Isabela – de la Miss Univers la stewardesă Etihad și Emirates

Isabela este o fată foarte frumoasă, care te cucerește din prima clipă cu zâmbetul ei minunat. Am cunoscut-o cu patru ani în urmă, când ne-a trecut pragul și când ne-a dăruit încrederea să îi ghidăm pașii spre lumea fascinantă a aviației. Isabela a participat chiar la primul nostru curs English for Cabin Crew, iar de atunci i-am fost alături în călătoria minunată pe care a avut-o în lumea aviației, plină de suișuri, provocări și emoții. Ea a crezut în visul nostru, noi am crezut în visul ei. Și așa, fosta Miss Univers a prins aripi și a ajuns exact acolo unde și-a dorit.

Când te-ai gândit prima oară că vrei să fii stewardesă și ce te-a determinat să faci o astfel de alegere?

În facultate am început să mă implic în diferite proiecte de voluntariat EVS care îmi ofereau posibilitatea de a călători în diferite părți ale lumii. Acest lucru ce m-a făcut să mă gândesc la ce variante de carieră am pentru a călători cât mai mult. Inspirația de a fi stewardesă mi-a oferit-o o colegă cu care am participat la Miss Univers România. Am început să mă informez tot mai mult despre ce implică această meserie și m-am îndrăgostit de tot ce înseamnă aviație.

Isabela 200x300 Isabela   de la Miss Univers la stewardesă Etihad și Emirates

Care a fost prima companie pentru care ai aplicat ?

În 2014, Etihad Airways a recrutat la București. Auzisem de ei de la prietena mea cu care concurasem la Miss Univers, ea deja era stewardesă acolo și îmi povestise cât e de minunat și cât de multe beneficii ai. Apoi m-am interesat cine sunt, ce fac, unde zboară, am văzut că se dezvoltă mult și repede, și am zis că mă pot dezvolta și eu odată cu ei și am să învăț de la cei mai buni. Și așa a și fost, am învățat enorm de la ei, tot ce înseamnă standarde, servicii, customer service, tot ce știu.
Am mers la interviu, chiar dacă nu împlinisem încă 21 ani, aveam cu 3 luni mai puțin. M-au acceptat și mi-au spus că dacă trec de interviu, o să dureze aprope 3 luni pînă încep trainingul, deci o să am 21 ani la momentul când am să semnez cu ei.
Și am reușit să trec interviul cu Etihad Airways din prima încercare.

Ce job ai în prezent?

M-am întors în țară, iar acum sunt asociat într-o firmă de catering și fast-food.

În ce măsură crezi că experiența ta de până acum a contat în procesul de selecție de la Emirates?

Cred că a contat experiența acumulată în cei doi ani în care am zburat la Etihad Airways, deoarece am știut cum să abordez diferite situații sau întrebări fără să-mi fie frică de un răspuns greșit. Mi-a oferit încredere în mine și m-a ajutat să fiu stăpână pe situație. Cred că asta schimbă lucrurile în timpul interviului. Am invătat din experiența cu Etihad cum să gândesc și să acționez cel mai potrivit într-o situație atunci când timpul este limitat, iar eu cred că asta urmăresc recrutorii

De ce ai ales Emirates?

Am ales Emirates deoarece este una din companiile cele mai bune din lume. Au standarde și valori bine gândite, ce continuă să îi mențină în top și să le aducă nenumărate premii. Au evoluat foarte mult și asta îmi doresc și eu, să învăț tot ce are Emirates de oferit și să mă dezvolt alături de o echipă de experți. Alături de ei știu că și eu și cariera mea vor înflori și voi avea nenumărate oportunităti.

Isabela 2 240x300 Isabela   de la Miss Univers la stewardesă Etihad și Emirates

Ce păși ai urmat în drumul spre nori?

Primul pas a fost să descopăr ce implică viața printre nori, pentru că indiferent de domeniul pe care îl alegi cu sigurantă vei avea parte de suișuri și coborâșuri. Iar după ce m-am convins că a fi stewardesă e cel mai potrivit lucru pentru mine, echipa Vreau să fiu stewardesă m-a invățat în detaliu tot ceea ce trebuie să știi pentru a trece cu succes de interviu. De la limba engleză la CV, la ce așteptări au recrutorii, la candidatul perfect până la cele mai inspirate și originale răspunsuri, totul mi s-a oferit pe tavă la curs. Sunt convinsă că de acea am și trecut cu succes din prima încercare interviul celor de la Etihad Airways.

Cum te-ai pregătit pentru acest job frumos?

Cum am spus e foarte important să te documentezi înainte să te duci printre nori. Dacă e nevoie să îți împrospătezi limba engleză e bine să urmezi câteva ore de engleză deoarece limba oficială în aviație e engleza și numai asta vei vorbi.

Apoi, e și mai important să îți alegi trainingul potrivit pentru a învața toate secretele unui interviu de succes. Odată ce am trecut acești păși, a urmat academia timp de 6 săptămani la Abu Dhabi, unde am urmat trainingul oferit de Etihad Airways pentru a obține licențele de zbor.

Ai urmat un curs pregătitor alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Cum ți s-au părut zilele petrecute alături de noi, cum ai interacționat cu trainerii și cu ceilalți membri din echipă noastră?

