Nu am pașaport. Pot participa la interviul cu o companie aeriană?

Aceasta este probabil una din cele frecvente întrebări primite din partea cititorilor noștri. Odată cu fiecare recrutare de însoțitori de bord anunțată în Romania de o companie aeriană, căsuța noastră de email și secțiunea de comentarii este invadată de astfel de întrebări.

Așadar, poți participa sau nu la un interviu de angajare ca stewardesă dacă nu ai un pașaport valabil?

Toate companiile aeriene cer să ai o copie după pașaport printre actele cu care te prezinți la interviu. Însă, dacă nu ai acest document până la interviu, nu este chiar atât de grav. Dacă recrutorii te vor placea și își doresc să te angajeze vor trece peste acest aspect și îți vor cere ca imediat după recrutare să îți depui actele pentru eliberarea pașaportului.

Însă, e important să ai la tine măcar o copie după buletin, pe care să o incluzi în dosar. Dacă aplici online, la fel, folosește o copie dupa buletin, în caz că nu deții pașaport.

Atenție! Pașapoartele temporare NU sunt acceptate. Cu un astfel de pașaport nu poți intra pe teritoriul țărilor arabe, fiind obligatoriu să ai unul valabil 5 ani. Așa că mare atenție atunci când aplicați pentru emiterea acestui document: aveți grijă să fie unul pe 5 ani, ca să nu aveți după probleme la angajare.

De știut: în Romania, un pașaport valabil 5 ani se emite in 14 zile lucrătoare, iar costul pentru eliberarea lui este în jur de 300 lei.

Vino la cursul pregătitor Vreau sa fiu Stewardesă.Vei avea parte de 4 zile de training de specialitate alături de un trainer cu peste 10 ani experiență în aviație, vei exersa probele de la interviuri și vei afla totul despre aviație. Echipa noastra va avea grijă să te prezinți la următoarele recrutări cu CV și fotografii perfecte. Detalii și înscrieri aici. 

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Nu am pașaport. Pot participa la interviul cu o companie aeriană?

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.