Interviu cu Oana, stewardesă Gulf Air: “Microbul” zborului era instalat bine în sufletul meu, parcă pus la dospit

Oana e o inspirație, un model de urmat și un om cu inima mare pe care e bine să îl ai mereu în preajmă. Când a venit la noi la curs, a fost dragoste la prima vedere, dacă mi-e îngăduit să spun așa. Ne-am simpatizat reciproc încă din primul moment, iar chimia dintre noi a dat naștere unei prietenii frumoase după curs. O să regăsiți în acest interviu povestea unui om puternic și ambițios, care în ciuda multor încercări ale vieții nu a uitat să zâmbească, să lupte, să se bucure de viață și de oamenii pe care îi întâlnește. Oana, azi stewardesă Gulf Air, a simțit dintotdeauna că este făcută pentru a zbura, iar menirea ei este să se afle printre nori, împărtășind zâmbete și furând privirile admirative ale pasagerilor. Află ce a determinat-o să treacă de la dorință la acțiune și ce a motivat-o să continue să lupte pentru visul ei, în ciuda câtorva interviuri care nu s-au finalizat cu un răspuns pozitiv.

Cine este Oana și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

Ooooo da … ți-ar plăcea cu siguranță să ai o Oană la tine în ogradă. Are un suflet mare și sare în ajutor, nu doar la nevoie, ci chiar și atunci când cealaltă persoană încă nici nu știe că are sau că va avea nevoie de suport. Analizează și se implică în relațiile pe care le creează, acceptând oamenii cu hachițele lor, cu viața oricât de complicată, asta pentru că-i place să ofere și niciodată nu pune în balanță cât primește înapoi.oana gulf air 2 Interviu cu Oana, stewardesă Gulf Air: Microbul zborului era instalat bine în sufletul meu, parcă pus la dospit

Cum ai activat în tine “microbul” zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Printre nori am fost de o viață. Încă de mic copil, părinții mei au văzut în mine mai mult decât un viitor adult, așezat la casa lui, cu o diplomă și un job static ce îți asigură o viață comodă sau chiar de vis, din punctul de vedere al multor persoane. Tata mereu spunea: “Fiică-mea n-are nicio treabă cu pământu’ ăsta. Ori sub apă ori în aer, ăla-i mediul ei și acolo o să se simtă cel mai bine”. Acum înțeleg câtă dreptate avea, iar despre cum s-a activat “microbul” zborului o să aflați în cele ce vor urma.

oana gulf air 6 Interviu cu Oana, stewardesă Gulf Air: Microbul zborului era instalat bine în sufletul meu, parcă pus la dospit

 

“Microbul” zborului era instalat bine în sufletul meu, parcă pus la dospit, dar nu cu ingredientele necesare. S-a activat așa deodată, când mă așteptam mai puțin. Devenisem exact persoana de care mă feream să ajung. Deși călătoream și efectiv tânjeam de fiecare dată să fiu eu unul dintre însoțitorii de bord pe zborul pe care mă aflam în calitate de pasager, nu făcusem nimic niciodată în privința aceasta. Mai rău a fost când am început să văd cum alții “îmi furau visul”. Atunci, abia atunci am decis să acționez, astfel că am început nu doar să mă uit și să dau like-uri  prietenilor mei/ cunoștintelor mele pe rețelele de socializare, ci și să mă informez mai mult despre acest domeniu, la care eu doar visam, fără să știu ce presupune exact, care sunt avantajele și dezavantajele acestuia șamd.
În urma celor menționate mai sus, am decis să aplic. Acesta a fost pasul cel mai important. Așa cum poate bine cunoașteți expresia: “Vrei să câștigi la loto, dar nu joci, maică”, vă îndemn să “jucați” și să o faceți la timp. Nu mai stați pe gânduri, aplicați și participați la interviuri.

 

La câte interviuri cu companii aeriene ai participat până fii învingătoare? 

