Pasiunea pentru zbor nu are vârstă – povestea lui Nicolae, însoțitor de bord Primera Air

Pasiunea pentru zbor o are de mic copil. La fel și o mulțime de aptitudini pentru a face meseria de însoțitor de bord. La câteva zile de la terminarea bacalaureatului, Nicolae mai trecea printr-un “examen” important al vieții lui – compania Primera Air îl selecta să fie parte din echipa sa de însoțitori de bord. Atitudinea a facut diferența la primul lui interviu, cel în care și-a primit și aripile mult așteptate. Nu contează ce vârstă ai, contează ce îți dorești sa faci și cum te pregătești pentru asta.

Pe Nicolae l-am avut cursant în februarie 2018 și ne-a fermecat rapid prin carisma, verva, optimisul și pasiunea lui pentru zbor. La 17 de ani deja obținea licența de pilot pentru avioane ultra ușoare, cu câteva luni înainte de bacalaureat a venit la noi la curs și imediat dupa terminarea liceului a ajuns printre nori.

Iată povestea unui tânăr ambitios, optimist, vesel și foarte educat. El este Nicolae.

Cine este Nicolae și cum l-ai descrie dacă ai fi prietenul lui cel mai bun?

Este un tânăr de 19 ani, pasionat de aviație și extrem de ambițios.

Cum ai activat în tine “microbul” zborului. Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Pasiunea pentru zbor o am de la 9 ani când am început cu aeromodelismul. La 16 ani am urmat o școala de zbor pentru piloți planor și am obținut licența în acel an, iar la 17 ani am obținut licența de pilot pentru avioane ultra ușoare. Am știut de mic că îmi place zborul.
nicolae onea 4 primera air Pasiunea pentru zbor nu are vârstă  povestea lui Nicolae, însoțitor de bord Primera Air

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Pasul hotărâtor l-am făcut în momentul în care mi-am dat seama că pentru a aplica pentru un job in aviație este nevoie de altceva. Interviurile la aceste companii presupun ceva total diferit față de companiile terestre. Am început să caut informații și astfel am găsit un grup de oameni, adevărați profesioniști care puteau să mă ajute să mă perfecționez să ajung acolo unde îmi doream. Sunt cei de la Vreau să Fiu Stewardesă, care organizează cursuri de pregătire pentru interviurile cu companiile aeriene.

nicolae onea 3 primera air Pasiunea pentru zbor nu are vârstă  povestea lui Nicolae, însoțitor de bord Primera Air nicolae onea 2 priera air Pasiunea pentru zbor nu are vârstă  povestea lui Nicolae, însoțitor de bord Primera Air

Care este jobul pe care îl ai în acest moment? Te-a ajutat  în vreun fel la interviu experiența din CV?

Am terminat liceul anul acesta (2018), am susținut examenul de bacalaureat și am obținut diploma chiar înainte de interviu. Totul a mers pot spune în favoarea mea, mi-am făcut la urgență pașaportul și a doua zi am mers la primul interviu din viața mea, la Primera Air. Faptul că am “cochetat” cu aviația cred că a fost hotărâtor, iar felul în care am învățat la curs că  trebuie să te prezinți la un astfel de interviu cred că a făcut diferența. Interviul la care am participat este primul din cariera mea și am învățat că atâta timp cât iubești ceea ce faci, totul este posibil.
nicolae onea 5 primera air 233x300 Pasiunea pentru zbor nu are vârstă  povestea lui Nicolae, însoțitor de bord Primera Air

 Cum a decurs interviul Primera Air ? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

Fără participarea la trainingul organizat de echipa Vreau să Fiu Stewardesă nu cred că aș fi avut curajul să mă prezint în fața recrutorilor. Iar dacă m-aș fi prezentat, rezultatul final cu siguranță nu ar fi fost același. Trainerii m-au pregătit la cel mai înalt nivel. Interviul a decurs foarte bine, recrutoarele au fost foarte amabile, plăcute. Dificil nu pot spune că a fost ceva anume pentru că am mers pregătit. Emoțiile sunt singurul lucru care te pot încurca, tot ce trebuie să faci e sa le uiți, sau dacă nu poți, să încerci sa le ascunzi cât de bine cu putință.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Faptul ca am putut să demonstrez că pentru această pasiune m-am pregătit de mic cred că a fost decisiv în alegerea lor. Au considerat că eu m-aș potrivi minunat în cadrul companiei, că pot să o reprezint la nivelul cerințelor lor.

 Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs Vreau să fiu Stewardesă organizat în februarie la București. Cum și s-au părut training-ul și interacțiunea cu trainerii?

Trainingul a cuprins toate informațiile necesare prezentării la un interviu cu o companie aeriană, iar despre traineri pot să spun că sunt niște oameni minunați care ne-au împărtășit cu căldură din experiența lor și vreau să le mulțumesc pentru acest lucru.
cursantii vreau sa fiu stewardesa Pasiunea pentru zbor nu are vârstă  povestea lui Nicolae, însoțitor de bord Primera Air
workshop vreau sa fiu stewardesa Pasiunea pentru zbor nu are vârstă  povestea lui Nicolae, însoțitor de bord Primera Air%name Pasiunea pentru zbor nu are vârstă  povestea lui Nicolae, însoțitor de bord Primera Air

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

Să acumuleze cunoștințe și să se prezinte extrem de bine pregătiți la interviu, mereu cu zâmbetul la purtător, recomand pentru pregătire cu toată căldura echipa Vreau să Fiu Stewardesă. Eu nu regret nici o clipă că am făcut această alegere.

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. 

Mihai Rucsandra avatar 80x80 Pasiunea pentru zbor nu are vârstă  povestea lui Nicolae, însoțitor de bord Primera Air

About Rucsandra Mihai

Rucsandra are experiență de 28 de ani în aviația comercială și privată. A zburat cu toți președinții României de după 1990 și a promovat până la funcția de șef de cabină, oferind mereu pasagerilor săi cel mai înalt nivel de customer service. Rucsandra este însoțitor de bord cu o experiență semnificativă în domeniu, dar și trainer acreditat. Consideră că aviația este despre oameni, încredere, cunoștințe, și responsabilitate, despre onestitate, pasiune, profesionalism și competență.

You may also like

2 comments

 • Bogdan septembrie 30, 2018   Reply →

  Salut!
  1)Probele de la Open day si Assessment day sunt aceleasi la Primera sau la assessment se trece direct la interviul cu recrutorii?
  2)Nu prea inteleg de ce s-ar organiza assessment day in care mai intai incarci toate documentele online, inclusiv date din pasaport ca mai apoi sa fii invitat si sa nu treci interviul (mai ales intr-o capitala pentru care biletul de zbor este scump). Adica la assessment day, toti obligatoriu trec interviul sau nu?
  3) Mai este valabil faptul ca indiferent unde este baza si unde sustii trainingul la Primera cazarea este asigurata?

  • Rucsandra Mihai octombrie 1, 2018   Reply →
   Rucsandra Mihai

   Bună Bogdan,

   Probele de la Primera Air, fie că interviul este Open Day sau Assesment Day, sunt aceleași. La recrutările online, întâi trebuie să completezi formularul de înscriere online și să încarci documentele cerute de companie. Apoi ele vor fi revizuite, și dacă vei corespunde cerințelor lor,vei primi o invitație pentru Assesment Day. Acesta poate fi tot online sau vei fi invitat la un interviu organizat într-un anumit oraș. Interviurile online se fac via Skype.
   În ceea ce privește cazarea, aceasta este gratuită în bazele din țările nordice. Pentru divizia de lung curier a companiei, care are baza la Londra, cazarea nu este gratuită. Va trebui să îți găsești singur cazare, poți împărți un apartament cu un coleg pentru a face mai ușoară relocarea.
   Mult succes!

   Rucsandra

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.