Mihaela, viitoare stewardesă Smartlynx, și povestea primilor ei pași printre nori

În februarie, Mihaela a primit vestea aceea frumoasă în urma căreia îți relochezi biroul direct printre nori. Pe 13 februarie a participat la un interviu Smartlynx la București, iar câteva zile mai târziu a aflat că va lucra ca însoțitor de bord pentru această companie în cel mai scurt timp.

Pe Mihaela am cunoscut-o la finalul lunii octombrie 2016 când a venit la unul din cursurile noastre pregătitoare de o zi. Astăzi am provocat-o să ne răspundă la întrebări despre cum a decurs interviul Smartlynx și cum au fost primii ei pași către o carieră de însoțitor de bord.

Când te-ai gândit prima dată că vrei să devii însoțitor și ce anume te-a motivat să alegi o astfel de carieră? 

Nu am știut din totdeauna că îmi doresc să fiu însoțitor de bord, însă am știut că trebuie să lucrez cu și pentru oameni. Pe perioada facultății am avut diverse internshipuri, iar unul dintre ele s-a desfășurat în aeroport. Lucram foarte mult cu pasagerii, așa că atunci am luat pentru prima dată în considerare posibilitatea unei cariere în aviație. Meseria de cabin crew nu se întâmplă între patru pereți într-un birou, iar asta a fost principala mea motivație.

Ce știai despre această meserie înainte de a merge la interviu? Ce anume te atrăgea atât de mult?

Înainte de a lua această decizie, m-am documentat foarte mult. Citeam orice găseam cu și despre însoțitorii de bord. Am epuizat articolele de pe Vreau să fiu stewardesă. În plus, timp de un an, am locuit cu o prietenă care terminase Școala de Aviație și se pregătea să devină cabin crew. Ajunsesem să știu destul de multe despre avioane. Cred că într-un fel, m-am molipsit de la ea :)). Ce m-a atras cel mai mult este experiența relocării și oportunitatea de a lucra într-o companie multiculturală. Cred că asta mă va ajuta să mă dezvolt nu doar profesional, ci și personal.

2016 08 08 19 37 23 618 1024x682 Mihaela, viitoare stewardesă Smartlynx, și povestea primilor ei pași printre nori

Cum te-ai pregătit pentru interviurile cu companii aeriene? La câte ai participat până să reușești?

Când m-am hotărât să încerc, m-am înscris la cursul intensiv, de o zi, organizat de voi. Am fost la 3 interviuri, iar de 2 dintre ele am trecut cu succes. În cele din urmă, am ales să încep colaborarea cu SmartLynx.

Ce influență au avut asupra ta cursurile Vreau să fiu Stewardesă, ceea ce ai citit la noi pe site și interacțiunea cu echipa de traineri?

Ceea ce am citit pe site a fost o motivație în plus să îmi doresc această meserie. Interacțiunea cu trainerii a fost o experiență deosebită și care m-a încărcat cu foarte multă energie pozitivă. În ziua cursului am învățat cum să ne pregătim și cum să ne prezentăm în fața recrutorilor. Pe lângă asta, eu am legat o frumoasă relație de prietenie cu una dintre celelalte cursante, deci, un motiv în plus pentru care să fiu recunoscătoare echipei Vreau să fiu stewardesă. 🙂

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine dintre toți candidații care au aplicat?

Când am ajuns la interviul final, față în față cu recrutoarele, mi-au spus că au remarcat faptul că am fost numai un zâmbet în ziua respectivă. Atitudinea pe care o afișezi atât în timpul probelor, cât și al pauzelor reprezintă prinicipala ta carte de vizită. Cu siguranță a contat și spiritul de echipă din timpul probelor de grup.

2015 07 29 00 40 29 658 e1489571070869 833x1024 Mihaela, viitoare stewardesă Smartlynx, și povestea primilor ei pași printre nori

Cum a decurs interviul?

Înainte de a ajunge la assessment day, este important să precizez că am avut și un interviu pe Skype, care a durat aproximativ 10 minute. Întrebările au fost de tipul: “Unde te vezi peste 5 ani?” / ”Care sunt punctele tale slabe, dar cele tari?” Interviul din București a început cu un mic test, grilă, de engleză. În urma acestuia, s-a făcut o primă selecție. Am continuat cu două probe de grup: prima de ice breaking, în cadrul căreia trebuia să ne cunoaștem între noi. A doua a presupus să formăm echipe de câte 5 și să inventăm o țara. A trebuit să precizăm ce produce țara noastră și să ne alegem alte 3 tări existențe, pentru parteneriat. Țara noastră s-a numit 2xFAME (am format numele din inițialelor prenumelor noastre) și am spus că produce celebrități pentru Hollywood. Una dintre țările partenere a fost România, pentru că aici sunt mulți oameni talentați :)). Recrutoarele au apreciat creativitatea și spiritul jucăuș. Ba chiar au fost amuzate, ceea ce înseamnă că ne-am atins scopul la proba de grup. A urmat apoi interviul final, unde am fost lăsată timp de 3 minute să vorbesc despre mine. A continuat cu întrebări pe baza experienței anterioare, iar totul a durat în jur de 10 minute. Ziua s-a încheiat cu testul final de engleză: o parte de listening, o parte de reading, grammar și writing (după modelul testelor de Cambridge).

2015 07 29 00 29 51 952 682x1024 Mihaela, viitoare stewardesă Smartlynx, și povestea primilor ei pași printre nori

Cât a trecut de la interviu până când ai primit DOJ-ul?

Interviul a avut loc luni, pe 13 februarie, iar răspunsul l-am primit duminică seară, în aceeași săptămâna.

Un sfat pentru un viitor însoțitor de bord. 

Sfatul meu pentru orice viitor însoțitor de bord este să nu se descurajeze, dacă nu reușește după prima încercare. Aviația este un domeniu complex și în continuă dezvoltare, iar companiile aeriene, din fericire, sunt numeroase. Bineînțeles că, oricui nu se simte suficient de pregătit pentru acest tip de interviu, îi recomand să urmeze unul dintre cursurile Vreau să fiu stewardesă. Așadar, multă ambiție și perseverență!

Un mesaj pentru echipă Vreau să fiu Stewardesă 🙂

Echipei Vreau să fiu stewardesă nu pot decât să-i mulțumesc și să-i doresc să continue cu sucess acest minunat proiect, pentru a oferi cât mai multe aripi.

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. 

2 Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.