Larisa, viitoare stewardesă: Îndrăzneții înving întotdeauna!

Pe Larisa am cunoscut-o mai întâi online, prin intermediul CV-ului ei. Ne-a scris în iulie când a apelat la serviciul nostru de corectare și editare CV deoarece avea nevoie de un document care să o reprezinte cât mai bine la interviul cu o companie aeriană. La scurt timp, ne-a devenit și cursantă, mai precis în august și-atunci am avut ocazia sa ne cunoaștem și în realitate și să-mi confirme că are calitățile necesare pentru a deveni stewardesă. Avea acel zâmbet frumos pe chip și mi s-a părut dezinvoltă în gesturi și vorbire, mai ales când trebuia să o facă în public. O lună mai târziu trecea cu succes de toate probele interviului Wizz Air și se pregătea sufletește pentru training. Povestea ei o puteți citi in interviul de mai jos:

 Când te-ai hotărât să devii stewardesă și de ce ai ales un astfel de job?

Nu mi-am dorit dintotdeauna să devin stewardesă, nu am visat de mică să zbor printre nori sau să călătoresc cum probabil îți doresc majoritatea fetelor. Mi-am dat seama că nu mă pot obișnui cu rutina și cu programul de birou, că am nevoie de un job activ care să mă motiveze constant abia după ce am lucrat un an ca și dispecer. Abia atunci am încercat să îmi dau seama ce mi-ar plăcea să fac în viață și am început să mă informez.

Cum ți s-a părut interviul Wizz Air? Care a fost pentru tine cea mai grea probă?

Interviul de la Wizz Air mi s-a părut destul de dificil, sincer, foarte asemănător cu cele de la companiile din Orient. Interviul a început cu o probă 2 în 1 ca să spun așa: a trebuit să ne prezentăm și să spunem câteva cuvinte despre noi în 2 min și imediat după am extras un bilețel și am avut role play. Eu am avut o situație destul de comică cu un pasager care îmi făcea avansuri și eu trebuia să îl refuz. Cea mai grea probă mi s-a părul final interview, one to one cu recrutorul. întrebările curgeau una după altă, nu reușeam să îmi termin bine ideea că urmă altă întrebare și tot așa.

Ce influența au avut asupra ta cursurile Vreau să fiu Stewardesă și ceea ce ai citit la noi pe site?

Cursul de o zi la care am participat m-a ajutat enorm de mult la interviu. Am aflat ce am voie să fac sau să spun, ce nu am voie, am învățat să îmi controlez gesturile, să zâmbesc tot timpul chiar dacă sunt extrem de obosită după 8 ore de interviu. și cel mai important am exersat toate probele pe care le-am avut la interviul.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Care crezi că au fost atu-urile tale de la interviu?

Toate fetele care au participat la interviu au fost minunate și cu mai multă experiență atât din punct de vedere profesional, cât și din punct de vedere al interviurilor la care au participat. Probabil m-au ales tocmai pe mine datorită faptului că am zâmbit tot timpul, am fost foarte atentă la gesturi, la ținută, atât în timpul probelor cât și în pauze, care păreau interminabile. Am încercat să vorbesc cât mai calm, să fiu cât mai liniștită și să îmi ascult emoțiile pe cât posibil, deși asta nu cred că am reușit pe deplin.

Care crezi că e, în opinia ta, cea mai mare bucurie a unei stewardese?

Nu cred că cea mai mare bucurie a unei stewardese este faptul că are posibilitatea să viziteze și să străbată lumea așa cum probabil consideră majoritatea persoanelor care privesc acest job din exterior. A străbate lumea de-a lungul și de-a latul e ceva ce poate realiza orice persoană cu o situație financiară bună. Consider că cea mai mare bucurie a unei stewardese este oportunitatea de a cunoaște și de a interacționa cu sute de persoane zilnic pe care probabil nu le va mai recunoaște pe zborurile viitoare, dar care o vor saluta în momentul revederii. Iar împlinirea sufletească că ai reușit să aduci un zâmbet pe fața fiecărui pasager și să îi oferi sentimentul de siguranță este incomensurabilă.

Ce sfat ai da celor care urmează să participe la interviul cu o companie aeriană?

Sfatul meu pentru cei care își doresc o carieră în aviație și urmează să participe la interviu pentru orice companie aeriană este să aibă încredere în ei, să zâmbească mereu și să se înarmeze cu extrem de multă răbdare. De asemenea, le recomand să participe la cursul Vreau să fiu stewardesă deoarece, cu riscul să mă repet, dar în cadrul acestor cursuri s-au exersat toate probele dintr-un interviu plus că ești învățat cum să te comporți și ce atitudine să adopți. Și să nu uităm: îndrăzneții înving!

Dacă vrei să devii însoțitor de bord, atunci vino la cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă. Te așteaptă 4 zile de curs intensiv în care vei exersa probele de la interviuri, vei afla tot ce trebuie să știi despre aviație, cum să răspunzi la întrebările recrutorilor și vei învăța cum să îți contruiești un CV perfect. Vei fi pregătit de traineri cu vastă experiență în aviație și recrutare. Detalii și înscrieri aici.

1 Comment
  • Amd
    Posted at 18:20h, 25 aprilie Răspunde

    Da. Am intalnit o stewatdesa chiar de la WizzAir, la metrou Unirii, acum 2 ani. Nu imi mai aduceam amibtw cum o cheama si am salutat-o intradevar cu “Salut WizzAir”.

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.