Mihaela, stewardesă Qatar: Cea mai bună investiție este cea în educație

Mihaela e pentru mine cel mai bun exemplu al omului care își depășește toate limitele. Acum doi ani, când am cunoscut-o, abia începuse să învețe engleza, motivată fiind de a obține în viitor jobul de însoțitor de bord. A luat-o de la 0, căci era începătoare și nu s-a lăsat învinsă de greutăți. A știut că cea mai bună investiție este în educație și, în acești doi ani, nu a renunțat niciodată la a se pregăti la limba engleză, nici chiar atunci când a trecut de interviul Qatar Airways și urma sa plece în Doha.

Ce mi se pare și mai frumos este că faptul că o contribuție semnificativă în drumul Mihaelei către nori au avut-o și colegii de la cursurile Vreau să fiu Stewardesă pe care le-a urmat, cât și alți cursanți de-ai noștri cu care a ținut legătura și au încurajat-o să pășească cu încredere pe acest drum. O dovadă în plus despre cât de frumoasă e marea familie Vreau să fiu Stewardesă și cât de util este să ai lângă tine oameni cu care împarți același vis. Iată mai jos povestea Mihaelei, în prezent stewardesă Qatar Airways.

Cine este Mihaela și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

Mihaela este o luptătoare!! De-a lungul anilor m-am luptat cu frici, emoții negative, oameni, examene, interviuri, boli și am ieșit câștigatoare! Încerc întotdeuna să mulțumesc pe toată lumea și m-am lăsat de multe ori pe locul doi ca să mulțumesc pe cei din jur! Sunt o prietenă devotată, îmi iubesc prietenele și știu că și ele mă iubesc pe mine. La prima vedere multora le-am părut arogantă, poate din cauza faptului că sunt în zodia balanță și îmi schimb starea ușor, dar după câteva întâlniri cu mine m-au iubit. Sunt copilăroasă, îmi plac oamenii pozitivi, care își doresc să evolueze și îmi place să aduc un aport la succesul unui om.

Cum ai ajuns să-ți dorești un job de stewardesă? Ce a activat în tine “microbul aviației”?

Am zburat de câteva ori și credeam că pentru a fi însoțitor de bord rebuie să faci o școală specială încă de mică. Într-o zi, o colegă de muncă mi-a povestit despre prietena ei cum a devenit însoțitor de bord la Qatar Airways și nu i-a trebuit nicio școală specială, așa cum gândeam eu. (notă Vreau să fiu Stewardesă – ca să obții un job de însoțitor de bord la majoritatea companiilor aeriene NU este necesar să urmezi o școală de aviație. Puteți citi mai multe pe acest subiect aici.)

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Am început să caut informații pe Internet despre acest job și am dat de pagina voastră. Mi-a stârnit interesul imediat, doar că m-a cuprins teama din cauza faptului că engleza mea lipsea cu desăvârșire. Nu am mai stat pe gânduri și am căutat o profesoară de engleză, pentru că nu voiam să vin la primul curs al vostru și să mă fac de râs. Am găsit o profesoară extraordinară, Adriana, care mi-a devenit și prietenă și care m-a motivat întotdeauna! Uneori doar ea și cursurile voastre îmi dădeau speranță că voi reuși să îmi îndeplinesc visul!

Prin câte interviuri ai trecut ca să primești acel mult sperat “DA” din partea unei companii aeriene. Ce ai învățat din fiecare experiență de interviu? Ce te-a ținut motivată să reaplici?

Am fost la 3 interviuri, toate Qatar Airways, la primul nu am reușit să trec de testul scris de engleză, iar la cel e al doilea de Open Day. Apoi a devenit o obsesie. Nu mai voiam să fac nimic în afară de meditații. Nu mă motiva jobul meu, nu mi mai plăcea ceea ce fac, simțeam că nimeni nu mai crede în mine, iar eu am devenit tot mai ambițioasă pentru că nu voiam să îmi dezamăgesc părinții, profesoara, pe voi și pe cei care m-au susținut! Fiecare interviu a fost intens, cu multe emoții, recrutoarele au fost punctuale, profesioniste, însă eu nu eram în continuare sigură pe engleza mea. Pot să spun că m-au motivat colegii de la curs, care au luat interviul și îi vedeam pe Facebook în poze și filmări, erau mândrii de reușita lor, iar eu eram încă aici. Știam că va veni și rândul meu!

