“Am simțit că locul meu este alături de familia Emirates” – Mihaela, fostă cursantă

După cum susține și aceasta, conștient sau nu, multe lucruri pe care le-a făcut până în prezent au pregătit-o pe Mihaela pentru jobul de stewardesă Emirates. Specializarea pe domeniul lingvistic a fost unul dintre pașii cei mai evidenți, astfel încât, în prezent, stăpânirea limbii arabe și persane o ajută zi de zi în activitatea sa ca stewardesă. În februarie 2019, Mihaela se înscria la un curs Vreau să fiu Stewardesă și 3 luni mai târziu își deschidea larg aripile în zborul spre Dubai.

Grupa de cursanți din care a făcut parte Mihaela a fost una, am putea spune, “de aur”. Aproape toate colegele sale s-au angajat ca stewardese la scurt timp după finalizarea cursului. Mai mult, toate s-au susținut și încurajat extraordinar de mult după finalizarea cursului, lucru care a contat enorm pentru fiecare din ele în tot procesul de recrutare plin de suișuri și coborâșuri. Ne amintim cu drag cum, înainte ca o parte din ele să plece din țară, am făcut o mică reunine la birou, cu tort și șampanie, ca să sărbătorim asemenea reușite. Pentru că asta înseamnă să fii o familie, nu-i așa? Cam acesta e spiritul Vreau să fiu Stewardesă!

Cine este Mihaela și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

Mereu cu zâmbetul pe buze, Miks radiază o energie pozitivă, pe care reușește să o transmită și celor din jur. Ambițioasă și perseverentă din fire, realizează cu succes tot ceea ce își propune. Loială și sufletistă, este prietena sinceră pe care te poți baza oricând, având mereu cuvintele potrivite la ea. Așadar, prin felul ei de a fi este persoana care duce la bun sfârșit orice promisiune și pe care te poți bazava fi acolo pentru tine.

%name Am simțit că locul meu este alături de familia Emirates   Mihaela, fostă cursantă

Cum ai activat în tine “microbul” zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Pe cât de clișeic sună, totul a pornit de la primul contact pe care l-am avut cu lumea aviației. Acest lucru s-a întâmplat acum 11 ani, primul zbor având destinația Dubai. Fiind întotdeauna atrasă de ce este nou și curioasă să descopăr cât mai mult, mi-a stârnit interesul un job care mi-ar da posibilitatea să călătoresc.

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Odată cu trecerea timpului, conștient sau nu, multe lucruri pe care le-am făcut până în prezent m-au pregătit pentru acest job. Pasionată de ramura umanistă, am absolvit un liceu cu această specializare, am susținut și examenele pentru obținerea atestatelor Cambridge și DELF. În paralel, în această perioadă am făcut parte și din grupul de dezbateri academice ARGO (Asociația Română pentru Gândire și Oratorie) care m-a ajutat să mă dezvolt pe partea de comunicare. Am continuat apoi cu Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, unde am ales ramura orientală, mai specific specializarea arabă-persană.

%name Am simțit că locul meu este alături de familia Emirates   Mihaela, fostă cursantăLa câte interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingătoare?

Un lucru l-am știut sigur: faptul că vreau să lucrez pentru o companie din Orient, deoarece este locul cel mai bun pentru a mă putea dezvolta din punct de vedere profesional. Deși la primul interviu Emirates nu am trecut de ultima probă către Final Interview, am participat și la un interviu susținut de Qatar, care a fost un succes. În tot acest timp, Emirates a rămas în sufletul meu, așa că am încercat și la Craiova, un oraș special care mi-a purtat noroc.

Cum a decurs interviul Emirates? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

În ceea ce mă privește, interviul Emirates a decurs natural, deoarece de la prima interacțiune am simțit că locul meu este alături de familia Emirates. Încrederea în forțele proprii, atitudinea optimistă și emoțiile constructive au dus la răspunsul pozitiv. Despre cum decurge interviul per total, vă invit să urmăriți și postările echipei „Vreau să fiu Stewardesă”. Cu siguranță veți găsi toate detaliile necesare, deoarece există articole întregi pe această temă, iar fetele fac o treabă excelentă în a transmite și a concretiza informația.

