“Garantați angajarea după curs?”

“Garantați un job după terminarea cursului?” e poate cea mai frecventă întrebare care ne este pusă de cineva interesat sa participe la un training de-al nostru. Și asta pentru că, pe internet și în rețelele sociale, apar numeroase reclame ale unor centre de training pentru însoțitori de bord care își promovează serviciile spunând că asigură un loc de muncă. 

Și-acum, să vă spunem cum stau lucrurile cu adevărat în practică, departe de falsele metode de promovare și reclamă mincinoasă, care vin să-ți vândă o realitate care NU există. 

Așadar, atunci când vezi pe undeva expresia “loc de muncă garantat”, prima întrebare pe care trebuie să ți-o pui și să le-o pui celor care spun că oferă acel lucru este UNDE? La ce companie aeriană? CUM? În contextul în care fiecare companie aeriană organizează selecții riguroase pentru angajarea viitorilor însoțitorilor de bord și nu accepta oameni doar pentru că au terminat un training/curs/școală.

Nimeni, niciodată, nu îți poate garanta un job, atât timp cât pentru a-l obține ai nevoie să treci printr-un interviu unde este nevoie să și dovedești că ai competențele necesare și te încadrezi în profilul căutat de compania aeriană respectivă. Faptul că tu, după ce termini un curs, începi să mergi la interviuri cu companii aeriene și obții acest job NU înseamnă că respectivul centru unde ai făcut cursul ți-a oferit acest job, ar fi absurd. TU ești cel care a făcut ca angajare să se întâmple, prin competențele dovedite la interviu, prin pregătirea și abilitățile tale. 

Dacă un centru de pregătire ți-ar garanta un job automat, asta ar însemna că dețin un număr nelimitat de joburi, pe care le pot oferi oricărui cursant vine să facă un curs. Joburile acestea de unde vin? Nu cad din cer, ele trebuie în primul rând să existe – mai precis companiile aeriene să și aibă astfel de poziții disponibile, iar în al doilea rând TU trebuie să muncești pentru ele. Să aplici la cât mai multe companii aeriene, să ai un CV perfect, să te pregătești, să faci fața probelor de la interviu, să fii cel mai bun candidat. 

Noi NU îți garantăm un job de însoțitor de bord, asta s-ar numi reclamă mincinoasă. Ce însă îți putem garanta noi, prin cursurile de pregătire pe care le oferim la Vreau să fiu Stewardesă, este o pregătire complexă pentru interviu, care să te ajute cu adevărat să prinzi aripi, la ORICE companie aeriană. De aici și rata atât de mare de angajare a cursanților noștri: peste 80% dintre ei îmbracă azi uniforma de însoțitor de bord.

Așadar, NU garantăm un job, dar îți garantăm că vei merge la interviu cu fruntea sus, pregătit și cât mai sigur pe tine. Cursanții noștri de azi sunt însoțitorii de bord de mâine. N-o spunem noi, o spun ei, prin rezultatele lor la interviuri.

În concluzie, nu lăsa astfel de “false” informații să îți dea impresia că un job poate veni “pe tavă”. TU ești prima persoană care poate înclina balanța în favoarea ta! Lucrează zilnic la asta!

Echipa Vreau să fiu Stewardesă

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.