Tips and tricks pentru interviul Wizz Air

WIZZ Air este cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală și de Est, aflată în continuă dezvoltare și  numără în flotă peste 100 de aeronave tip Airbus din familia A320. O companie formată dintr-o echipă tânără, dinamică și care oferă numeroase oportunități angajaților săi, dar care este și foarte căutată de cei care vor să își construiască o carieră în aviație fără să fie nevoie să se relocheze.

Pentru că WIZZ Air organizează foarte multe sesiuni de recrutare ne-am gândit să îți aducem câteva ponturi, tips&tricks care să îți fie de folos la interviu!

Fii pregătit!
 • Este important să fii bine informat, așa că înainte de a merge la interviu află ce condiții trebuie să întrunești (detalii aici), dacă te încadrezi, dar și informații despre companie. Trebuie să știi pentru cine vei lucra, nu?
 • Citește despre probele de la interviu (ai aici fiecare probă descrisă) și cum să treci peste fiecare cu brio. Simulează acasă probele și ce vei spune recrutorilor, în special la etapa de prezentare personală.
 • Creează-ți o ținută potrivită pentru interviu. Dress code-ul este business, așa că trebuie să arăți decent, dar și să te pui în valoare fără să exagerezi. Detalii despre cum să alegi hainele potrivite găsești în acest articol.
 • Creează-ți un CV cu care să îi uimești pe recrutori. Asigură-te că adaugi informații relevante (experiență în muncă, studii absolvite, limbi străine cunoscute etc) și că îi oferi un aspect profesional. Te putem ajuta noi să ai un CV ideal aici.
 • Bonus: Participă la cursurile Vreau să fiu Stewardesă, unde poți să te pregătești alături de traineri cu vastă experiență în aviație și recrutare, astfel încât să mergi la interviu pregătit!

 

Fii punctual!

 • Punctualitatea este este de aur în aviație, unde câteva secunde pot face diferența. Așadar, citește în anunțul de recrutare ora la care trebuie să ajungi la locația interviului, vezi ce traseu trebuie să urmezi pentru a ajunge acolo de acasă și ia-ți o marjă de eroare pentru că surprizele în trafic pot apărea oricând.

 

Zâmbește!
 • Zâmbetul deschide multe uși, deci este important să fie prezent pe chipul tău tot timpul!

La interviu te va ajuta să capeți atenția celor din jur, dar mai ales a recrutorilor! Vei vedea că și cei din jur îți vor răspunde în aceeași manieră. În plus, reprezintă și un antrenament pentru când vei zbura și vei întâmpina pasagerii cu o atitudine pozitivă și cu zâmbetul pe buze!

Fă-ți prieteni!
 • La interviu veți fi câteva zeci de oameni cu aceeași pasiune și cu același vis: să zburați. Pe lângă acest lucru veți împărtăși și emoțiile copleșitoare care vor deveni și mai puternice atunci când vei intra pe ușa hotelului unde se va ține interviul. Fă cunoștință cu ceilalți,schimbă idei, ponturi, împărtășește experiențele personale și veți reuși împreună să vă destindeți și să mai scăpați de emoții și stres.

 

Fii ferm și sigur pe tine!
 • Deși este o zi emoționantă și lungă, iar oboseala și stresul își vor spune cuvântul, trebuie să îți menții încrederea în forțele proprii, optimismul și o atitudine pozitivă. Cu fiecare probă de care vei trece vei fi cu un pas mai aproape de îndeplinirea visului tău. Transformă stresul în emoții constructive și arată-le recrutorilor că tu ești ceea ce ei caută!

 

Atenție la etichetă!

Pe final, nu uita de regulile de etichetă, foarte importante și care te vor diferenția de ceilalți candidați. Salută de fiecare dată când intri într-o încăpere, privește recrutorii în ochi, evită gesticulatul excesiv și mulțumește la finalul fiecărei etape sau discuții cu recrutorul.

Mult succes la interviu! Iar dacă nu reușești din prima, nicio grijă! Vei avea multe alte oportunități, poți aplica din nou după 3 luni, iar dacă îți dorești cu adevărat acest lucru, visul tău se va îndeplini! Să zbori!

Vino la cursurile care te pregătesc pentru interviu:

 1. Te pregătim pentru interviul Wizz Air  – optează pentru o zi de curs intensiv în care să exersezi toate probele interviului alături de traineri cu vastă experiență. Vei învăța cum să faci o prezentare personală perfectă, cum să abordezi probele de grup de la interviu și cum să oferi cele mai bune răspunsuri. Detalii și înscrieri aici.

 

 1. Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

3 Comments
 • Luminita Stoian
  Posted at 23:12h, 19 noiembrie Răspunde

  Buna!
  Daca nu stiu sa inot, as avea sase sa trec de probe si sa fiu angajata?( cu mentiunea ca as putea sa iau cursuri).
  Multumesc!

  • Anca Dumitrescu
   Posted at 13:11h, 21 noiembrie Răspunde

   Buna Luminita,

   Da, poti lua niste lectii de inot imediat dupa interviu ca sa te obisnuiesti cu apa si sa incepi sa deprinzi tehnicile de inot. Succes!

   • Andreea
    Posted at 09:41h, 05 martie Răspunde

    Chiar daca foarte multi dintre noi mergem foarte bine pregatiti, zâmbind și privind în ochi recruutoarele, neprofesionalismul Karinei și snobismul de care da dovada când sta pe telefon, ne determina și pe noi sa renunțăm la ideea de a rămâne acasă lângă cei dragi la OTP și căutăm drumul către oricare alta companie, deoarece și noi, din postura de candidați dorim un base supervisor capabil, care sa dea dovada de profesionalism, nu sa stea pe telefon și să-și dea ochii peste cap. Foarte urat!!!

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.