Interviu cu Maria – fostă cursantă, viitor însoțitor de bord Emirates: “Am reușit să impresionez prin politețe și răbdare”

Vă invităm să aflați povestea Mariei, fosta noastră cursantă, care nu a lăsat niciun obstacol să îi stea în cale atunci când a venit vorba de a-și împlini visul. Al treilea interviu a fost cel norocos, iar acum urmează să îmbrace uniforma Emirates și să afișeze zâmbete prin care își va cuceri pasagerii, așa cum și ea a fost cucerita, la rândul sau, de eleganța și frumusețea stewardeselor în timpul primului ei zbor.

Cine este Maria și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai buna?

Aș spune că Maria este o persoană ambițioasă, întotdeauna motivată și determinată să obțină cele mai bune rezultate. Este o prietenă de încredere, pe care te poți baza oricând și de la care vei primi cele mai bune sfaturi.

Cum ai activat în tine “microbul” zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Această pasiune s-a format acum mulți ani în urmă, când am zburat pentru prima dată cu avionul. Atmosfera de la bord, imaginea profesională a stewardeselor și, de asemenea, peisajul de la fereastra avionului m-au fermecat imediat. Din acel moment, acest gând a persistat de-a lungul timpului și s-a accentuat cu fiecare zbor.

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Datorită curiozității legate de acest domeniu, am început să mă informez imediat despre criteriile și ofertele existente. Neavând însă o idee exactă despre cum ar trebui să arate documentele pentru un interviu, m-am gândit că ar fi cel mai bine să particip la un curs și din fericire am descoperit echipa Vreau să fiu Stewardesă, pe care am urmărit-o cu interes mai mult timp.

La câte interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingătoare? 

Am participat la trei interviuri, însă doar la cel din urmă am reușit să ajung până la proba finală.

Cum a decurs interviul Emirates? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți invingi emoțiile?

Interviul a decurs relativ repede, urmând toate probele cunoscute – CV drop, 2 probe de grup și reach test. Aș putea spune că a doua probă de grup mi s-a părut puțin mai solicitantă, întrucât grupul nu a fost bine organizat în discuție, chiar dacă știam cum trebuie să mă comport. Emoțiile au fost și ele prezente, însă dorința de a trece de probe a fost mai mare decât acestea, așa că în acele momente m-am concentrat asupra a ceea ce aveam de făcut și de spus.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Cred că am reușit să impresionez recrutoarea prin politețe și răbdare. Nu am vorbit peste ceilalți colegi și întotdeauna mi-am exprimat părerea  în completarea ideilor acestora.

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs pregătitor Vreau să fiu Stewardesă? Cum ți s-a părut și în ce măsură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii Vreau să fiu Stewardesă?

Am participat la un curs intensiv de 4 zile în cadrul familiei Vreau să fiu Stewardesă. Aici am reușit să îmi completez cunoștințele despre domeniul aviației și despre ce implică acest job, iar echipa a făcut o treabă excelentă în realizarea pozelor profesionale și a CV-ului. În aceste zile am cunoscut oameni minunați, atât trainerii cât și colegii de curs, ulterior trainerii fiindu-mi alături pe parcursul tuturor etapelor interviurilor.
%name Interviu cu Maria   fostă cursantă, viitor însoțitor de bord Emirates: Am reușit să impresionez prin politețe și răbdare

0 Interviu cu Maria   fostă cursantă, viitor însoțitor de bord Emirates: Am reușit să impresionez prin politețe și răbdare

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

Îi sfătuiesc să se pregătească foarte bine înainte de a merge la interviu și să fie cea mai bună versiune a lor în ziua interviului. Dacă acesta este visul lor, să nu renunțe indiferent de opiniile celor din jur.

Cum vezi relocarea într-o țară arabă?

Nu am mai avut parte de o astfel de experiență până acum, așa că o văd ca pe o oportunitate unică și voi încerca să mă bucur cât mai mult de aceasta!

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă 🙂

Vă mulțumesc foarte mult pentru pregătirea, sfaturile și susținerea oferită atât în timpul cursului, cât și înainte de interviuri. Mă bucur că am parcurs acest drum împreună și că sunteți o echipă pe care mă pot baza oricând!

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.