să răspund. stewardesa smartlynx 2 Povestea Andradei: De la stewardesă Smartlynx la un vis împlinit la Emirates

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? A contat că deja aveai experiență în aviație? Ce calitate crezi că a contat cel mai mult?

Cred că orice experiență in domeniul customer service contează, atât timp cât știi să pui în valoare calitățile pe care le-ai dobândit și mai ales faptul că asta e ceea ce îți dorești să faci cu adevărat – să lucrezi cu și pentru oameni. Într-adevăr, bănuiesc că experiența în aviație a contat într-o oarecare măsură, dar doar pentru ceea ce am dobândit în urma acestui an. Cred că cel mai mult a contat faptul că am rămas pozitivă, calmă, că am avut încredere în mine și am zâmbit pe tot parcursul interviului, dar și că am făcut tot posibilul să îi fac să înțeleagă cât de mult iubesc să lucrez cu oamenii. Dacă ar fi să aleg o calitate ca fiind cea mai importantă, ar fi empatia, pentru că în acest domeniu, cunoști și interacționezi cu oameni diferiți zilnic. Unii vor fi fericiți și încântați să te vadă, alții mai puțin. Poate pentru că au avut o zi mai rea sau un zbor întârziat, e foarte important să știi să te comporți cu fiecare diferit, să găsești modalitatea de abordare corectă și cuvintele potrivite. 
stewardesa smartlynx 3 andrada Povestea Andradei: De la stewardesă Smartlynx la un vis împlinit la Emirates

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs pregătitor. Cum ți s-au părut acele zile și interacțiunea cu echipa noastră?

În septembrie 2017 am participat la un curs pregătitor de 4 zile cu echipa Vreau să fiu Stewardesă, un curs care m-a ajutat foarte mult să ajung unde sunt și mi-a oferit toate informațiile de care am avut nevoie. Au fost 4 zile interactive, pline de zâmbete, oameni frumoși și motivați, dintre care mulți zboară în prezent. Echipa Vreau să fiu Stewardesă a avut mereu grijă să ne simțim în largul nostru, asta datorită energiei pozitive cu care veneau să ne molipsească în fiecare zi, dar și să ne împărtășească toate cunoștințele necesare pentru a fi mai încrezători și siguri pe noi. Recomand cursurile Vreau să fiu Stewardesă cu drag, mai ales pentru că echipa este una minunată și vă vor ajuta cu orice aveți nevoie pentru a vă îndeplini visul.
poza grup curs20 Povestea Andradei: De la stewardesă Smartlynx la un vis împlinit la Emirates
mariana qatar vreau sa fiu stewardesa 3 Povestea Andradei: De la stewardesă Smartlynx la un vis împlinit la Emirates

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

În primul rând, nu renunțați niciodată să visați, pentru că visele chiar devin realitate. Mi s-a spus de multe ori că nu voi reuși și că nu acesta e drumul pe care ar trebui să îl urmez, însă am crezut mereu în mine și am știut că e ceea ce îmi doresc cu adevărat. Dacă aveți un vis, urmați-l, pentru că cei mai importanți sunteți voi și ar trebui să faceți mereu ceea ce vă face fericiți. Nu renunțați ușor dacă nu reușiți din prima, pentru că toate lucrurile bune necesită timp. Pregătiți-vă mai bine, încărcați-vă cu motivație și încredere și încercați din nou. Toate vin la momentul potrivit, și dacă luptați pentru visele voastre, sunt sigură că ne vom vedea printre nori! 

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă.

Să rămâneți mereu la fel de pline de energie, să oferiți cât mai multe aripi și să ne revedem curând ca să vă mulțumesc pentru aripile pe care mi le-ați oferit! Vă îmbrățișez cu drag!

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.