Întrebări și răspunsuri despre Ryanair

 

Dacă ai nelămuriri ne poți scrie pe adresa de e-mail eu@vreausafiustewardesa.ro.


Marta J.: Nicoleta îţi mulţumesc pentru informaţiile postate zilnic, pe mine mă ajută enorm de mult. Astăzi am primit accept de la Ryanair, însă singura problemă este că nu ştiu să înot prea bine. Aş avea nevoie să mă ajuţi cu un sfat în această privinţă. Cât de mult crezi că contează acest lucru pentru examenul final? Vreau să iau câteva lecţii de înot, însă asta nu-mi garantează că mă voi descurca la probă.

Nici eu nu ştiam să înot când am aplicat la Qatar Airways, însă într-o lună am învăţat să mă descurc cât de cât, adică nu eram nici eu extrem de bună. Şi am trecut. Mergi la interviu, vezi dacă îţi convine oferta lor şi dacă te decizi să accepţi, câteva şedinţe de înot te vor scoate din impas.

Silvia P. –Vreau să te întreb ce ştii despre cei de la Ryanair. De fapt, despre Crewlink pentru că ei îmi vor face contractul. Din câte am auzit nu este tocmai roz situaţia, având în vedere că ei asigură doar locul de muncă. Ce mă sfătuieşti să fac?

Din ce am reuşit să aflu eu este că trebuie să îţi plăteşti trainingul, inclusiv cazarea, masa, transportul şi curăţarea uniformei. Toate aceste costuri le suportă cursantul, nu compania. Există posibilitatea să plăteşti trainingul în momentul în care îl începi sau poţi plăti mai multe rate după angajare. Eu zic că este mai bine să îţi plăteşti trainingul după angajare, din salariu, pentru că dacă cumva, prin absurd, nu treci de examene sau nu te acomodezi cu atmosfera din companie şi te răzgândeşti între timp poţi evita să pierzi nişte bani.

Alex J.: Am fost invitat la interviul de la Ryanair şi este prima dată când primesc o asemenea invitaţie deşi de vreo 2 ani încoace, am tot aplicat la diverse companii. Îmi puteţi da, vă rog, câteva sfaturi? Am o diplomă în Comunicare, însă majoritatea experienţei mele este legată de televiziune. Ştiu că în primul rând companiile recrutează persoane cu experienţă în customer service. Credeţi că ar fi bine să precizez că primele mele joburi au fost de vânzător de cosmetice şi consultat de asigurări? Are sens să vorbesc despre faptul că sunt pasionat şi practic sportul zi de zi? Să nu pomenesc despre experienţa mea în TV şi Jurnalism? Oare faptul că am 32 ani reprezintă o barieră sau pot profita de faptul că am o experienţă de viaţă mult mai bogată decât a unui proaspăt absolvent?

Cred că vârsta de 32 de ani nu ar reprezenta o problemă pentru ei. Nu menţiona de sport decât ca hobby şi scoate în față experienţa în vânzări şi asigurări pentru că acestea intra în departamentul de relaţii cu publicul, apoi spune despre TV şi jurnalism. În rest, dacă stăpâneşti foarte bine limba engleză şi nu arăţi că ai emoţii, nu ar trebui să ai nici o problemă. Baftă multă.

N. N.: Am primit invitaţie pentru Ryanair. Am citit invitaţia, dar nu am înţeles exact dacă va trebui achitată taxa de şcolarizare la momentul semnării contractului de muncă, deşi nu eşti admis încă pentru jobul respectiv.

Din ceea ce ştiu eu, taxa de şcolarizare poate fi plătită în mai multe rate pe parcursul cursului.

Daniela B.: – Am văzut evenimenul de recrutare pentru Ryanair şi vreau să vă întreb unde pot aplica?

Poţi aplica la aici

M-am înscris la interviul organizat de Ryanair şi am primit invitaţia la Assessment Day. Am şi eu câteva întrebări:
1. Dacă tu îţi plăteşti trainingul, te mai obligă să semnezi contract pe o anumită perioadă de timp?

Una dintre cursantele noastre s-a angajat de curând la Ryanair, iar contractul pe care l-a semnat este pe o perioadă determinată de 3 ani. Contractul trebuie respectat cel puţin un an, pentru ca la angajare a primit un bonus de 750 lire. Dacă îşi dă demisia în mai puţin de un an trebuie să returneze această sumă.

