“Am încercat să fiu cât mai naturală și relaxată”- Izabela, viitoare stewardesă Wizz Air

Din prima secundă în care am întâlnit-o pe Izabela la cursurile Vreau să fiu Stewardesă am știut că este făcută pentru această meserie. La nici 20 de ani, bifase deja în CV-ul ei foarte multă experiență în domeniul customer service, iar atitudine ei orientată catre învățare și dezvoltare profesională ne-a făcut să o îndrăgim imediat. O fire blândă, sinceră, perseverentă, Izabela, a dovedit recrutorilor că are toate atuurile pentru a deveni însoțitor de bord Wizz Air. Iată mai jos povestea ei:

Cine este Izabela și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena sa cea mai bună?

Izabela este o simplă fată care știe ce își dorește de la viața. “Dacă nu știi ce să ceri de la viața, viața nu știe ce să-ți dea!“. Este muncitoare, ambițioasă, perseverentă și foarte atentă la detalii dar în același timp sensibilă vis-a-vis de persoanele din jur și foarte prietenoasă.

Cum ai activat în tine “microbul” zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

“Microbul” zborului pot spune “s-a activat” de la sine când a trebuit să decid ce vreau să fac cu viața mea. Întotdeauna mi-a plăcut industria turismului, munca într-un “melting pot”, iar primul zbor ca și pasager m-a ajutat extrem de mult în această alegere.

%name Am încercat să fiu cât mai naturală și relaxată Izabela, viitoare stewardesă Wizz AirCum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

În primul rând am ales să studiez turism în altă țară, având posibilitatea să învăț mai multe limbi străine, după care am decis să înscriu la cursul Vreau să fiu Stewardesă.

La câte interviuri cu companii aeriene ai participat până sa fii învingătoare?

Unul singur. Și a fost successful. ♥️

%name Am încercat să fiu cât mai naturală și relaxată Izabela, viitoare stewardesă Wizz Air

Cum a decurs interviul Wizz Air?

Interviul a fost un OPEN day în data de 9 Octombrie 2019. Am ajuns pe la 8 la hotelul în care avea loc marele eveniment, cu emoții până la cer și inima cât un purice. Încet încet s-au adunat cât mai mulți candidați iar cei 3 recrutori ne au invitat în sala de meeting pentru a ne da informații cu privire la ceea ce se va întâmpla în următoarele ore. Ne-au dat câteva formulare ce trebuiau completate iar apoi boom, ca prin magie s-a format o coadă infernală până la ușă. Am intrat la prima proba în jurul orei 13:30, fiind aproape ultima dintre candidați, numărul 90. O probă destul de dificilă  putea spune, self presentation în 1/2 minute. M-am emoționat foarte tare, iar din această cauză aveam vocea foarte tremurândă încât am crezut că, cu siguranță, nu aveam să trec la următoarea etapă, dar în momentul în care una dintre recrutori mi-a rostit numărul am sărit un sus de fericire literalmente. La această probă au fost eliminați foarte mulți candidați, rămânând în jur de 35 din 108. După care am avut roleplay-ul, pe care din cauza orei destul de târzie, recrutorii au decis să-l facem în echipă de 2 persoane, în loc de single. Mi-a picat  o situație pe care deja o exersasem în cadrul cursului Vreau să fiu Stewardesă, deci știam deja, atât eu cât și partenera mea (tot o fostă cursantă Vreau să fiu Stewardesă) cum să ne comportăm. Am trecut amândouă la cea de-a treia etapă, group exercise, iar apoi, a urmat interviul final, la două zile distanță, la care am participat 12 dintre candidați.

%name Am încercat să fiu cât mai naturală și relaxată Izabela, viitoare stewardesă Wizz AirCare ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

Sincer, cea mai dificilăprobămi s-a părut așteptarea dintre o probă și cealaltă. Acele 10-20 de minute care practic te omoară psihic, în care te gândești la tot ce ai fi putut spune dar n-ai făcut-o, dacă ai procedat corect sau dacă a fost un dezastru total și așa mai departe. Iar cât despre emoții, nu le poți învinge, sunt acolo tot timpul, cum este și normal. Nu te bucuri bine de rezultatul unei probe imediat intri la alta și din nou te panichezi.

%name Am încercat să fiu cât mai naturală și relaxată Izabela, viitoare stewardesă Wizz Air

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Habar nu am, sincer. Cred că faptul ca am încercat să fiu cât mai naturală și relaxată acolo înăuntru, pe durata probelor, și faptul că am zâmbit din toată inima pe tot parcursul interviului.

%name Am încercat să fiu cât mai naturală și relaxată Izabela, viitoare stewardesă Wizz Air

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs pregătitor Vreau sa fiu Stewardesă? Cum ți s-a părut și în ce măsură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii Vreau sa fiu Stewardesă?

Cursul Vreau să fiu Stewardesă mi-a fost de mare ajutor. Am reușit să învăț atât de multe lucruri într-un timp atât de scurt de la cei mai buni traineri, Anca și Rucsandra ♥️

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplu și să lucreze ca însoțitori de bord?

Să-și urmeze visul, și să muncească din greu pentru a-l face realitate, iar primul pas ideal ar fi înscrierea la cursul vostru.

Un mesaj pentru echipa Vreau sa fiu Stewardesă 🙂

Va mulțumesc extrem de mult pentru tot. Pentru atenția și căldura cu care m-ați primit în casa Vreau să fiu Stewardesă, pentru modul în care m-ați făcut să văd prin ochii unui recrutor candidatul ideal.

Sunteți minunate! ♥️

%name Am încercat să fiu cât mai naturală și relaxată Izabela, viitoare stewardesă Wizz Air

Te pregătim să treci cu succes de interviul cu orice companie aeriană:

1.Cursul de pregătire pentru însoțitori de bord te ajută să treci cu succes interviul la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

2.Pentru a aplica pentru un post de însoțitor de bord vei avea nevoie de un CV. Noi te putem ajuta prin a construi un CV personalizat care va face diferența în fața recrutorilor. Detalii aici.

2 Comments
 • Mocean Carla-Veronica
  Posted at 17:18h, 26 noiembrie Răspunde

  Buna! La Cluj-Napoca nu organizati cursul?

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.