“Cum ar fi să fiu stewardesă?” De la gând la realitate – interviu cu Nicoleta, viitoare stewardesă Wizz Air

Pentru mine ca trainer, cel mai frumos sentiment e acela de prietenie și de “chimie” cu cursanții mei. Momentul în care ei pășesc în sala de curs și-mi zâmbesc sparge gheața și-l consider primul indiciu că e începutul unui drum frumos către nori. Pe Nicoleta am cunoscut-o în iulie, la un curs de pregătire Vreau să fiu Stewardesă și m-am bucurat că, de la o prietenie de mult timp în mediul virtual, am reușită să ne găsim și în sala de curs.

Nicoleta e o fire caldă, blândă și foarte atentă la tot ce e în jur, tocmai de aceea cred ca a absorbit atât de ușor toate informațiile de la curs. Ulterior, a reușit să le și pună în practică cu succes, trecând de toate probele interviului Wizz Air de la București. Iată mai jos povestea ei:

Cine este Nicoleta și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

O întrebare pe cât de simplă, pe atât de dificilă deoarece pot spune faptul încă sunt în căutarea răspunsului. Nicoleta pe care îmi doresc ceilalți o vadă este o fata simplă, un geamăn de 22 de ani care, dacă în urmă cu ceva timp era aerian doar la figurat, în scurt timp fi cu capul în nori și la propriu. Îmi place cred despre mine sunt un om bun. De altfel, bunica întotdeauna îmi spune cel mai frumos din lume este omul bun și sunt convinsă acest gând m-a ajutat fiu omul care sunt astăzi.

nicoleta wizz air 11 610x1024 Cum ar fi să fiu stewardesă? De la gând la realitate   interviu cu Nicoleta, viitoare stewardesă Wizz Air

Cum ai activat în tine “microbul” zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

M-am „îmbolnăvit”  de zbor acum mult timp, de pe băncile gimnaziului, nu cred aveam mai mult de 15 ani. „Microbul” zborului s-a infiltrat fără îmi dau seama, pur și simplu m-am întrebat „Cum ar fi fiu stewardesă?” Dacă la început era doar un gând, cu timpul a devenit un vis și astăzi o realitate.

nicoleta wizz air 5 610x1024 Cum ar fi să fiu stewardesă? De la gând la realitate   interviu cu Nicoleta, viitoare stewardesă Wizz Air

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Întotdeauna am fost o fire care se plictisește destul de repede. Dacă este un lucru de care tem, acela este gândul de a avea o viață plictisitoare, obișnuită. Mi-am dat seama dorință de a fi însoțitor de bord era mai mult decât un vis deoarece nu era zi nu gândesc la asta. Am început citesc, caut informații despre cum ajungi mai exact însoțitor de zbor. Urmăream paginile oficiale ale companiilor aeriene și știam când urma fiecare Open Day de la noi din țară.

Următorul pas a fost admiterea la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, unde am avut șansă îmi perfecționez nivelul de engleză și franceză. Nu în ultimul rând, o alegere foarte importanta a fost și decizia de a urma cursul pregătitor Vreau fiu Stewardesă –  un curs la finalul căruia eram sigură de faptul aceasta este „meseria” pe care mi-o doresc.

Cred ce m-a atras cel mai mult în lumea aceasta au fost uniformele. Este o lume în care poți fi simplu și sofisticat în același timp și acesta cred este cel mai frumos sentiment.

%name Cum ar fi să fiu stewardesă? De la gând la realitate   interviu cu Nicoleta, viitoare stewardesă Wizz Air

La câte interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingătoare? 

Primul meu interviu a fost în August 2018,  pentru cei de la Ryanair. A fost un interviu la care am primit un răspuns pozitiv, însă faptul eram în ultimul an la facultate a făcut cumva prioritizez altfel lucrurile la vremea aceea. Un an mai târziu, în Septembrie, mi-am îndeplinit cel mai frumos vis: interviul pentru Wizz Air.

nicoleta wizz air 10 819x1024 Cum ar fi să fiu stewardesă? De la gând la realitate   interviu cu Nicoleta, viitoare stewardesă Wizz Air

Cum a decurs interviul Wizz Air? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

Nu este un secret faptul interviul Wizz Air este unul destul de dificil. Și chiar este. Probele au fost destul de solicitante, iar ochii echipei de recrutori urmăreau fiecare detaliu. Structura interviului nu a fost o surpriză, simulasem deja toate probele la cursul Vreau fiu Stewardesă. Ce era nou, erau emoțiile; și nu erau puține. Prima probă a fost cea de Personal Presentation. Personal, o consider cea mai importantă probă deoarece atunci este momentul când recrutorii te văd și doar atunci ai șansă îi faci te placa și fiu sinceră, am simțit „click-ul” față de cele trei recrutoare încă de când am intrat în sală.

