Primul interviu, prima reușită – povestea Lucianei, viitoare stewardesă Emirates

Atunci când ai curajul de a face o schimbare radicală în viața ta, înseamnă că vei reuși acest lucru, în ciuda oricărui obstacol. Luciana este ambițioasă și plină de energie pozitivă, iar acest lucru a fost observat cu siguranță și de recrutorii Emirates, care au decis că merită să îmbrace faimoasa uniformă bej. Și pentru că Luciana vrea totul sau nimic, primul ei interviu cu o companie aeriană a fost și primul succes în aviație, reușind să treacă de toate probele din prima încercare.

Cine este Luciana și cum ai descrie-o  dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

Luciana, o fată construită din optimism, veselie și mai ales încredere de sine, este exemplul perfect de persoană care îşi dorește și lucrează în fiecare zi la obținerea unei versiuni mai bune a propriei persoane.

%name Primul interviu, prima reușită   povestea Lucianei, viitoare stewardesă EmiratesCum ai activat în tine microbul zborului?

Pasiunea mea veșnică pentru tot ce înseamnă “nou”, dorință de a cunoaște și a interacționa cu oamenii, entuziasmul cu care privesc întotdeauna ziua de mâine și toate posibilitățile și oportunitățile care vin odată cu ea, speranță continuă de a vedea locuri noi și de a simți lucruri noi, au fost baza conturării carierei de succes pe care am visat-o. Întotdeauna mi-am dorit o profesie  care reprezinte, iar însumarea abilitaților mele mi-au îndreptat pașii spre o carieră printre nori.

%name Primul interviu, prima reușită   povestea Lucianei, viitoare stewardesă EmiratesCum ai trecut de la dorință la acțiune?

M-am privit într-o zi în oglindă și am încercat regăsesc. După câteva momente de reflexie, am  acceptat o posibilă realitate, care avea îmi schimbe viața: faptul trebuie fac o schimbare radicală. Atunci am înțeles sunt capabilă fac mult mai mult decât fac deja, pot fi încercuită de oameni cu aspirații și dorințe înalte, cât pot devin  mult mai mult decât sunt. Eram nerăbdătoare prind tramvaiul succesului, mai bine zis: tramvaiul aerian al succesului, din care voi ateriza zi de zi; adăugând în bagajul meu cunoștințe, tipologii de oameni,  limbi, religii, tradiții. Atunci am decis cine vreau fiu, am decis nu opresc  niciun moment din evoluție. Asta se întâmplă în august. La sfârșitul lunii septembrie, deja voi fi parcurs toate etapele și voi fi trecut toate probele și interviurile, în vederea obținerii unui job la înălțime.

%name Primul interviu, prima reușită   povestea Lucianei, viitoare stewardesă EmiratesLa câte interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingătoare?

A fost primul meu interviu. Dorința de a-mi îndeplini cât mai repede visul, siguranța sunt capabilă fac lucrul asta, dar și pregătirea în cadrul sesiunilor de private coaching cu trainerii Vreau să fiu Stewardesă au construit un adevărat însoțitor de zbor.

Cum a decurs interviul Emirates? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu?

Cuvântul care descrie cel mai bine interviul Emirates este complexitatea. Au fost mai multe probe care urmăreau atât modul în care stăpânești limba engleză, atitudinea pe care o ai în clipele de emoții și presiune, cât și modul  în care gestionezi impedimente ce pot apărea în timpul zborului. De asemenea, ținuta, atitudinea, poziția, chiar și mimica, au fost atent analizate de către recrutor. Sincer, nu consider probele în sine au fost complicate; nu găsirea unei soluții în vederea rezolvării exercițiilor date era adevărata provocare, ci modul în care reușești empatizezi cu ceilalți membri ai grupului fără a lăsa emoțiile te copleşească, dar și rapiditatea cu care reușești generezi soluţii în momente de tensiune și încordare.