Am participat la 6 interviuri Emirates. De trei ori am picat la CV drop, iar de alte trei ori am reușit să ajung în etapa finală, în care am suținut interviul care se afla la un singur pas către succes, însă cumva niciodată nu a venit mult așteptatul Golden Call, ci doar mail-ul cu regretata notificare, standard de altfel și fără nici un feedback, prin care eram anunțată că din păcate nu am fost selectată în acea sesiune și cu mențiunea că trebuie să aștept 6 luni pentru a deveni eligibilă și a putea aplica din nou. Pe data de 16.03.2019 mi-am spus că merită să-mi dau o șansă și să încerc și la o altă companie aeriană, deoarece ar fi păcat să nu activez în domeniul la care de foarte mult timp aspiram. Am făcut foarte bine, pentru că a fost unicul interviu cu Gulf Air și a fost și cel învingător.oana gulf air 3 Interviu cu Oana, stewardesă Gulf Air: Microbul zborului era instalat bine în sufletul meu, parcă pus la dospit

Cum a decurs interviul Gulf Air? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

Interviul Gulf Air a fost foarte solicitant, cu toate acestea nu am avut emoții deloc, deoarece aveam deja experiența interviurilor de acest gen. Despre cum decurge interviul per total, vă invit să urmăriți postările echipei Vreau să fiu Stewardesă, acolo veți găsi toate detaliile necesare. Există un articol întreg despre cum decurg interviurile Gulf Air și o să vă placă la nebunie, deoarece fetele din acest proiect fac magie efectiv cu resursele pe care le au, pun totul frumos pe hârtie, ți-e mai mare dragul să le citești.

 

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Totul este relativ! Cred că au rezonat pur și simplu cu mine. Am încercat să dau tot ce e mai bun și se pare că am reușit să le cuceresc pe cele 2 recrutoare, Raluca și Sana. Prin voi, le mulțumesc în fața lumii întregi, că mi-au dat aceată șansă și că în sfârșit “îmi iau zborul”.

oana gulf air 4 Interviu cu Oana, stewardesă Gulf Air: Microbul zborului era instalat bine în sufletul meu, parcă pus la dospit

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs pregătitor Vreau să fiu Stewardesă? Cum ți s-a părut și în ce măsură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii Vreau să fiu Stewardesă?

Mai mult decât perfect. Interesant. Nemaipomenit, bine structurat, punctual. Unanimitatea este ceva rar întâlnit, voi reușiti să faceți asta cu noi, cursanții voștri, ne aduceți în unanimitate, iar pentru asta mă înclin. Nelimitat în resurse pentru a face din noi candidatul perfect pentru oricare din companiile aeriene de top la nivel global. Autentic.
Trainerii sunt minunați, profesioniști și deschiși. Prin mâna lor trec multe caractere, iar ei reușesc să le șlefuiască și să le ajusteze, în funcție de nevoi și doar cât trebuie! Toate cele menționate mai sus m-au ajutat să plec de la acest curs mai bogată și cu o experiență extraordinară ce îmi va rămâne în suflet pe viață.oana gulf air Interviu cu Oana, stewardesă Gulf Air: Microbul zborului era instalat bine în sufletul meu, parcă pus la dospit

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

Vizitați centrul de pregătire Vreau să fiu Stewardesă, o să fiți cuceriți și o să vă doriți să le fi cunoscut de mai demult pe aceste ființe extraordinare, ce se ocupă de acest proiect senzațional.

Cum vezi relocarea într-o țară arabă?

Mă încântă la nebunie. Sunt convinsă că o să fie o experiență de neuitat.
P.S. Întrebați-mă peste un an și vă spun mai multe.oana gulf air 7 Interviu cu Oana, stewardesă Gulf Air: Microbul zborului era instalat bine în sufletul meu, parcă pus la dospit

Un mesaj pentru echipa Vreau  fiu Stewardesă 🙂

Îmi este atât de dragă și am să-i rămân veșnic recunoscătoare pentru tot ce mi-a oferit! Am câștigat atât de mult (tot ce am menționat mai sus) și am legat niște conexiuni cu niște oameni minunați, atât cu trainerii mei de suflet Anca, Rucs și Georgi, cât și cu ai mei colegi Tudor, Alina, Andreea, chiar și cu mine, Isabela, Alina, Iulia, Gabriela, Diana, Alexandra, Mihaela și Anca.
Țin să închei prin ai mulțumi celui mai frumos personaj din viața mea, Blits – fără de care nu știu dacă aș fi ajuns să vă cunosc. Îți mulțumesc că ai fost lângă mine și că mi-ai dat acest imbold!

 

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.