IMG 3630 Mihaela, stewardesă Qatar: Cea mai bună investiție este cea în educație

 

IMG 2549 Mihaela, stewardesă Qatar: Cea mai bună investiție este cea în educație

 De ce ai ales Qatar Airways?

Am ales Qatar Airways pentru că au venit să recruteze des la noi în țară, am urmărit pe pagina voastră cum a decurs fiecare interviu și îmi doream să merg într-o țara arabă, nu mi-am dorit să merg la o companie low cost și nu mi-am dorit să rămân în țară! Am ținut legătură cu colegii care au plecat să lucreze pentru Qatar Airways și mi-au oferit informații despre cum este să lucrezi pentru ei și nu mi-am mai dorit altceva.

Cum ți s-a părut interviul, dar recrutorii? Ai avut emoții?

Ultimul interviu a fost cel mai frumos!! Cu o zi înainte de interviu am venit la cursul vostru destinat special pentru interviu Qatar Airways, pentru a mă împrieteni cu cursanții ca să nu merg singură la interviu. M-am pregătit foarte bine și abia așteptam să aud un feedback de la tine ca să știu cât am mai evoluat și la ce nivel sunt față de ceilalți. Recrutoarele au fost foarte drăguțe și calde. La open day am fost aproximativ 300 de candidați, iar a două zi am rămas în jur de 80. Cei care am fost la curs ne-am pus toți pe un rând, iar după fiecare probă ne țineam de mână strâns și ne rugăm să nu fim eliminați. A fost unic și extraordinar de intens și de frumos. Nu a fost nimic care să mă pună în dificultate la interviu pentru că m-am dus sigură pe mine și foarte bine pregătită.

Țin minte că atunci când ai venit pentru prima dată la cursurile noastre, abia învățai engleza de câteva luni, de una singură. M-a impresionat atitudinea ta ambițioasă și modul în care luptai pentru visul tău. Spune-ne cum ai reușit să devii fluentă în engleză și să faci față unui interviu?

Nu am renunțat la meditații, nu am renunțat la Adriana și nici ea la mine, nu am renunțat la voi, am venit la toate tipurile de curs ale voastre și așa am început să prind încredere și engleza mea s-a îmbunătățit. Nici acum nu am renunțat la meditații. Tu, Anca, ai spus la un curs de al tău, faptul că cea mai bună investiție este în educație și m-ai încurajat să investesc în mine și să nu renunț la meditații.

Ai început aventura spre nori alături de echipa noastră la cursul English for Cabin Crew, apoi a urmat cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă și acum câteva luni ai revenit la noi la o pregătire de o zi pentru interviul Qatar Airways. În ce măsură crezi că aceste cursuri au contribuit la reușita ta cu Qatar Airways? Cum ți s-au părut trainerii?

Cursurile voastre sunt diferite fiecare, cu traineri diferiți și cu lucruri noi de învățat. Cursurile voastre m-au ajutat foarte mult. Mi-am depășit teama de a vorbi în fața mai multor oameni, m-ați învățat cât de important este limbajul corpului, am exersat de atâtea ori probele încât le știam pe de rost și am cunoscut oameni deștepți și frumoși cu care am legat prietenii. Îmi amintesc cu drag de Mona, care acum lucrează pentru Lufthansa, de Maya, care lucrează pentru Ryanair, Cecilia, Theo și alți oameni cu care țin legătura și mă așteaptă în Doha. Plus că CV-ul meu a fost impecabil datorită vouă.

curs15 grup 1024x683 Mihaela, stewardesă Qatar: Cea mai bună investiție este cea în educație

Știu că o contribuție la reușita ta a fost și legătura stransă pe care ai purtat-o cu un alt fost cursant de-al nostru, Theo (povestea lui poate fi citită aici), care acum e și el însoțitor de bord Qatar Airways. Se pare că în familia Vreau să fiu Stewardesă se leagă prietenii frumoase – în ce măsură a contat tot ceea ce ți-a transmis Theo despre procesul de recrutare la Qatar și sfaturile primite de la el?

