Oboseala în viaţa unei stewardese, mit sau realitate?

De cele mai multe ori atunci când ne apare în minte gândul de a fi stewardesă, acesta este însoțit de întrebarea următoare: «Oare ce se întâmplă cu oboseala? Cum previn aceste păsări alese ale cerului acest factor pe care cu toții îl confruntăm în viața de zi cu zi?»

Ei bine, viața este o roată, iar ceea ce nu previi la timp se va întâmpla la infinit. Viața unei stewardese în sensul adevărat al cuvântului este plină de palpitații. Pe lângă faptul că zi de zi înveți lucruri noi, te confrunți și cu diverse probleme, de altfel, mai mult sau mai puțin obișnuite în viața oricărei persoane. A fi stewardesă este ceva deosebit, însă orice lucru frumos presupune sacrificiile sale.

Unul dintre aceste sacrificii este reprezentat de factorul oboseală. Orarul, provocările din timpul zborului pot afecta starea emoțională sau de sănătate a unei stewardese. De cele mai multe ori trebuie identificate cauzele acestei stări, efectele, iar în cele din urmă trebuie să alegem o soluție potrivită.

Mai jos vor fi enumerați câțiva factori care antrenează starea de oboseală, însă mai înainte de toate trebuie să ne gândim, încă de la început de drum, care este stiulul nostru de viață. Acesta influențează mai înainte de toate mentalul, iar apoi are diverse consecințe asupra fizicului. Dacă o stewardesă pornește la drum cu premisa că va reuși orice își va propune, ziua respectivă va decurge excelent, însă dacă aceasta se va lăsa influențată de orice gând negativ, planurile îi vor fi date peste cap.

Mai jos putem întâlni factorii care generează starea de oboseală, dar nu uitați mai înainte de toate se pleacă de la setarea mentală a fiecărei persoane.

Probleme de greutate

O stewardesă trebuie să se încadreze în anumite limite în ceea ce privește greutatea. Un surplus foarte mare al greutății poate provoca oboseală și dificultăți în asumarea responsabilității, iar dacă, de asemenea, persoana respectivă se identifică sub limitele normale există posibilitatea să nu aibă suficientă energie pentru a acționa eficient. Așadar, este foarte important să îți ții sub control greutatea și să faci sport regulat ca să faci față efortului pe care îl vei depune pe zboruri.

Reprezinți ceea ce mănânci!

Dieta unei stewardese trebuie să fie echilibrată. Din cauza faptului că programul este destul de haotic, acest job presupune stabilirea unui program de mese foarte sănătos, bogat în vitamine, minerale, proteine. Stewardesele pot apela la legume și fructe proaspete pe care le pot lua în bagaj, încă dinaintea zborului. Pentru o menținere permenentă a stării de sănătate trebuie stabilite 3 mese principale și 2 deserturi pe zi. Toate acestea trebuie pregătite încă de acasă și luate la pachet, ca să nu depinzi de mâncarea din avion, de acel crew meal care nu e întotdeauna cel mai sănătos. O astfel de meserie presupune o atenție de 3 ori mai mare în comparație cu stilul de viață al unei persoane normale. De cele mai multe ori pot fi folosite și diverse suplimente alimentare cum ar fi calciul, omega 3 -sursă de grăsimi sănătoase sau diverse shakeuri care îți aduc aportul necesar de nutrienți, în special dacă sut consumate la micul dejun.

Tulburări de somn/insomnia

Insomnia este una dintre cele mai întâlnite probleme care provoacă oboseală. Pentru a preveni aceasta este indicat ca persoanele suferinde să apeleze la diverse tehnici de relaxare cum ar fi terapia prin yoga, hipnoză și meditația, tehnicile de respirație și, de asemenea, suplimentele de melatonina pot fi un ajutor.

Remedii pentru insomnie:

Metoda de relaxare prin yoga

Exercițiile încep cu degetele de la picioare și se finalizează cu mușchii capului. Această metodă presupune relaxarea și încordarea acestora controlată. (un video care să vă îndrume poate fi urmărit aici)

Hipnoza și meditația

Prin intermediul sugestiilor din timpul hipnozei, somnul va fi mult mai odihnitor, iar în momentul trezirii persoana în situația de cauză va fi mult mai revigorata și plină de energie. La fel ca hipnoză, meditația poate ajuta la determinarea unei stări de liniște și calm, favorabilă unui somn profund.

Tehnicile de respirație

Concentrarea asupra respirației va oferi minții o altă ocupație, îndepărtând atenția de la gândurile care îi nu îi dau pace și îi fură din energie. Un video util despre tehnici de respirație în vederea relaxării întregului corp puteți urmări aici.

Jet Lag

Acest efect apare în urma decalajului de fus orar care tulbură ceasul biologic al organismului, provocând niște simptome extrem de neplăcute precum tulburări de somn, constipație și dureri de cap. Stewardesele sunt afectate cel mai tare de acest efect, întrucât fusul orar și programul de zbor care sunt mereu schimbate au diverse consecințe asupra organismului. Am scris într-un articol anterior despre o serie de tehnici prin care poți combate jet lagul. Poți citi aici articolul.

Iată câteva informații care vă vor ajută să răspundeți singuri la întrebarea de la începutul acestui articol. Mi-ar plăcea să concluzionați singuri un răspuns: «Oboseală în viață unei stewardese, mit sau realitate?» Înainte de a stabili acest răspuns, nu uitați dacă iubiți gândul de a deveni stewardesă, luptați până la capăt cu mult devotament și sinceritate față de propria persoană. Această meserie este minunată, dar implică și anumite riscuri pe care trebuie să le asumăm. O viață avem, haide să o experimentăm la maxim, lăsați frâu liber aripilor voastre să zboare spre meleaguri necunoscute și să cunoașteți oameni care vă vor lasă sufletul să radă.

Pentru a afla cât mai multe despre tot ce presupune viața de însoțitor de bord, vă invităm să citiți în continuare articolele publicate pe Vreau să fiu stewardesă și, de asemenea, vă așteptăm cu drag la un curs de formare ca stewardesă. Noi oferim aripi, noi oferim liberatea de a vă împlini visurile!

*articol scris de Adriana Gușeilă

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici.

Nicoleta Gherman avatar 80x80 Oboseala în viaţa unei stewardese, mit sau realitate?

About Echipa Vreau să fiu stewardesă

În 2013, proiectul Vreau să fiu Stewardesă a devenit oficial prima platformă din România dedicată celor care vor să aibă o carieră ca însoțitori de bord. De atunci am pregătit peste 1400 de cursanți, iar faptul că 80% dintre cei care au mers la interviuri s-au angajat reprezintă cea mai mare bucurie a noastră.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.