Marius, viitor însoțitor de bord Smartwings: „Al 4-lea interviu a fost cu noroc!”

Când zâmbește are gropițe în obraji și fața i se luminează. Marius ne-a cucerit din prima zi de curs, prin modul lui profesionist de a fi, interesul față de aviație și engleza impecabilă. Mi-am dat seama că va dura foarte puțin până să își primească aripile, căci orice companie aeriană și-ar dori un astfel de membru în echipa sa. Acum se află în training, la Praga, unde în curând se va alătura companiei cehe Smartwings. Iată povestea lui Marius:

Cine este Marius și cum l-ai descrie dacă ai fi prietenul lui cel mai bun?

Marius este genul de om căruia nu ii place rutina, căutând mereu ceva nou. Ca prieten al lui l-as descrie ca o persoană căreia îi place mult sa călătorească, sociabilă și mereu cu zâmbetul pe buze. O companie plăcută, alături de care nu te-ai putea plictisi prea ușor.

Cum ai activat în tine „microbul” zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Ca multe alte persoane, am visat la acest job pentru faptul că mi-ar fi oferit avantajul de a călători gratis. Întotdeauna am crezut că este foarte greu să devin însoțitor de bord, pâna într-o zi, când am decis să citesc despre cerințele acestui job. Așa am descoperit site-ul “Vreau să fiu Stewardesă“. Acolo am găsit toate informațiile necesare și m-am hotărât sa încerc!

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Când am fost sigur că vreau acest job, am petrecut foarte multe ore online, citind despre zilele de recrutare, după care am decis să particip la cursul “English for cabin crew “. Acolo am exersat toate probele, mi-am îmbunătățit engleza și am învățat sa îmi stăpânesc emoțiile.

La câte interviuri cu companii aeriene ai participat pana sa fii invingator?

Am mers la 3 inteviuri unde am trecut de primele probe, însa doar la una dintre ele am ajuns pâna la interviul final. Al 4-lea a fost cu noroc!

Cum a decurs interviul Smartwings? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți invingi emoțiile?

Spre deosebire de celelalte companii, cei de la Smartwings mi s-au părut mult mai organizați. Ne-au chemat pe parcursul a două zile, împărțiți în câte doua grupe (prima grupă la 09:00, a doua grupă la 13:00). Totul a mers foarte repede, ne-au prezentat compania, ne-au explicat foarte frumos tot ce avem de făcut, după care a urmat testul de engleză. A fost unul destul de greu, cel mai greu dintre cele pe care le-am dat la diferite companii (nivel B2). Cele două recrutoare au fost foarte plăcute, zâmbitoare, ne-am ‘împrietenit’ oarecum și așa au dispărut emoțiile. Totul a decurs natural, am râs împreună, au făcut și glume, dar au avut grijă să îmi adreseze diferite întrebări pentru a afla cât mai multe despre experiența mea. Interviul a durat cam 10-15 minute.
IMG 1303 e1552561293958 Marius, viitor însoțitor de bord Smartwings: Al 4 lea interviu a fost cu noroc!

Marius alături de Bianca și Adrian, alți 2 foști colegi de la curs care au devenit însoțitori de bord

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Prin faptul că am scăpat de emoții și am reușit să transformam interviul într-o discuție prietenească, în care nu doar răspundeam la întrebari și asteptam următoarea, cred că a contat când au făcut alegerea. Le-am privit în ochi, am zâmbit mult, am avut grijă să le strâng ferm mâna la plecare și am avut noroc! Au văzut că eu chiar îmi doream asta!IMG 0923 Marius, viitor însoțitor de bord Smartwings: Al 4 lea interviu a fost cu noroc!

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul cursului English for Cabin Crew? Cum ti s-a parut si in ce masura crezi ca te-a ajutat la interviu? Ce parere ai despre trainerii Vreau sa fiu Stewardesa?

Experiența  alături de „echipa “ Vreau sa fiu Stewardesă “ a fost una pe care aș repeta-o oricând! Pe lângă faptul că am exersat toate probele și am mers mult mai încrezător la interviuri, atmosfera a fost minunată. Zilele parcă au trecut într-o clipă și toți am fost triști la final. O atmosfera minunată, traineri minunați! Mă bucur mult că am ales să fac acest curs!
IMG 0917 Marius, viitor însoțitor de bord Smartwings: Al 4 lea interviu a fost cu noroc!

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplu și să lucreze ca însoțitori de bord?

Vreau să le transmit cititorilor să aibă încredere în ei și sa nu uite că orice este posibil!
Perseverență și răbdare!

Un mesaj pentru echipa Vreau sa fiu Stewardesa 🙂

Va mulțumesc foarte mult pentru felul in care v-ați comportat cu noi, pentru tot ce ne-ați învățat și pentru că împliniți visuri! Mai voiam sa știți ca apreciez enorm faptul că țineți legatura cu cursaIMG 0900 e1557157503408 Marius, viitor însoțitor de bord Smartwings: Al 4 lea interviu a fost cu noroc!nții pâna la angajare, chiar și după! Sunteți cele mai tari, mă bucur enorm ca v-am cunoscut! Vă pup, sunteți minunate!

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.