2. Costurile de cazare sunt asigurate de ei precum companiile din Orient?

Cazarea nu este asigurată sau decontată de companie.

3. Ai idee ce salarii oferă ei?

Cursanta noastră ne-a povestit că nu există un salariu de bază şi nici layovere pentru că sunt curse, de cele mai multe ori scurte, ori dus-întors. Uneori ajunge să facă şi 4-6 tronsoane pe zi.
Aşadar se plăteşte doar ora de zbor, iar această oră de zbor ajunge la aproximativ 14 lire.

4. Cam la cât se ridică costurile din perioada trainingului (transport, cazare, mese)?

Pentru cele 6 săptămâni de training costurile cursantei noastre s-au ridicat la aproximativ 2000 euro.

*** Articol scris de Nicoleta Gherman 

Te pregătim să treci cu succes de interviul cu orice companie aeriană:

 1. Pregătește-ți engleza pentru interviul cu orice companie aeriană la cursul English for Cabin Crew. Un curs unic în România conceput special pentru candidații care vor să își îmbunătățească nivelul de limba engleză, în care te ajutăm să comunici mai ușor, îți dezvoltăm vocabularul și tehnicile de public speaking, exersăm probele interviului și îți pregătim un CV perfect. Detalii și înscrieri aici.

 

 1. Cursul de pregătire pentru însoțitori de bord te ajută să treci cu succes interviul la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

 

 1. Pentru a aplica pentru un post de însoțitor de bord vei avea nevoie de un CV. Noi te putem ajuta prin a construi un CV personalizat care va face diferența în fața recrutorilor. Detalii aici.

27 Comments
 • alina
  Posted at 09:16h, 28 iulie Răspunde

  pe 29 iulie cand te prezinti la interviu trebui deja sa platesti 500 de euro si pe urma daca nu esti accpetat, ce faci ai pierdut toti banii?

 • Anca
  Posted at 09:09h, 17 septembrie Răspunde

  Buna,

  Am luat interviul la Ryanair si o sa incep cursurile in curand, iar prietenul meu este deja acolo, doar ca el o sa fie intr-o tara iar eu in alta. Am inteles ca daca facem cerere ca urmeaza sa ne casatorim or sa ne puna la aceasi baza?

  • irelevantt
   Posted at 04:38h, 03 noiembrie Răspunde

   cum a fost la interviu? imi poti da niste sfaturi? 🙂

 • Laura
  Posted at 17:22h, 09 ianuarie Răspunde

  Am o nelamurire care ma macina.. M-am interesat si eu pentru angajarea la Ryanair.. Eu locuiesc in Italia de aproape 8 ani si vea sa continui sa locuiesc aici, si am gasit pe mai multe site-uri (de acum 2-3 ani) scris cum ca cei cu pasaport de Romania si Bulgaria nu pot participa la recrutari dar uitandu-ma pe siteul oficial Ryanair nu am vazut scris nimic de genul ci doar ca este deajuns sa ai pasaport de UE valabil cel putin 18 luni de la selectie.. Intrebarea mea este: As putea participa de aici chiar si fiind romanca sau ar trebui sa vin in Romania?

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 12:29h, 10 ianuarie Răspunde

   Buna Laura,

   Poti merge la interviu chiar in Italia. In ultimul an, cei de la Rynair au angajat foarte multi romani (au facut mai multe sesiuni de recrutare la Bucuresti), asa ca zvonul legat de pasaportul roman si bulgar nu se aplica.

   Succes!

   • Laura
    Posted at 13:20h, 23 ianuarie Răspunde

    Multumesc frumos!

 • Laura
  Posted at 19:13h, 16 februarie Răspunde

  Buna seara, as fi interesata daca este posibil sa discut cu o stewardesa care lucreaza pentru Ryanair, pentru ca mi-ar placea sa stiu totul detaliat despre acest job 😀
  Este posibil?

 • Nicoleta Gherman
  Posted at 22:20h, 17 februarie Răspunde

  Poti sa citeti aici, pe aceasta pagina, cateva interviuri cu insotitori de bord care sunt la Ryanair.