M-am văzut cu Theo după ultimul lui interviu, al 12 lea dacă nu mă înșel. Radia de fericire și eram curioasă să îmi povestească amănunțit cum a decurs interviul. Țin legătura cu Theo și îmi răspunde cu drag la orice întrebare. Orice sfat ajută și orice informație în plus. O să îi pun lui Theo întrebări și în următoarea perioadă pentru că el deja a trecut prin niște etape prin care eu urmează să trec. Îi mulțumesc lui Theo, sper să vadă asta!

mihaela stewardesa 683x1024 Mihaela, stewardesă Qatar: Cea mai bună investiție este cea în educație

eveniment vreau sa fiu stewardesa 1024x683 Mihaela, stewardesă Qatar: Cea mai bună investiție este cea în educație

Ai vreo amintire frumoasă sau lecție importantă cu care ai rămas în urma cursurilor Vreau să fiu Stewardesă?

Am numai amintiri frumoase de la cursurile Vreau să fiu Stewardesă. Sper că și vouă v-am creat amitiri frumoase cu mine. Cea mai frumoasă amintire este petrecerea de anul trecut la care am participat. A fost o fostă stewardesă de la Emirates, care ne-a poveestit atâtea experiențe minunate, încât nu aveai cum să nu îți dorești să devii stewardesă.

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplu și să lucreze pentru Qatar Airways?

Sfatul meu este să urmărească cu interes probele care se dau la interviu, să pună multe întrebări dacă vor să afle informații, să participe la cursurile voastre pentru a scăpa de emoții și pentru a-și corecta greșelile și să se ducă cât mai bine pregătiți. CV-ul să fie perfect, grooming-ul de asemenea și să nu lase pe nimeni să-i descurajeze. Eu sunt deschisă dacă au orice întrebare.

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă 🙂

Vă sunt foarte recunoscătoare, vă recomand cu drag oricui, vă mulțumesc enorm pentru răbdare și pentru că am avut ocazia să vă întâlnesc și să-mi croiesc drumul către nori. Ați avut un aport enorm la reușita mea și o să țin legătură cu voi și pe viitor. După Qatar Airways, aviația privată îmi face cu ochiul! Mulțumesc Anca, Georgiana și Cristina! You are the best!!

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

5 Comments
 • Olivia
  Posted at 18:11h, 07 mai Răspunde

  Buna seara.
  Un interviu superb! Si ma regasesc f.mult in el. Spuneti mi va rog cum as putea intra in legatura cu ea? Am vazut ca in ultima parte a interviului chiar spune ca este deschisa oricarei intrebari.
  Va multumesc.
  Seara minunata!

  • Rucsandra Mihai
   Rucsandra Mihai
   Posted at 13:21h, 08 mai Răspunde

   Bună Olivia,

   Dacă te putem ajuta cu răspunsuri legate de compania Qatar, nu ezita să ne contactezi!
   O zi frumoasă!

   Rucsandra

 • Olivia
  Posted at 14:45h, 08 mai Răspunde

  Buna ziua.
  Va multumesc frumos pentru amabilitate si promtitudine.
  Am intrebat de contactul Mihaelei deoarece si eu stau rau cu engleza si voiam sa stiu cu cine a facut meditatie la engleza deoarece este f.important sa gasesti asa un meditator cum a gasit ea. Plus ca mi doresc sa fac 1-2 cursuri individuale la dvs dar dupa cum am spus si mai sus engleza mea nu e ok deloc.
  Si nu stiu cum sa procedez.
  Va multumesc.
  O zi minunata!

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 18:47h, 08 mai Răspunde

   Dragă Olivia,

   Daca imi scrii in privat un email iti pot da toate contactele Mihaelei, cred ca e cel mai simplu asa. Te imbratisez cu mult drag!

 • Olivia
  Posted at 14:12h, 09 mai Răspunde

  Buna ziua.
  V am scris in privat. Va multumesc frumos pentru ajutor. Sunteti niste persoane deosebite. Abia astept sa pot veni la cursurile dvs.
  O zi frumoasa in continuare.

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.