Maria, fostă cursantă, stewardesă Laudamotion:”Am condus 638 km să-mi încerc norocul”

Maria este o fire ambițioasă și hotărâtă, iar atunci când iși dorește ceva, chiar și la 638 de km distanță, îl obține. Astfel că, după un drum lung parcurs cu mașina, s-a întors acasă cu jobul mult visat și astăzi este stewardesă Laudamotion. O voi lăsă pe ea să spună mai multe despre cum a început aventura ei printre nori.

Maria 1 Maria, fostă cursantă, stewardesă Laudamotion:Am condus 638 km să mi încerc norocul

Cum ai ajuns să zbori și ce te-a determinat să alegi această meserie?

În decembrie 2005 am avut ocazia să zbor pentru prima dată cu avionul. Am rămas plăcut surprinsă de profesionalismul membrilor echipajului de cabină. După terminarea studiilor am început să citesc tot mai mult despre această meserie. Simțeam în adâncul sufletului că această meserie mi se potrivește.

Te-ai pregătit în vreun fel înainte de interviu?

Înainte credeam că e necesar să urmez o scoală de aviație pentru a fi pe deplin pregătită să merg la un interviu. Însă, școala de aviație pe care am urmat-o m-a ajutat doar să înțeleg ce presupune această meserie într-un sens general.

*(puteți citi aici un articol pe larg despre motivele pentru care NU ai nevoie de o școală de aviație la angajarea ca stewardesă)

Ce m-a ajutat mai mult a fost faptul că am început să iau meditații la engleză. După mi-am cumpărat un bilet de avion Baia Mare – București și am urmat cursul English for cabin crew, alături de minunata Anca, care m-a întâmpinat zâmbitoare în sala de curs. Am cunoscut oameni minunați cu care am împărtășit pasiunea pentru aviație.

Cum a decurs recrutarea ta? Ai avut emoții?

Recrutarea a avut loc la un hotel lângă aeroportul din Viena. Mi-am pregătit bagajul și m-am decis să conduc până în Austria, 638 km să-mi încerc norocul. Nu era nimic sigur, știam că pot să merg până acolo și să nu fiu acceptată.

Interviul a început la ora 9 dimineața cu prezentarea companiei, continuând cu un test la limba engleză. În jurul orei 4 după-amiază am aflat și răspunsul pozitiv din partea recrutoarelor. Am fost foarte emoționată și fericită în același timp.

De ce crezi că ai fost ales/ă?

Pe tot parcursul interviului am încercat sa fiu pozitivă și sinceră. Am răspuns cu sinceritate întrebărilor puse de recrutare și  am discutat despre dificultățile întâmpinate la job-urile anterioare.

maria 2 Maria, fostă cursantă, stewardesă Laudamotion:Am condus 638 km să mi încerc norocul

Cum a fost pentru tine perioada de training?

Trainingul a fost foarte solicitant pentru mine, informația a fost vastă, dar foarte interesantă. Am încercat să profit de fiecare moment petrecut în sala de curs alături de colegii mei, unde ne-am ajutat reciproc dar și ne-am distrat.

Au fost 6 săptămâni intense, dar sunt recunoscătoare că am cunoscut oameni deosebiți printre care și 6 românce, ulterior legând o prietenie frumoasă cu ele și cu restul colegilor.

Ce îți place cel mai mult la jobul acesta? Există și aspecte mai puțin plăcute pe care un aspirant la aceasta meserie ar trebui sa le cunoască?

La job cel mai mult îmi place că lucrez cu colegi diferiți, ajungând să-mi fac prieteni noi, să învăț lucruri noi de la ei indiferent de vârstă. Un aspect mai puțin plăcut este lipsa unui program normal, iar faptul că uneori pasagerii care pot fi destul de dificili.

De cât timp lucrezi pentru compania aeriană Laudamotion? Ce ne poți spune despre această companie?

De aproximativ 3 luni am îmbrăcat uniforma roșie Lauda. Este o companie cu sediul în Viena care este în plină dezvoltare în momentul de față operănd  zboruri în 32 de țări și 93 de destinații.

maria 3 Maria, fostă cursantă, stewardesă Laudamotion:Am condus 638 km să mi încerc norocul

S-a întâmplat vreodată să întâlnești situații de urgență pe zbor? Cum ai reacționat? Dar pasageri care ți-au mulțumit pentru modul în care i-ai tratat? Ne poți da un exemplu?

Din fericire, până în momentul de față, nu am avut nicio situație de urgență la bordul aeronavei.

Pasagerii care ne mulțumesc pentru serviciile noastre mi se par foarte frumoși. Un simplu “mulțumesc“ chiar ne schimbă ziua și simți că efortul îți este apreciat

Care este cea mai frumoasă amintire pe care o ai de la zboruri?

Momentan nu am o “cea mai frumoasă amintire“, dar cu siguranța cu trecerea timpului o să existe. Cele mai plăcute zboruri din punctul meu de vedere sunt cele în care zbor împreună cu colegii cu care am petrecut 6 săptămâni în sala de curs .

Cum ai reușit să  împaci zborul cu viața personală? Poți păstra un echilibru între cele două?

În zilele mele libere călătoresc destul de des acasă în România și datorită faptului că distanța nu este atât de mare. Astfel, împac zborul și viață personală.

maria 5. Maria, fostă cursantă, stewardesă Laudamotion:Am condus 638 km să mi încerc norocul

Ai vreun sfat pentru persoanele care vor să devină însoțitori de bord?

Sfatul meu este să nu renunțe dacă simt că un astfel de job li se potrivește.

Să tină cont că nu este o meserie ușoară, vine la pachet cu multe responsabilități iar uneori vor fi nevoiți să interacționeze cu oameni care nu-i vor trata întotdeauna corespunzător.

Poate să fie o experiență minunată și merită încercată. Omul cât trăiește învață!

 

Te pregătim să treci cu succes de interviul cu orice companie aeriană:

 

  • 1. Cursul de pregătire pentru însoțitori de bord te ajută să treci cu succes interviul la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

 

  •  2. Curs de perfecționare a limbii engleze: Pregătește-ți engleza pentru interviul cu orice companie aeriană la cursul English for Cabin Crew. Un curs unic în România conceput special pentru candidații care vor să își îmbunătățească nivelul de limba engleză, în care te ajutăm să comunici mai ușor, îți dezvoltăm vocabularul și tehnicile de public speaking, exersăm probele interviului și îți pregătim un CV perfectDetalii și înscrieri aici.

 

  • 3. Cursuri la Madrid, Chișinău și Londra: Pentru cei aflați în afara țării organizăm în perioada următoare o serie de cursuri la Chișinău, Madrid și Londra. Consultă secțiunea noastră de cursuri și vezi ce ți se potrivește! 

 

  • 4. Pentru a aplica pentru un post de însoțitor de bord vei avea nevoie de un CV perfect. Noi te putem ajuta prin a construi un CV personalizat care va face diferența în fața recrutorilor. Detalii aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.