Drumul către nori prin ochii Melisei – Un interviu norocos și o determinare desăvârșită

Melisa este un suflet cald, deschis, care recunoaște că a fost fascinată iremediabil de eleganța însoțitorilor de bord și a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a se alătura lor! Plină de curaj și cu o determinare desăvârșită, fosta noastră cursantă a obținut aripile la care visa încă de la primul ei interviu cu o companie aeriană. Astfel, ea urmează să zboare pentru compania Ryanair și îi îndeamnă pe toți care își doresc o carieră în aviație să lupte pentru visurile lor!

Cine este Melisa și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

Melisa este o persoană optimistă, determinată care atunci când are un țel face orice îi stă în puteri pentru realizarea lui. Fiind o fire perfecționistă, atunci când are de îndeplinit un task își dă silința pentru a-l duce la bun sfârșit. De asemenea, este o persoană care la prima vedere pare timidă, însă odată ce ajungi să o cunoști îți dai seamă că este opusul.melisa ryanair Drumul către nori prin ochii Melisei   Un interviu norocos și o determinare desăvârșită

Cum ai activat în tine “microbul” zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Dorința de a deveni însoțitor de bord a luat naștere nu cu mult timp în urmă. Atitudinea pozitivă și eleganța persoanelor care practică această meserie m-au captivat în timpul unui zbor către Italia. Din acel moment am început să fiu din ce în ce mai atentă la gesturile lor, felul în care interacționează cu pasagerii și la stilul vestimentar pe care îl au și îl poartă cu mândrie.

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

După ce mi-am dat seama că m-aș potrivi acestui job, am început să mă documentez din dorința de a afla ce calități sunt necesare pentru a deveni cabin crew. Următorul pas a fost să iau legătura cu o cunoștință care practică această meserie pentru a afla cât mai multe “inside stories”, atunci mi-a fost recomandată pagina Vreau să fiu stewardesă și m-am hotărât că vreau să particip la “Cursul pregătitor pentru interviul la o companie aeriană”. În cadrul acestui curs am învățat tot ce trebuie să știi despre participarea la un interviu de acest fel: de la atitudine, vestimentație și comportament, până la posibilele situații pe care le-aș putea întâmpina.

La câte interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingătoare? 

Toate cunoștințele pe care le-am dobândit au făcut în așa fel încât primul interviu susținut să fie cel norocos.

Cum a decurs interviul Ryanair? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

A fost un interviu de tip Assessment Day, adică a fost necesar să aplic online pentru a primi ulterior o invitație care nu a întârziat să apară. În data de 16 aprilie m-am prezentat la interviul care a avut două probe. Prima probă a constat în testul de engleză care a fost eliminatoriu, iar cea de a 2-a probă a fost interviul final. Niciuna dintre probe nu mi s-a părut dificilă deoarece m-am simțit sigură pe mine și pregătită de orice. Un rol decisiv în stăpânirea emoțiilor l-a avut și recrutoarea Linda, care prin felul ei de-a fi mi-a transmis o energie pozitivă. Astfel, pe toată perioada interviului m-am simțit de parcă aș vorbi cu o prietenă.melisa ryanair 2 Drumul către nori prin ochii Melisei   Un interviu norocos și o determinare desăvârșită

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Consider că experiența mea în domeniul ospitalier și încrederea de care am dat dovadă au fost factorii decisivi în alegerea ei. De asemenea, aceasta a ținut să menționeze că a fost impresionată de CV-ul meu la care a adăugat următoarele cuvinte “Keep it simple and sweet”.

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs pregătitor Vreau să fiu Stewardesă? Cum ți s-a părut și în ce măsură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii Vreau să fiu Stewardesă?

Participarea la cursul pregătitor Vreau să fiu stewardesă m-a ajutat să prind încredere în mine, să înțeleg ce presupune un interviu pentru o companie aeriană și să abordez atitudinea potrivită. Pentru trainerii Vreau să fiu stewardesă am doar cuvinte de laudă. Răbdarea, înțelegerea și calmul de care dau dovadă reprezintă un model comportamental demn de urmat.

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplu și să lucreze ca însoțitori de bord?

În acest domeniu este foarte important să ai o atitudine pozitivă, să empatizezi cu cei din jurul tău, să poți lucra sub presiune și să poți lucra în armonie cu colegii. Oricine se regăsește în cele menționate mai sus și își dorește o carieră în acest domeniu, să nu ezite să contacteze echipa Vreau să fiu stewardesă.

Cum vezi relocarea într-o altă țara?

Relocarea într-o altă țara nu reprezintă un impediment, ci din contră, reprezintă o șansă în îndeplinirea visului meu.melisaryanair 3 Drumul către nori prin ochii Melisei   Un interviu norocos și o determinare desăvârșită

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă 1f642 Drumul către nori prin ochii Melisei   Un interviu norocos și o determinare desăvârșită

Vă mulțumesc pentru că, pe lângă partea teoretică, ați împărtășit cu noi și experiențele voastre, reușind în acest fel să ne familiziarizati cu această meserie. Căldura, profesionalismul și atitudinea pozitivă de care ați dat dovadă reprezintă un model pentru mine. Sunt sigură că dacă nu aș fi participat la acest curs nu aș fi reușit să ajung până aici. Sunteți dovada vie că nu “Red Bull îți dă aripi”, ci “Vreau să fiu stewardesă îți dă aripi”.

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.