Jurnal din layover. Bali – tărâmul energiilor pozitive

Încă de când am început să zbor pentru compania Emirates, mi-am dorit foarte mult ca mare parte din destinațiile alese să reprezinte un vis devenit realitate. Aveam în gând o listă cu insule exotice și multe alte locuri din afara Europei unde mereu mi-am dorit să ajung, iar pe cont propriu ar fi fost ceva mai dificil. Unul dintre aceste locuri a fost Bali. Sună atât de bine doar când îi pronunți numele, dar când ochii ajung să fie încântați de acea priveliște de poveste, cuvintele devin inutile.

După un zbor de aproximativ 9 ore petrecute printre turiști entuziasmați, am ajuns în Bali și am fost cazați în Denpasar, capitala insulei. Străduțele mici și înguste ne-au condus către un hotel foarte frumos, cu vedere la mare, camere spațioase și mâncare delicioasă. După o noapte de răsfăț într-un pat din bambus cu baldachin, și un mic dejun copios, am pornit împreună cu alte două colege în căutarea aventurii balineze. În acest scop am închiriat un ghid local care ne-a transportat cu mașina în diferite locuri și am fost foarte surprinsă de faptul că prețul a fost unul scăzut, iar serviciile mult peste așteptări. Am ales să parcurgem un traseu mai scurt datorită timpului redus de care dispuneam, dar cu siguranță m-aș întoarce în acest loc pentru a vizita restul locurilor rămase pe wish list.

IMG 5063 300x225 Jurnal din layover. Bali – tărâmul energiilor pozitive
IMG 5081 300x225 Jurnal din layover. Bali – tărâmul energiilor pozitive
IMG 5083 300x225 Jurnal din layover. Bali – tărâmul energiilor pozitive

Primul loc vizitat a fost Plantația de cafea Luwak, un loc foarte foarte atipic. Recunosc că nu am mai auzit niciodată despre acest tip de cafea care practic reprezintă un soi de excremente ale unui animal numit Luwak. Acest animal mănâncă boabele de cafea, le digeră, după care le elimină, acest proces adăugând un plus de aromă cafelei. Urmează ca aceasta să fie prăjită, măcinată și ulterior vândută pe piața locală cu un preț destul de mare. Recunosc că am gustat cafeaua și este foarte aromată, dar nu mi-aș face un obicei din a o consuma pentru că întreg procesul de obținere a acesteia mă face să fiu reticentă.

IMG 5077 1024x768 Jurnal din layover. Bali – tărâmul energiilor pozitive

Pădurea cu maimuțe a fost cel de-al doilea obiectiv și recunosc că nu maimuțele m-au impresionat, cât locul în sine. Este un fel de templu vechi, asemănător celui din Cartea Junglei, cu multe liane, vegetație atârnătoare, copaci impunători și poteci strâmte, pe scurt, locul perfect pentru poze și amintiri memorabile. Am hrănit cu atenție maimuțele mici care păreau că nu se mai satură, după care am pornit către o plantație de orez. Acest ultim obiectiv m-a fascinat. Până în acel moment crezusem că trebuie să mergi în China pentru a vedea așa ceva, dar se pare că mă înșelasem. Era locul pe care îl văzusem de multe ori la televizor și o dată ajunsă acolo, am rămas mută timp de 10 minute pentru a privi cu ochii minții frumusețea locului. Pur și simplu te încarci cu energie pozitivă, inspirație, dorință de a crea, de a cunoște tainele acelei plante mici care se transformă într-un bob de orez, iar mai apoi într-un risotto sau un sushi roll. Absolut incredibil.

Chiar dacă am vizitat doar 3 locuri, ne-am încărcat cu energie și am pornit înapoi spre hotel unde am luat cina și ne-am odihnit preț de câteva ore pentru a ne putea desfășura activitatea ce urma în avion, pe cursa înapoi spre Dubai. Regret faptul că nu am avut destul timp să testez apa Oceanului Indian, sau să mă relaxez cu un cocktail la piscină, dar am considerat că este destul timp pentru a mă putea întoarce în calitate de turist. Mi-am propus să descopăr întreaga insulă și farmecul acesteia, iar unul dintre motive este frumusețea locuitorilor. Sunt niște oameni absolut deosebiți, calzi, plini de blândețe și dornici să te ajute cu orice ai nevoie. Sunt precum valurile mării care se unduiesc lent dar pătrunzător pe corpui ficărei persoane care îi trece pragul de nisip și scoici.

Dacă vă gândiți la o vacanță exotică, alegeți Bali cu încredere. Dacă nu acum, măcar o dată în viață, chiar dacă asta implică un sacrificiu financiar considerabil. Este un loc fără termen de comparație, unic prin simplitatea și frumusețea unui întreg construit cu dorință și liniște interioară. M-a luat valul amintirilor, iar cutia Pandorei continuă să primească trăiri din cele mai diverse.

Vă pup cu dor de Bali,
Andreea

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.