%name Am simțit că locul meu este alături de familia Emirates   Mihaela, fostă cursantăDe ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Consider că am reușit să impresionez și să rezonez cu recrutoarea prin naturalețea și pasiunea de care am dat dovadă. Cumva am transmis această siguranță și încredere de sine din primul moment în care am interacționat. Fiecare are propriul secret al succesului, iar pentru mine în viață totul se rezumă la a face ceea ce îți place.

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs pregătitor “Vreau să fiu Stewardesă”? Cum ți s-a părut și în ce măsură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii “Vreau să fiu Stewardesă”?

Pot spune că “Vreau să fiu Stewardesă” nu este o simplă echipă, ci o familie compusă din oameni minunați, autentici care dau dovadă de profesionalism, deschidere și pasiune în tot ceea ce fac. Vă mulțumesc încă o dată pentru ajutorul necondiționat pe care îl oferiți și pentru faptul că am putut lega conexiuni cu niște oameni extraordinari! andreea stewardesa emirates 1 Am simțit că locul meu este alături de familia Emirates   Mihaela, fostă cursantăandreea stewardesa emirates 6 Am simțit că locul meu este alături de familia Emirates   Mihaela, fostă cursantă

%name Am simțit că locul meu este alături de familia Emirates   Mihaela, fostă cursantă

Ce sfat ai oferi cititorilor “Vreau să fiu Stewardesă” care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

Sunt de părere că un singur lucru face visurile imposibile: frica de eșec. Așadar, să nu aveți limite, deoarece atunci când vă doriți ceva cu adevărat tot Universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău. Imaginația omului nu are limite, de aceea folosiți-vă de acest atuu.

%name Am simțit că locul meu este alături de familia Emirates   Mihaela, fostă cursantă

Cum vezi relocarea într-o țară arabă?

Având în vedere că este prima experienţă în afara ţării, este și o provocare de a ieși din zona de comfort. Mă încântă faptul că voi avea oportunitatea de a locui într-o ţară civilizată, într-o societate și cultură complet diferită faţă de cea în care am crescut. Sunt o fire deschisă, așa că o să trăiesc și experiențe noi într-un oraș dinamic și plin de viață. Așadar, sunt sigură că pentru mine nu o să fie o problemă acomodarea.

Un mesaj pentru echipa “Vreau să fiu Stewardesă” 🙂

Keep up the good work because you’re doing amazing, girls!

Poveștile colegelor de curs ale Mihaelei, care la fel ca ea, și-au împlinit visul de a lucra pentru mari companii aeriene, le puteți citi aici: 

Interviu cu Oana, stewardesă Gulf Air: “Microbul” zborului era instalat bine în sufletul meu, parcă pus la dospit
Alina – fostă cursantă, viitor însoțitor de bord Emirates: “De fiecare dată când ajungeam la aeroport, simțeam un sentiment de libertate”
Interviu cu Andreea – fostă cursantă, viitoare stewardesă Emirates: “Aplicat – Promovat – Zburat”
Alexandra, stewardesă Emirates: “Am emanat prin toți porii dorința de a deveni cabin crew”
Povestea Alinei și pașii care au călăuzit-o către Dubai
Două interviuri de succes și o pereche de aripi roz – Află povestea Dianei

Te pregătim să treci cu succes de interviul cu orice companie aeriană:

1.Cursul de pregătire pentru însoțitori de bord te ajută să treci cu succes interviul la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

2.Pentru a aplica pentru un post de însoțitor de bord vei avea nevoie de un CV perfect, conform cerințelor marilor companii aerieen. Noi te putem ajuta prin a construi un CV personalizat care va face diferența în fața recrutorilor. Detalii aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.