 • Rosioru
  Posted at 14:47h, 02 aprilie Răspunde

  Buna Anca,
  Te rog frumos ss ma lamuresti si pe mine cu ceva deoarece am cam fost bagata in ceata.Eu sunt hotarata sa devin stewardesa insa din tot ce citit pana acum am inteles ca m.ar duce tot la vreo 4000 €.Am asimilat aceast lucru dar ceea ce nu inteleg eu acum este ce tot vb persoanele de pe aceasta pagina ….ca din tot ce citesc aici eu nu inteleg decat ca dupa ce termini cursul de aviatie pt a devenii stewardesa (adik sunt constienta ca aici se duce marea parte din bani)ok si dupa ce merg la interviu si sa zicem ca ma angajeaza apoi ma mai duc alti bani, pt training??? Ca eu asta tot citesc aici si deja sunt ffff demoralizata deoarece ii strang cu foarte mare greu si pe cei 4000 € .Eu m.am tot uitat si pe you tube si tot de 4000 € zi ea sau in jurul acestei sume.Vreau doar atat sa stiu dupa ce investesc acesti ani , cand incep imi vor mai trebui altii bani? Si daca da, de ce?

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 09:48h, 03 aprilie Răspunde

   Buna Alexandra,

   Ca sa fii stewardesa NU ai nevoie sa investesti acea suma de 4000 euro la o Scoala de Aviatie. Banii astia reprezinta timp si efort irosit, caci nu vei face prea multe cu diploma obtinuta, dat fiind ca majoritatea companiilor aeriene prefera sa angajeze personal neinstruit, de a carui pregatire sa se ocupe ulterior ei, in cadrul companiei.

   Mai multe detalii despre acest subiect gasesti in acest articol: https://vreausafiustewardesa.ro/cum-poti-deveni-stewardesa/

   Daca ai nevoie de mai multe lamuriri, te rog sa imi scrii in privat pe adresa mea de email. O gasesti in sectiunea CONTACT.

   Succes!

 • Rosioru
  Posted at 14:53h, 02 aprilie Răspunde

  P.s am uitat sa precizez ca nu ma intereseaza Ryanair ma intereseaza sa stiu in general si la celelalte companii daca se procedeaza la fel.Mi se pare ca ar fi chiar ft trist acest lucru alti bani nu am sa mai investesc .

 • Rosioru
  Posted at 09:08h, 04 aprilie Răspunde

  Buna din nou Anca,
  Am intrebat si pe facebook cand se va tine urmatorul curs de stewardesa la Bucuresti, mi s.a raspuns la sfarsitul lunii mai, dar te intreb si pe tine??dupa cum ti.am scris zilele trecute sunt interesata pt a devenii insotitor de bord si ca toata lumea am muuuulte nelamuriri:), sper ca acest curs sa ma faca fericita si sa.mi raspunda la toate nelamuririle.Inca o intrebare mentionez ca limba engleza nu pot spune ca nu o stiu insa am de lucrat la ea , am vazut ca aveti si un curs de limba engleza ,totusi vreau sa spun ca nu sunt chiar incepatoare dar nici avansata, te rog ajuta.ma cu raspunsuri! Have a nice day 😉

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 09:15h, 06 aprilie Răspunde

   Buna Alexandra,

   In perioada urmatoare avem curs pregatitor pentru interviul Qatar Airways (pe 24 aprilie la Bucuresti) si un curs pregatitor pentru interviul Etihad, pe 9 mai la Bucuresti. Daca inca nu stapanesti foarte bine limba engleza, poti opta pentur niste meditatii indivduale pana la curs, astfel incat sa iti imbunatatesti nivelul si sa faci faca cu usurinta probelor de la interviu.

   Despre cursurile noastre poti afla mai multe detalii aici: https://vreausafiustewardesa.ro/cursuri-stewardesa-2/

   Succes!
   Anca

 • Rosioru
  Posted at 10:42h, 06 aprilie Răspunde

  Ramane sa I.au niste decizii impreuna cu familia si apoi o sa vorbim prin mail.Pe mine ma intereseaza cursul despre care am citit pe nett:vreau sa fiu stewardeza , cel care ma invata in general ce am de facut , nu vreau sa vin pt un curs anume .Nu stiu inca nici ce companie sa.mi aleg sper ca tot la curs sa fiu ajutata , sa stiu despre fiecare in parte pt a ma hotari.Multumesc, Paste Fericit!

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 12:16h, 06 aprilie Răspunde

   Bine Alexandra. Da-ne de veste cum vrei sa procedezi. Sarbatori frumoase!

