Patricia, stewardesă Emirates: Pasiunea de care am dat dovadă a reprezentat cheia succesului

Norocul ultimului venit – așa am putea descrie sansa Patriciei de a trece cu brio de primul ei interviu la o companie aeriană, aplicând pentru ultimul loc disponibil la cursul nostru de pregătire din 14 februarie. Dar cum norocul și-l face omul cu mâna lui, putem spune că alegerea orașului Plovdiv ca loc al unui prim interviu pentru Emirates a fost genială, pentru că i-a adus aripile mult visate mai repede decât s-ar fi așteptat. Chiar din prima zi de curs am remarcat-o pe Patricia: statura, atitudinea, ținuta (purta o rochie neagra cu buline, tare frumoasă!), calmul cu care răspundea la întrebări și argumentele pe care le aducea previzionau că o aștepta foarte curând o carieră printre nori.

Cine este Patricia și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea  mai bună?

Patricia sau “Pati”, cum mă alintă cei apropiați, este persoana care îți intră în suflet și nu te mai lasă să pleci de lângă ea. Îi place să asculte și să ofere întotdeauna un sfat celor din jur. Perfecționistă și încăpățânată (născută și crescută în Oltenia), nu se lasă până nu obține ceea ce își dorește. Îi place să pună pasiune în tot ceea ce face și să lupte din răsputeri pentru a atinge rezultatele mult visate.

Îndrăgostită de domeniul limbilor străine, al aviației și al călătoriilor, am reușit să fiu acceptată de către compania Emirates și sunt nerăbdătoare să încep să zbor!

Cum ai activat în tine “microbul” zborului. Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

De când eram mică mi-am dorit să devin însoțitor de bord, de la primul contact pe care l-am avut cu lumea aviației. Primul meu zbor a avut destinația Paris, cu o companie românească, Tarom. M-am îndrăgostit de imaginea stewardeselor, de frumusețea și feminitatea de care reușeau să dea dovadă. Uniforma îmbină armonios toate aceste elemente, oferind perfecțiunea care cucerea privirile celor din jur. Am rămas impresionată de empatia de care au dat dovadă pe parcursul zborului și calmul pe care acestea reușeau să îl transmită în același timp. Închideam ochii și încercam să mă imaginez în uniforma unui cabin crew! Totul s-a întâmplat cu pași repezi, reușind să îmi îndeplinesc acest vis la 22 de ani.
Patricia Andor Emirates 5 Patricia, stewardesă Emirates: Pasiunea de care am dat dovadă a reprezentat cheia succesului

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Urmăream de mult timp pagina echipei “Vreau să fiu Stewardesă”. Citeam întotdeauna articolele foștilor cursanți care reușeau să își îndeplinească visul. Mă bucuram pentru ei, deși nu îi cunoșteam. Încercam să mă pun în pielea lor și să îmi imaginez cât de fericită aș fi pentru o asemenea reușită. Cu o săptămână înainte de începerea cursului, am trimis un e-mail pentru a afla dacă mai este vreun loc disponibil la următorul curs. Rucsandra Mihai, trainer la Vreau să fiu Stewardesă, mi-a răspuns prompt, informându-mă că este ultimul loc liber. Nu am mai stat pe gânduri și m-am înscris la următorul curs. De aici, am reușit să prind aripi și să zbor!
Patricia Andor Emiraes 4 Patricia, stewardesă Emirates: Pasiunea de care am dat dovadă a reprezentat cheia succesului

Care este jobul pe care îl ai în acest moment? Te-a ajutat în vreun fel la interviu experiența din CV?

În momentul de față nu mai lucrez, deoarece am vrut să mă pregătesc temeinic pentru acest interviu. Experiența din CV m-a ajutat foarte mult, deoarece am demonstrat că am dobândit calitățile necesare pe care trebuie să le aibă un viitor cabin crew: empatie, răbdare, spirit de colegialitate, responsabilitate, punctualitate și flexibilitate. Datorită experiențelor cu programul WORK AND TRAVEL în USA și Erasmus în Ungaria, am cunoscut și am lucrat alături de oameni minunați, veniți din toate colțurile lumii! Pentru mine, este o plăcere nemărginită să lucrez cu oameni din toate colțurile lumii!
Patricia Andor Emirates Patricia, stewardesă Emirates: Pasiunea de care am dat dovadă a reprezentat cheia succesului

La câte interviuri ai fost până să fii selectată? Ce ai învățat din fiecare experiență?

