Dioptrii stewardesă: Poate o stewardesă să poarte ochelari?

Primim foarte des această întrebare din partea cititorilor noștri, așa că am decis să îi dedicăm un articol în care să explicăm posibilitatea de a purta ochelari atunci când lucrezi ca stewardesă.

Dioptrii  stewardesă

Conform cerințelor impuse de majoritatea companiilor aeriene, atât timp cat ai dioptriile cuprinse între +/-4  (în unele cazuri se merge chiar și până la  +/-5, depinde foarte mult de companie) ai toate șansele să lucrezi ca însoțitor de bord. Dacă dioptriile tale depășesc această limită, nu vei putea trece testul oftalmologic și astfel nu vei putea fi angajată de către compania aeriană respectivă.

Testul oftalmologic – testul ISHIHARA

Foarte multe companii își testează oftalmologic viitorii însoțitori de bord, pentru a se asigura că aceștia au o vedere în conformitate cu cerințele lor. Cel mai întâlnit test oftalmologic pentru stewardese este TESTUL ISHIHARA, acesta fiind un test de cromatica și acuitate vizuală. Testul a fost conceput în anul 1917 de către doctorul  Shinobu Ishihara și reprezintă cel mai cunoscut mod de depistare a daltonismului.

important: daca vrei să îți faci o operație de corecție a vederii, aceasta ar trebui realizată cu minim 6 luni înainte de a merge la interviu

Ochelari vs. Lentile de contact

Ambele forme de corectare a vederii sunt acceptate de către companiile aeriene, însă trebuie să ai în vedere ca la zbor să ai la tine fie o pereche suplimentară de ochelari, fie încă un set de lentile de contact, la care să poți apela în caz de urgență.

Succes!

Vino la cursul English for future Cabin Crew și pregătește-ți engleza pentru interviu. Te așteaptă  3 zile de pregătire intensivă în care îți vei îmbunătăți nivelul de limba engleză, vei exersa probele de la interviu și vei învăța cum să treci peste emoții. Detalii și înscrieri aici.  

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Dioptrii stewardesă: Poate o stewardesă să poarte ochelari?

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

5 comments

 • Loredana aprilie 11, 2015   Reply →

  Buna ziua !
  Am dioptria +4,este prea mare pentru Etihad ?tin sa precizez ca nu a mai crescut de 15 ani aceasta dioptrie

  Va multumesc !

  • Anca Dumitrescu aprilie 13, 2015   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Buna Loredana,

   Diotpriile permise sunt intre +/-4, asa cum am mentionat si in articol. Tu daca porti +4 esti exact la limita, deci nu ar trebui sa ai probleme.

   Bafta!

 • Alina iunie 25, 2015   Reply →

  Buna ziua , daca am dioptrii de -1.50, dar la controlul oftamologic ma prezint cu aceasta problema , exista posibilitatea de a ma respinge ? Dar daca port lentile ?

  • Anca Dumitrescu iunie 26, 2015   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Buna Alina,

   Recunosc ca nu inteleg prea bine intrebarea ta. Daca ai dioptrii de 1.50, iar limita maxima admisa este de +/-4, de ce ai avea probleme?

   Anca

 • Ana Cristovici septembrie 7, 2015   Reply →

  Doamnei Anca Dumitrescu,
  În materialul de prezentare,am citit despre testul Ishihara-planşele pentru depistarea discromatopsiei…este obligatoriu acest test?…şi în cazul în care ,acele planşe nu sunt citite corect ,eşti declarată INAPTĂ?

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.