%name Primul interviu, prima reușită   povestea Lucianei, viitoare stewardesă EmiratesDe ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Recrutorii nu caută o anumită calitate, ci o împletire armonioasă a mai multor calităţi. Afinitatea mea pentru interculturalitate, plăcerea mea de a interacţiona cu persoane din grupuri sociale cât mai diferite,  cunoștințele mele lingvistice, experiența în a lucra cu oamenii, abilităţile oratorice, dar şi capacitatea de învăţare rapidă consider că au fost punctele cheie. Faptul că am terminat două facultăţi în domeniul sociologiei și al relațiilor internaționale, că în prezent studiez diplomația, dar și am experienţă în vânzări şi în contactul cu oamenii au compus candidatul ideal.

Te-ai pregătit alături de echipa noastră prin intermediul unor sesiuni de private coaching? Cum ți s-a părut și în ce măsura crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerul care te-a pregătit?

Da, m-am pregătit alături de echipa Vreau fiu Stewardesă prin intermediul unor sesiuni de private coaching. Acestea m-au ajutat din toate punctele de vedere. Înainte te prezinți în fața intervievatorului, consider este necesar știi ce își dorește vadă în tine, ce aptitudini sunt căutate pentru a putea face parte din echipă, modul în care trebuie te prezinți, chiar și ce energie trebuie transmiți.  În momentul în care toate acestea sunt repetate, învățate și aprofundate alături de echipa  Vreau fiu Stewardesă, niciun interviu nu te poate surprinde. Ei nu te ajută treci proba interviului, ci devii candidatul de care compania aeriană are nevoie. Trainerul meu nu a fost doar trainer; modul în care s-a implicat în progresul meu personal, atenţia și dorinţa sinceră de a mă vedea învingătoare, l-au transformat într-un prieten şi părinte. Eu am avut parte de cel mai bun: Anca Dumitrescu!

%name Primul interviu, prima reușită   povestea Lucianei, viitoare stewardesă EmiratesCe sfat ai oferi cititorilor Vreau sa fiu Stewardesă care își doresc sa îți urmeze exemplul și să lucreze ca însoțitori de bord?

Visele prind aripi și la propriu și la figurat. Căutați în cele mai ascunse cotloane ale sufletului curajul de a face primii pași spre îndeplinirea dorinţelor! Atâta timp cât există vise, transformarea acestora în realitate depinde doar de modalitățile prin care reușești te convingi că tu ești cel care trebuie să facă o schimbarea în viața ta!

%name Primul interviu, prima reușită   povestea Lucianei, viitoare stewardesă EmiratesCum vezi relocarea într-o ţară arabă?

Este o încântare. Interculturalitatea a reprezentat totdeauna pentru mine o curiozitate și o pasiune personală, deoarece aceasta evaluează și interpretează experiența socială a diversităţii culturale și a diferenţelor între indivizi. Relațiile intre țări, multitudinea valorilor spirituale, felurimea etniilor și credințelor sunt într-o continuă transformare și îmbinare. Toate aceste diferențe ne fac pe toți speciali. Capacitatea de a asimila tot cumulul de valori și aspirații ale unei alte culturi este o desfătare pentru suflet. Modul în care reușești asimilezi toate noile cunoștinte, dar și abilitatea de a te adapta într-un mediu total diferit, este o adevărată provocare.

Un mesaj pentru echipa Vreau sa fiu Stewardesă

Vreau să vă mulțumesc că ați sculptat cu grijă, atenție și migală imaginea candidatului ideal. A fost o experiență unică care mi-a dat aripi!

 

Te pregătim să treci cu succes de interviul cu orice companie aeriană:

1.Cursul de pregătire pentru însoțitori de bord te ajută să treci cu succes interviul la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

2.Pentru a aplica pentru un post de însoțitor de bord vei avea nevoie de un CV. Noi te putem ajuta prin a construi un CV personalizat care va face diferența în fața recrutorilor. Detalii aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.