Interviul Emirates a fost primul și în același timp, cel norocos. Întotdeauna mi-am dorit să lucrez pentru această companie, să lucrez pentru cei mai buni. În plus, sunt îndrăgostită de uniforma lor!
Patricia Andor Emirates 1 Patricia, stewardesă Emirates: Pasiunea de care am dat dovadă a reprezentat cheia succesului

Cum a decurs interviul Emirates ? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

Deși am avut emoții foarte mari, interviul Emirates a fost unul dintre cele mai frumose interviuri  pe care le-am avut până în prezent. Prezența și sprijinul celor 4 foști colegi de la cursul Vreau să fiu Stewardesă, cu care am participat la interviu în aceeși zi, au contribuit enorm la această reușită. Doresc să menționez că profesionalismul și empatia de care a dat dovadă recrutoarea Emirates, Mira, m-au ajutat foarte mult pe parcursul interviului.
%name Patricia, stewardesă Emirates: Pasiunea de care am dat dovadă a reprezentat cheia succesului

În opinia mea, cea mai dificilă probă a fost cea de CV drop, deoarece este primul contact pe care îl ai cu recrutorul, prima impresie pe care reușești să o lași acestuia. În cazul meu, am lăsat emoțiile deoparte și mi-am amintit încă o dată cât de mult îmi doresc acest lucru.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Consider că pasiunea de care am dat dovadă, atât în pregătirea interviului cât și pe parcursul acestuia, a reprezentat cheia succesului. De asemenea, am reușit să îmi stăpânesc foarte bine emoțiile, să mă mobilizez, să argumentez și să exemplific tot ceea ce spuneam, așa cum am învățat la curs.

CV-ul, atent structurat și editat într-un mod creativ de către echipa Vreau să fiu Stewardesă, m-a ajutat enorm să trec de prima probă. Îmi amintesc că Mira urmărea atentă toate detaliile și a rămas plăcut impresionată de faptul că am ales să merg de două ori cu programul WORK AND TRAVEL în USA, felicitându-mă pentru această alegere. Atunci am simțit că s-a stabilit acea conexiune recrutor – candidat, esențială pentru a trece mai departe.

Când ai primit Golden call și când vei începe să zbori ?

Golden call-ul l-am primit în data de 13 martie, o zi care mi-a purtat noroc și pe care cu siguranță nu o voi uita. Voi  pleca la Dubai pe 5 aprilie și voi porni pe acest drum împreună cu trei foști colegi de la cursul Vreau să fiu Stewardesă: Corina, George și Bianca. O să fim colegi din nou, de data asta  colegi de serie de training la Emirates!

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs Vreau să fiu Stewardesă organizat în februarie 2019 la București. Cum ți s-au părut training-ul și interacțiunea cu trainerii ?

În momentul în care am călcat pragul sediului echipei Vreau să fiu Stewardesă, am simțit că mi-am găsit locul. Am avut parte de un colectiv minunat, foști colegi cu care am legat o frumoasă prietenie și cu care încă mai păstrez legătura. Cât despre cele 4 fantastice care fac parte din echipa Vreau să fiu Stewardesa, nu am cuvinte să le mulțumesc pentru tot ceea ce ne-au învățat. Deși au fost doar patru zile, am reușit să parcurgem fiecare probă din cadrul unui interviu la o companie aeriană și să înțelegem care este atitudinea potrivită pentru a impresiona orice recrutor.

Îi mulțumesc cu drag Rucsandrei pentru toate experiențele din lumea aviației pe care le-a împărtășit cu noi. Îmi amintesc cât de mult o admiram și îmi doream să ajung ca ea, într-o zi.

Îi mulțumesc  Ancăi pentru că ne-a învățat cum să fim mai buni,  să nu îi privim niciodată pe cei din jur ca pe o competiție și să oferim sentimente colegiale la orice pas!

Îi mulțumesc Georgianei pentru toate încurajările și energia pozitivă  pe care o împărtășește în jurul ei, iar Mădălinei pentru CV-ul impecabil și atent structurat!

Vă mulțumesc încă o dată pentru ajutorul necondiționat pe care îl oferiți! Vă pup și vă îmbrățișez cu mare drag!
curs pregatitor grup feb 2019 Patricia, stewardesă Emirates: Pasiunea de care am dat dovadă a reprezentat cheia succesului

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

Aș dori să îi încurajez să pună pasiune în tot ceea ce fac! Să își urmeze visul și să facă orice le stă în puteri pentru a-l îndeplini! Precum spun fetele de la Vreau să fiu Stewardesă, să zburați!

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

Aș dori să îi încurajez să pună pasiune în tot ceea ce fac! Să își urmeze visul și să facă orice le stă în puteri pentru a-l îndeplini! Precum spun fetele de la Vreau să fiu Stewardesă, ‘să zburați!%name Patricia, stewardesă Emirates: Pasiunea de care am dat dovadă a reprezentat cheia succesului

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.