 • Adrian Danis
  Posted at 08:57h, 03 septembrie Răspunde

  Buna ziua!As dori sa stiu daca cei de la Rynair accepta tatuajele,deoarece am un tatuaj pe mana dreapta,mai exact toată mana.Am primit invitație pentru interviu si din câte am înțeles nu pot sa nu admit ca am tatuaj in caz ca ma întreaba deoarece o sa verifice in urma analizelor medicale si o sa ma trimită acasă.Va multumesc!

 • Alexandra
  Posted at 21:05h, 28 septembrie Răspunde

  Buna Anca,
  Pe 20 o sa am si eu un interviu la ryanair..
  Am o curiozitate,daca compania,o sa ma accepte si o sa trec toate probele,odata angajata, din cate am citit este posibil sa imi fie necesara mutarea la una din bazele lor..costurile pentru cazare, mancare, si transportul pana acasa in zilele libere..de cine sunt suportate?
  Multumesc frumos!

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 21:51h, 28 septembrie Răspunde

   Buna Alexandra,

   La Ryanair tu, ca angajat, iti suporti singura toate costurile cu cazarea, mancarea, transportul etc. Nu este nimic subventionat de catre companie.

   Succes,
   Anca

 • Ciprian
  Posted at 15:27h, 23 februarie Răspunde

  Deci ca sa intelegem toti, pe sleau…degeaba iei 1200 euro lunar, pt ca odata cu relocarea si cu viata scumpa din alta tara, nu iti ramane nici sa traiesti daramite sa economisesti sau sa pleci in vacante…pacat.

 • Cojocariu Manuela
  Posted at 12:37h, 17 aprilie Răspunde

  Buna dragilor,am si eu o.intrebare….am tinut interviul.cu cei de la ryanair pe data de 13,a fost asessement day,am trecut de testul scris si am avut interviul final.pe data de 25 incepe.cursul pentru cei care am.trecut de.interviu.mi s a spus ca vom.fi anuntati pe adresa de email.voi cam cat ati asteptat raspunsul?il primiti chiar daca e negativ?

 • Guţenco Arina
  Posted at 21:00h, 05 mai Răspunde

  Bună, aş dori să aflu de la ce vârstă se poate de aplicat la aşa job?

 • Diana Andreea
  Posted at 13:10h, 08 iunie Răspunde

  Pe 1 decembrie fac 18 ani . Eu locuiesc in Uk si imi doaresc foarte mult acest job . Pot sa aplic inainte cu 3 luni de a face 18 ani ? ☺️

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 08:20h, 15 iunie Răspunde

   Bună Diana,

   Trebuie să ai 18 ani împliniți pentru Ryanair. Baftă!

 • Eliza
  Posted at 23:56h, 01 august Răspunde

  Buna Anca ,
  Am si eu o nelamurire , cand poti stii in ce baza te vor repartiza? la terminarea cursurilor ? te poti muta in baza care vrei ? sunt interesata evident de baza din romania..
  Multumesc

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 08:04h, 02 august Răspunde

   Buna Eliza,

   Vei știi baza pentru care vei lucra abia după ce vei fi selectată, la începutul trainingului.Compania alege baza pentru tine, în funcție de nevoile lor de personal, nu o poți face tu. Abia după minim un an în companie vei putea face o cerere să fii mutată la baza din România.

   Succes,
   Anca

 • Mihaela
  Posted at 20:10h, 13 august Răspunde

  Buna,

  Eu am dat interviul cu ei in data de 8.08.2018 si din cate am inteles la interviu acum mai nou spun ca nu mai costa training-ul doar cazarea . ba iti dau ei 28 euro pe zi pe perioada training-ului. Nici uniforma nu mai costa din cate a spus tipul de la interviu. Dupa interviu insa m-am contrazis pe tema asta cu persoane ce au vazut informatii despre ei la tv. Tipul de la interviu s-a exprimat foarte clar, iar eu inteleg Engleza foarte bine, ne pot minti in fata asa despre costurile astea?

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 13:06h, 24 august Răspunde

   Buna Mihaela,

   Din acest an Ryanair a scos taxa platita pentru training, cat si costurile pentru uniforma. De asemenea, se ofera cei 28 EUR/zi pe perioada de training – deci toate informatiile sunt reale si se aplica tuturor celor noi recrutati in companie. Succes!

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.