După prima probă, din 66 de omuleți, am rămas în jur de 15 pentru cea de-a doua. Eram cumva la extreme. Eram foarte fericită de faptul trecusem de prima probă, însă nu puteam bucur din tot sufletul, urma proba de Role Play și nu simțeam destul de sigură. Rând pe rând, colegii ieșeau și fiecare spunea cam același lucru: „este foarte greu”. Odată ajunsă în fața recrutoarelor, situația descrisă pe bilet punea față în față cu un pasager dificil care nu dorea își așeze geanta în compartimentul de deasupra capului.

Cred cele mai importante ”trucuri” care m-au ajutat la îndeplinirea cu succes a probei au fost zâmbetul, calmul și atitudinea pozitivă – de altfel, portretul însoțitorului de zbor ideal.

Au urmat apoi proba de grup, prezentarea companiei și, în cele din urmă, interviul final, la care am avut șansa fim doar 5 candidate, urmând primească mail-ul doar două din noi.

nicoleta wizz air 768x1024 Cum ar fi să fiu stewardesă? De la gând la realitate   interviu cu Nicoleta, viitoare stewardesă Wizz Air

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Îmi place cred reușesc fac ușor plăcută de către cei din jur și fiu sinceră, am simțit asta încă de la prima proba. Nu cred am făcut ceva în mod deosebit, am fost eu pur și simplu. Este posibil ca pentru prima oara în 22 de ani fi fost mulțumită și împăcată cu mine poate 100% pentru fusesem eu 100% și fusesem plăcută.

Pe lângă job-ul la care visam dintotdeauna, interviul acesta mi-a adus și confirmarea faptului simplitatea și naturalețea rămân valori „actuale”.

nicoleta wizz air 7 819x1024 Cum ar fi să fiu stewardesă? De la gând la realitate   interviu cu Nicoleta, viitoare stewardesă Wizz Air

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs pregătitor Vreau sa fiu Stewardesă? Cum ți s-a părut și în ce măsură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii Vreau sa fiu Stewardesă?

În echipa Vreau fiu Stewardesă am întâlnit oameni frumoși și dedicați. Urmăream de ceva vreme activitatea Ancăi de pe social media, atât în planurile ei legate de cursuri, cât și pe plan personal și am rezonat cumva cu ea din mai multe puncte de vedere. Astfel , decizia de a pregăti alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă are legătură directă cu Anca și cu dorința de a o cunoaște personal. La curs, așteptările nu mi-au fost doar confirmate, ci depășite. Zilele de curs m-au ajutat îmi depășesc anumite frici, îmi depășesc anumite bariere și îmi dau seama totul este posibil dacă îți dorești din tot sufletul. Și eu mi-am dorit.

nicoleta wizz air 9 768x1024 Cum ar fi să fiu stewardesă? De la gând la realitate   interviu cu Nicoleta, viitoare stewardesă Wizz Air

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplu și să lucreze ca însoțitori de bord? 

încurajez schimbați statutul de cititor, în cel de cursant! Acest curs de pregătire poate fi văzut și un exercițiu de „self-esteem”. Nicoleta de la începutul cursului pregătitor clar nu a mai fost cea de la sfârșitul lui, și asta într-un sens cât se poate de bun și benefic pentru ea.

nicoleta wizz air 2 813x1024 Cum ar fi să fiu stewardesă? De la gând la realitate   interviu cu Nicoleta, viitoare stewardesă Wizz Air

Un mesaj pentru echipa Vreau sa fiu Stewardesă 🙂

Cu siguranță cea mai frumoasă răsplată a eforturilor voastre o primiți de fiecare dată când priviți norii și când știți ați avut poate cea mai mare contribuție în îndeplinirea visurilor fiecărui cursant. bucur am avut șansa cunosc oameni calzi, care își practică pasiunea cu profesionalism deoarece la Vreau fiu Stewardesă, nu doar strada e Frumoasă, ci și oamenii!

 

Te pregătim să treci cu succes de interviul cu orice companie aeriană:

1.Pregătește-ți engleza pentru interviul cu orice companie aeriană la cursul English for Cabin Crew. Un curs unic în România conceput special pentru candidații care vor să își îmbunătățească nivelul de limba engleză, în care te ajutăm să comunici mai ușor, îți dezvoltăm vocabularul și tehnicile de public speaking, exersăm probele interviului și îți pregătim un CV perfect. Detalii și înscrieri aici.

2.Cursul de pregătire pentru însoțitori de bord te ajută să treci cu succes interviul la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

3.Pentru a aplica pentru un post de însoțitor de bord vei avea nevoie de un CV. Noi te putem ajuta prin a construi un CV personalizat care va face diferența în fața recrutorilor. Detalii aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.