Am fost plăcut impresionată de câtă pasiune și atenție la detalii oferă echipa. Vreau să fiu Stewardesă e cu adevărat o echipă de profesioniști și le sunt profund recunoscătoare pentru că m-au introdus în lumea aviației și m-au învățat absolut tot ce trebuie să știu pentru a trece cu succes de un interviu și de a deveni o stewardesă profesionistă chiar și după interviu. Cu atât mai mult, mi-au fost alături de-a lungul carierei și m-au susținut întotdeauna. De aceea am continuat și cursul de perfecționare VIP Silver service and etiquette, pentru că astfel nu numai că mi-au oferit aripi, dar îmi sunt alături și în procesul de dezvoltare a carierei.

Isabela 3 240x300 Isabela   de la Miss Univers la stewardesă Etihad și Emirates

La câte interviuri ai participat pană să îți primești aripile?

Eu am fost norocoasă, după cursul făcut la Vreau să fiu stewardesă am participat numai la interviul celor de la Etihad Airways unde am promovat cu succes din prima. Acum când am ales să fac schimbarea alături de echipa Emirates, am participat la cel de-al doilea interviu, unde din nou am promovat cu succes de la prima încercare. Cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă dă roade minunate, am trecut din prima de interviu la două dintre cele mai bune companii din lume.

Ce ai invătat din fiecare experientă de interviu?

Am invătat că oricâtă experiență ai, interviul îți aduce emoții mari și trebuie să te pregătesti intens pentru fiecare pas pe care îl urmezi. Probele sunt bine gândite și scot la iveală potențialul tău, demonstrând proverbul “The way you do anything is the way you do everything!”

Cum a decurs interviul tău cu Emirates care ți s-a părut cea mai grea probă?

Prima zi de interviu a fost numai CV drop unde ne-au pus câte 2 intrebări. Eu am mers la Milano și au fost aproximativ 150-200 de candidați. Au anunțat că dacă am trecut cu succes de această probă, vom primi un e-mail cu invitație pentru a doua zi, la Assesment Day. Invitația a venit și am fost 80 de candidați din care, la sfârșitul zilei am rămas vreo 35. Am început cu jocul în care trebuia să luăm o decizie de grup la situația dată. Am fost 5 persoane în grup.

A urmat exercițiul de role play unde am avut un coleg și în care recrutorul ne-a dat un obiect caruia trebuia să îi găsim două atribuiri creative, apoi a urmat testul de inăltime si jocul de grup.

Interviul final s-a ținut online, dar înainte de acesta am susținut testul psihometric. Apoi a urmat așteptarea golden call-ului. Au trecut 4 săptămani de emoții până să fiu anunțata că am trecut cu succes.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine?

Cred că am reușit să dovedesc că am cele mai importante abilități pentru a deveni stewardesă Emirates, dar și că am pasiune și entuziasm pentru această meserie.

Ce crezi că a contat cel mai mult la interviu?

Cred că cel mai mult contează personalitatea ta, prin asta dovedești totul, iar recrutorii sunt foarte atenți la asta. Bineînțeles contează și cât de bine te descurci la probele date și cât de bine colaborezi cu colegii. E important să combini entuziasmul cu logica.

Ce sfat ai oferi unui candidat, având în vedere experiența ta de la interviuri cât și experiența ta de până acum ca stewardesă?

În primul rând să rămână pozitiv de-a lungul procesului și să nu uite că ceea ce gândește se va îndeplini. E o teorie testată de nenumărate ori și am fost surprinsă de cât de multe poți face cu o gândire pozitivă și încredere
în tine. Apoi să lupte pt ceea ce își dorește, asta implică să știi totul despre companie, interviu, dar și despre ceea ce asteaptă recrutorii din partea ta. Perfecționează-te din timp acolo unde crezi că ai o slăbiciune, citește, documentează-te și odată ce ești pregătit, cu sigurantă vei trece de interviu cu succes. Și nu baga emoțiile în seamă. Emoțiile le vei avea întotdeauna, indiferent de câtă experiență ai sau că ești la început de drum. Ai încredere în tine că ești minunat și că ai făcut tot ce ți-a fost în putință să fii pregătit.

Ai vreo amintire frumoasă sau lecție importantă cu care ai rămas în urma cursurilor Vreau sa fiu stewardesă?

Am foarte multe amintiri minunate cu echipa, dar și cu colegii din grup, deoarece la cursuri te simți minunat alături de prieteni, e o atmosferă caldă și primitoare. Am învățat că atunci când investești în educație, încrederea în tine crește și am mai învățat să nu uit niciodată că zâmbetul e cartea mea de vizită, cu care pot face minuni.

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, te putem ajuta să:

  • ai un CV perfect pentru interviu (detalii despre serviciul nostru de corectare și editare CV ai aici)
  • să te pregătești cât mai bine pentru interviul Emirates. Poți alege cursul de pregatire pentru interviul Emirates care va avea loc pe 15 decembrie la București.
  • să îți îmbunătățești nivelul de engleză pentru interviu și să exersezi probele de la recrutare în cadrul cursului English for cabin crew.
Mihai Rucsandra avatar 80x80 Isabela   de la Miss Univers la stewardesă Etihad și Emirates

About Rucsandra Mihai

Rucsandra are experiență de 28 de ani în aviația comercială și privată. A zburat cu toți președinții României de după 1990 și a promovat până la funcția de șef de cabină, oferind mereu pasagerilor săi cel mai înalt nivel de customer service. Rucsandra este însoțitor de bord cu o experiență semnificativă în domeniu, dar și trainer acreditat. Consideră că aviația este despre oameni, încredere, cunoștințe, și responsabilitate, despre onestitate, pasiune, profesionalism și competență.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.